reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Na wyniki idę we wtorek , wcześniej robiłam na początku ciąży to hemoglobina była ok ale w pierwszej miałam anemię od połowy ciąży więc może teraz też już poleciała .
Właśnie patrzyłam w kartę to po wizycie w tamty tygodniu ciśnienie miałam 114/65 więc trochę niskie. Muszę sobie zmierzyć jeszcze raz jak będę u rodziców bo oni mają ciśnieniomierze.
Dziękuję, za wszystkie podpowiedzi , trochę się uspokoiłam , zrobię wyniki i pewnie wszystko jakoś się ułoży

114/65 chciałabym mieć takie niskie ciśnienie[emoji6] A tak serio, to pewnie warto skontrolować morfologię, pomierzyć to ciśnienie, popatrzyć dokładnie w jakiś sytuacjach czujesz się źle( np. czy przy wstawaniu) itd. No i last but not least skonsultować sie z lekarzem. W ciąży wiele rzeczy jest normalnych ale zawsze najpierw trzeba się upewnić, że to tylko ciąża[emoji6]

reklama
Ja co miesiąc robię morfologię,ale chyba poproszę gina,żeby na kolejną wizytę nie robić, ja wyniki zawsze miałam ładne do końca, a mam tak rozwaloną żyłę,że muszę to wygoic, bo potem będzie tragedia, jakieś zrosty się porobiły po tym wenflonie 3mce temu, do tej pory mam problem z pobieraniem krwi, a innej dobrej żyły brak:/

Ja was nadrabiam po weekendzie [emoji9]
My właśnie wróciliśmy z Polski, na weselu się wybawiliśmy do 2 nad ranem ale potem to już ciężko pierdoły wszystkich pijanych na trzeźwo wchodziły [emoji23][emoji23][emoji23]

Zaszłam do sklepu zobaczyć ten wymarzony wózek i oczywiście się okazało ze już go nie maja na wystawie [emoji35] wiec dalej nie wiem jaki wózek wybrać, z reszto płci tez sie nie dowiedzieliśmy to nawet nie wiem w jakim odcieniu [emoji36]

Ja co miesiąc robię morfologię,ale chyba poproszę gina,żeby na kolejną wizytę nie robić, ja wyniki zawsze miałam ładne do końca, a mam tak rozwaloną żyłę,że muszę to wygoic, bo potem będzie tragedia, jakieś zrosty się porobiły po tym wenflonie 3mce temu, do tej pory mam problem z pobieraniem krwi, a innej dobrej żyły brak:/

U nas robią morfologię z palca przy co drugiej wizycie. Maja maszynę do morfologii w gabinecie i wynik jest odrazu. Ja nie lubię pobierania z palca bo mnie to gniecenie zawsze drażni, zwłaszcza ze i tak co druga wizytę robię z krwi żylnej cmv i toxo, ale z drugiej strony wynik od ręki.

Witaj :)

Ja ciągle mam zamiar i właśnie myślałam żeby z Youtube skorzystać, a jak.sie zrobi ciepło to obowiązkowo codziennie spacer. Ale wiecie jak to bywa w praktyce ale plany sobie snuje żeby nie było :D

Ja codziennie wychodzę z psem ale to za mało chyba, że jakieś dłuższe spacerki. Już nie mogę doczekać się wiosny, będzie się chciało coś porobić.

Też bym się chciała wybrać na długi spacer z psem niestety mam zakaz sama :/ przez moje ciśnienie a nie mam z kim.. smuteczek ;)

oj ja też z niecierpliwieniem oczekuje wiosny już widziałam jakieś wiosenne kwiaty zaczynają się przebijać u mnie w ogrodzie :D
Oglądałam dzisiaj "Kwiat Pustynii" ... bardzo mną poruszył i aż zaczęłam czytać o obrzezaniu kobiet i przeraża mnie że takie rytuały mają miejsce współcześnie, a jeszcze bardziej że podobno nawet w Europie ... :(

reklama
oj ja też z niecierpliwieniem oczekuje wiosny już widziałam jakieś wiosenne kwiaty zaczynają się przebijać u mnie w ogrodzie :D
Oglądałam dzisiaj "Kwiat Pustynii" ... bardzo mną poruszył i aż zaczęłam czytać o obrzezaniu kobiet i przeraża mnie że takie rytuały mają miejsce współcześnie, a jeszcze bardziej że podobno nawet w Europie ... :(

Też oglądałam ogólnie masakra mi się łezka zakręciła jak tą małą skrzywdziła :(

Do góry