reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Możesz wapno, ale dziewczyny mają racje - lekarz bo to może być infekcja ucha. Jak się rozkręci to będzie problem
Byłam na kontroli, wygląda na to, że to nie infekcja, ale mam obserwować i jak coś gorzej to znowu się pokazać. Wapno mam brać do końca opakowania, skoro mi pomaga. Fajnie jest czuć, gdzie góra, a gdzie dół, bo te zawroty głowy były okropne :-D

Kociary czy wasze koty dalej po was chodzą? Moje lubią w łóżku wlazic mi na brzuch i się domagać pieszczot. Teraz to trochę boli a one dalej i jeszcze po nim chodzą. Już nie wiem co robić bo chce im okazywać uwagę i miłość ale jednak to boli
Ja też mam dwa sierściuchy - kotkę i kocura. Oba są szalenie towarzyskie i przytulaśne i odkąd siedzę w domu na zwolnieniu, to mają wstęp do sypialni, z czego ochoczo korzystają. Czarna musi koniecznie zasypiać albo na mnie, albo chociaż mnie dotykając - najlepiej na poduszce i najlepiej prawie na mojej głowie albo pod samą brodą, a Rudzin przychodzi przed 6 rano, bo akurat koniecznie musi się wtedy poprzytulać i być wymiziany.
Jak tylko położę się na plecach, to co jakiś czas jedno albo drugie próbuje na mnie wejść, najczęściej od strony klatki piersiowej, a tam mam teraz takie dwa bolesne czujniki, więc od razu mam odruch obronny i kot laduje obok :-D
I tak są teraz rozpuszczone, więc krzywda im się nie dzieje, że nie mogą na mnie poleżeć ;)

Jak ja dzieci wychowam, jak koty są taka moja porażką wychowawczą :huh:

Ja mam ostatnio problem z jednym kotem. Wyciąga żarcie z miski i za rogiem zjada. Cala podłoga upierdolona.
Chłop mi teraz miskę wyniósł z kuchni do salonu i jednak można jeść z miski :/
Nie chce żeby zarl w salonie...
Posiałam kotom kocią trawę, to Rudy wyciągnąl wieczorem jedno źdźbło razem z ziarenkiem i przyniósł mi do łóżka, żeby mu rzucać, bo on jest kotem aportującym :D
Tak mu się spodobało, że przez noc wyrwał wszystko i rano miałam w łóżku cały trawnik :D:D

Padłam [emoji23][emoji23] mojemu facetowi duzo do kota nie brakuje, też robi burdel jak je.
Ja się często śmieję, że mój narzeczony jest moim trzecim kotem, tylko że pełnojajecznym,ale dopóki trafia do "kuwety", to się nie musi bać, że go wykastruję:-D

Noo właśnie jak świnka. M mi chce zrobić fote ale ja powiedziałam że nie chcę bo i po co mi takie coś. Może potem ten brzuch się poprawi
Ja też jeszcze nie mam żadnych zdjęć brzuszkowych, bo Wy macie takie ładne ciążowe brzuszki, a ja przed ciążą miałam już ponad 30kg nadwagi i brzuch po kolana, więc teraz póki co wyglądam, jak bym się trochę bardziej zapasła :oops:
Liczę tylko na to, że może dzięki temu, że już miałam nadmiar skóry, to mi się rozstępy aż tak nie porobią, bo na razie brzuch ma się gdzie mieścić :-D

Chociaż jeden plus mdłości, że na razie jeszcze z wagą jestem poniżej wagi startowej. Co parę dni mi się wydaje, że mdłości już mi przeszły, a potem znowu paw... Dzisiaj rano odkryłam, że sałatka warzywna z majonezem jest "fajna" - łatwo wchodzi i zaraz równie fajnie wychodzi :sad:

reklama
Myślę, że przynajmniej połowa nowoczesnych wynalazków wyprawkowych nie jest potrzebna. Ale które gadżety komu się spodobają to już indywidualna sprawa, bo gusta są różne. Majtki siateczkowe to moim zdaniem rewelacyjny wynalazek. Moja mama w epoce PRL na porodówce dostawała kłęby waty między nogi i musiała truchtać trzymając nogi w iks, żeby nie wypadły :) Majtki były wtedy w szpitalu zakazane.

I w poprzedniej i w tej ciąży miałam jak dotąd mierzoną raz długość szyjki macicy na usg. Manualnie w I trymestrze co drugą wizytę a teraz na każdej jednej, choć tego niecierpię i uważam za zbędne. A Tobie jak często lekarz gmera tam paluchami?

