reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

My się zastanawiamy pomiędzy imionami Aleksander i Leonardo.. I też mamy podobny problem, bo od początku urzekł mnie Leonardo, a nie polski „Leonard” i każdy robi wielkie oczy. Jeszcze myślałam nad Salwadorem, ale to już w ogóle zdziwienie.
Z jednej strony chcemy uniknąć tego, że potem w klasie będzie 5 Aleksandrów (w2018 to piąte najczęściej nadawane imię męskie), a z drugiej Leonardo wydaje się innym udziwnionym imieniem.

Dla córki to dopiero chcieliśmy „odjechane” imię bo Lukrecja, ale w rodzinie mówiłam o nim już od dawna i każdy zdążył przywyknąć. :D a dla chłopaka to nie lada kłopot, jakie wybrać.

reklama
My się zastanawiamy pomiędzy imionami Aleksander i Leonardo.. I też mamy podobny problem, bo od początku urzekł mnie Leonardo, a nie polski „Leonard” i każdy robi wielkie oczy. Jeszcze myślałam nad Salwadorem, ale to już w ogóle zdziwienie.
Z jednej strony chcemy uniknąć tego, że potem w klasie będzie 5 Aleksandrów (w2018 to piąte najczęściej nadawane imię męskie), a z drugiej Leonardo wydaje się innym udziwnionym imieniem.

Dla córki to dopiero chcieliśmy „odjechane” imię bo Lukrecja, ale w rodzinie mówiłam o nim już od dawna i każdy zdążył przywyknąć. :D a dla chłopaka to nie lada kłopot, jakie wybrać.
U nas będzie Alex i nie jest jakoś specjalnie popularne a nawet jeśli to mi to nie przeszkadza.

Lukrecja fajne imię

Dobrze ze u nas dziewczynka (oby nic nie uroslo) bo dla chłopca byłby problem. Dla dziewczynki mam więcej opcji.

Akurat u nas z imieniem dziwnie brzmiący jako tako problemu nie ma chyba że bym dała typowe polskie np Kazimierz bo w UK nie wymówia[emoji23] a że ojciec Irlandczyk to i nazwisko dziecko będzie miało angielskie

I u Was by Abigail pasowało idealnie :) gdyby była dziewczynka. Alex, takie powiedziałabym polsko-angielskie [emoji6]

Aleksander! Piękne imię! :) Bardzo mi się podoba.
Mam tak samo z Jakubem, zawsze chciałam mieć syna Kubę, ale zbyt duża popularność tego imienia mnie przeraża...

Alex napewno nie będzie miał problemów :)

Jakbym sie miała sugerować zdaniem innych to moje dziecko pewnie było by kolejnym z wielu.

I u Was by Abigail pasowało idealnie :) gdyby była dziewczynka. Alex, takie powiedziałabym polsko-angielskie [emoji6]
Uniwersalne. Jesli Alex postanowi wyjechać w życiu do jakiegokolwiek miejsca na swiecie, to nigdzie jego imię nie będzie dziwne :)
Chcieliśmy tak zrobić żeby i moi rodzice i reszta rodziny w Polsce nie miała problemu z wymową imienia
Bo chcieliśmy typowo Irlandzkie imię np Eiérann albo Iarlaith. O ile pierwsze dość łatwo wmówić "Eran" to drugie już zgawozdka bo "Ar-la" i trochę nam republikanskim Tiocfaidh Ár Lá zleciało [emoji23]

A tak to będzie Alex albo Alexander po Alexander Ferguson bo chłop kocha Man United

reklama
Do góry