reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Cewnik to chyba na znieczuleniu zakladaja. Dla mnie masakra jeszcze bylo, jak mnie polozna "odsikiwala". Mysle ze to ona cos mi narobila bo potem mnie bolalo. W ogole widzialam ja ostatnio w szpitalu i sobie pomyslalam, ze dobrze ze cc bede miec. Pewnie przy najblizszej okazji jej powiem co o niej mysle. Nikt jeszcze we mnie tak negatywnych emocji nie obudzil jak ona.
Dla mnie moment cewnikowania i ocewnikowania był chyba obojętny, bo jakoś szybko o tym zapomniałam. Mam nadzieję, że tym razem tak samo będzie.

reklama
Ja nie bardzo rozumiem po co ten cewnik. Ja po punkcjach muszę leżeć płasko 5-6h I daje rade [emoji85]

Ja sie pytalam juz po cc, jak pojde siku to sie pielegniarka mi powiedziala ze juz dwa razy sikalam [emoji23]
Ennis, dodatkowo przy podaniu kroplowki czy wody do picia, kontroluja ilosc i kolor moczu.

Ja cesarkę bez problemu wspominam , też killa dni brałam przeciwbólowe , ale szybko bardzo wróciłam do formy , aż byłam zdziwiona. Cewnik mi dokuczył ale nie wiem czemu z godzinę przed cc mi go podłączyli, teraz będę prosić żeby po znieczuleniu albo bezpośrednio przed.
Jeśli chodzi o mleko w piersiach to w pierwszej ciąży od połowy już mi podciekało i lekarz mówił że tak może być , teraz 17 tydzień i narazie nic nie wycieka , nawet jak ścisnę.

Głupie pytanie ale skoro to mleko wyciek to można je zbierać i mrozic? [emoji85][emoji848] Tylko nie zabijcie mnie śmiechem

A co z jelitami? Pod siebie? [emoji23]
Nie wiem czy nie jest tak że te znieczulenie rozluźnia też jelita że jakoś wolniej pracują i się nie załatwia w tym czasie , przynajmniej ja nie kojarzę żebym w ogóle w szpitalu się załatwiała . Może nawet coś mówili że po tym znieczuleniu czasami jest problem zanim jelita do pracy wrócą, ale mogę już słabo pamiętać

reklama
Głupie pytanie ale skoro to mleko wyciek to można je zbierać i mrozic? [emoji85][emoji848] Tylko nie zabijcie mnie śmiechem
U mnie przynajmniej jego nie było dużo, kilka kropli , większa plama na staniku , ale nie tyle żeby było sens to zbierać. Poza tym wydaje mi się że tego zamrożonego mleka nie powinno się dłużej niż miesiąc przechowywać .

Do góry