Dziewczyny, o co chodzi z tym wątkiem zamkniętym? Wspominałyście o nim kilka razy ale ja myślałam, że to tylko taki chat dla zaufanych forumowiczek o bardziej prywatnych tematach a takie codzienne gadki zostaną tutaj. A teraz piszecie, że ma tam być lista wyprawkowa. Lista z zakupami nie brzmi mi jakoś intymnie. Czytam Was dopiero od wczoraj, więc nie wiem, jak to skumać ;)

Czyli jednak nie jest tak prosto, że północ na dwór a południe na pole :)
Zgadzam się, @Althea , że regionalizmy są fajne :)
A jak byśmy jeszcze zaczęły porównywać, gdzie się kupuję warzywa od rolnika to wogole byłaby skomplikowana mozaika. U nas chodzi się na rynek. Ale wiem, że w innych częściach Polski jest targ lub bazar :)

U mnie badanie manualne jest co wizytę. Moja ginekolog jest bardzo delikatna wiec w sumie mi to bardzo nie przeszkadza. Jedynie krotka chwila na początku z wziernikiem jest nieprzyjemna. Za każdy razem tez kontrola pH wydzieliny. Mierzenie szyjki w usg raz na jakiś czas ale jak już pisałam to nie jest standard.

Super, gratuluję chłopaka :-) A dlaczego powtarzasz toxo igm? Ja znowu zielona jestem, toxo to się bada raz na początku ciąży, czy później trzeba właśnie powtarzać? Nasz maluch też nie chciał współpracować na ostatniej wizycie, usiadł na pupie i nie chciał pokazać co tam ma, więc pozostaje cierpliwie czekać do kolejnego usg :-)Też tak mam [emoji24] Produkuję 10 minut, kończę posta i wywala mnie z aplikacji... Albo piszę od nowa już krótko, żeby kolejny nie uciekł albo odpuszczam [emoji23]
Jakie autko kupiliście? Dopiero czytając forum uświadomiłam sobie, że nas to nie ominie i lepiej zacząć rozglądać się teraz, niż za 4 miesiące na wariata. Nie wytrzymałam i oplułam telefon [emoji23] Też uwielbiam te nasze regionalizmy :-) A co to kućmochy i prażuchy? Ja z mazowieckiego [emoji23][emoji23][emoji23]

Zarówno CMV jak i Toxo powinno się mniej więcej raz na trymestr powtarzać o ile się nie chorowało. Ja powtarzam co 8 tygodni.

Właśnie wrócił skąd przyszedł [emoji23] ale chłop już skomentował "następnym razem jak wyjdzie to sobie umyj" [emoji23] [emoji23] [emoji23]

[emoji23][emoji23][emoji23]

Dzień dobry [emoji8] jeszcze śpicie? Wpadłam Wam życzyć słonecznego dnia [emoji295]

Chciałabym jeszcze spać. Młoda już w żłobku a ja się zabieram za śniadanie. Coś mi rano kaszlala, mam nadzieje, że to tylko po nocy. Miłego dnia dziewczyny!! Wizytuje ktoś dzisiaj??

Dzień dobry [emoji8] jeszcze śpicie? Wpadłam Wam życzyć słonecznego dnia [emoji295]
Dzień dobry [emoji4] dziecko odprowadzone do przedszkola, drugie poszło do szkoły, śniadanko zjedzone i czekam na pomiar cukru po śniadanku. Dzisiaj idę do dentysty na leczenie kanałowe [emoji17]
Miłego dnia [emoji4]

reklama
U mnie teraz zmierzył szyjkę bo mu powiedzialam, ze miałam ze dwa dni,że brzuch mi się stawiał. Muszę zerknąć do karty jaka była długość na początku ciąży bo wtedy też mierzył,żeby mieć punkt odniesienia. Badanie na fotelu mam co wizytę (sprawdza pH, szyjkę czy nie mieknie i sprawdza dokąd sięga macica), serduszka na USG też jak dotąd co wizytę słuchaliśmy. Ogólnie zadowolona jestem ze zmiany lekarza. Wczoraj się śmialiśmy z zachcianek ciążowych i stanęło na tym,że mi polecał limomkowa Pepsi [emoji23] -ale jakby co to prywatnie,bo jako pani lekarz to nie zalecam:p

Do góry