JestemA
Fanka BB :)
Mam owczarka niemieckiego, ma 5,5 roku chyba (od porodu mam problem z rachubą czasu xd) całe dnie spędza na dworze a w nocy ma apartament w piwnicy więc to inna sytuacja niż pies w domu. Mój Owczarek dalej się często zachowuje jak szczeniak, szaleje za moim synkiem a mój synek kocha go miłością bezgraniczną. Ale kontakty są ograniczone bo nie wiem co zrobi pies szczególnie ze mój syn zamiast głaskać to ciągnie. Póki co pies próbuje zawsze ukraść coś jak mam Franka w wózku, albo skarpetkę albo rękawiczkę albo oczywiście jakąś zabawkęPytanie z innej beczki. Czy macie w domu psy? Jak zareagowaly na wprowadzenie nowego członka rodziny? Jak go przygotować ? Ja tydzień przed zrobieniem testu ( z racji że jak pisałam wcześniej odpuściliśmy starania i się nawet nie spodziewałam) kupiłam sobie szczeniaka buldoga francuskiego. I teraz jestem w pewnym sensie przerazona jak to będzie. jak maluch się urodzi pies będzie miał tylko rok więc dalej będzie " glupiutki" , bo to dalej będzie psie dziecko. Jakbym wiedziała bym się wstrzymała z zakupem, ale teraz już jest i nie wyobrażam sobie by go nie było. macie jakieś wskazówki?
Ulubioną zabawą mojego syna jest podchodzenie do okna tarasowego, pukanie w szybę i czekanie aż na taras przyjdzie pies