reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja po samym toscie też mam wysoko ale jak dorzucę szynkę czy ser to jest lepiej :) tłuszcze I białka jednak działają :)

Zjadlabym pierogi [emoji24][emoji24][emoji24]
O musze zrobic test, dziekuje za podpowiedz [emoji8]
Teraz kupilam zwykly chleb brazowy, zobacze jak on bedzie dzialal.
1,5h po jedzeniu odpuszcza mi to tragiczne samopoczucie. Chyba odstawie chleb. Chociaż do tej glukozy nieszczęsnej.
A Ty mialas cukrzyce w poprzednich ciazach?
Dzieki za przepis, mlodej bede robic.

reklama
O musze zrobic test, dziekuje za podpowiedz [emoji8]
Teraz kupilam zwykly chleb brazowy, zobacze jak on bedzie dzialal. A Ty mialas cukrzyce w poprzednich ciazach?
Dzieki za przepis, mlodej bede robic.
Nie Miałam w żadnej... Teraz jak na mnie na czczo glukoze mialam dosc spora bo 91 a zwykle kolo 70, w poprzedniej ciąży nawet 63. Wcześniej te zjazdy zrzucalam na tarczyce ale wyszlo wszystko ok. Wysle męża po glukometr dzisiaj, bo szczerze to mnie to mocno przeraziło. Przeszło całkowicie po 2 godzinach od jedzenia. A zjadłam dwie kromki chleba z serem.

Althea 100 lat :-)

Ja nadal z bólem brzucha. Na noc wzięłam furangine ale stwierdzam że to nie pęcherz. Wypiłem rumianek bylo przez chwilę lepiej ale teraz zaczyna od nowa :-( bardziej wygląda mi to na jelita. Przez ostatnie 2 tygodnie piłam wodę z cytryna. Na przeziębienie A potem bo lepiej mi po niej było i nie miałam mdłości. Byc może to ona spowodowała ten ból :-( zobaczę jak będzie jutro. Jak coś to nastawiam się na wizytę w szpitalu ale wolałabym tego uniknąć.

Nie Miałam w żadnej... Teraz jak na mnie na czczo glukoze mialam dosc spora bo 91 a zwykle kolo 70, w poprzedniej ciąży nawet 63. Wcześniej te zjazdy zrzucalam na tarczyce ale wyszlo wszystko ok. Wysle męża po glukometr dzisiaj, bo szczerze to mnie to mocno przeraziło. Przeszło całkowicie po 2 godzinach od jedzenia. A zjadłam dwie kromki chleba z serem.
Dobry pomysl z tym sprawdzaniem, nawet jakby wszystko bylo ok, czego Ci zycze.
Ja wlasnie zle sie czulam po jedzeniu a po ciastach w ogole. No i od kiedy mam diete to moja nadkwasota znikla, za to ostatnio zgaga sie pojawia. Ale mlody mnie uciska bo czuje. Daj znac, jak Ci sprawdzanie idzie.

A propo zgagi, szlyszlayscie ze podobno dzieci z wlosami bardziej to zgage powoduja? Z Julka mnie meczylo, ale jakos specjalnie owlosiona nie byla.

Laski z UK, ogladam dzisiaj tak na szybko bodziaki z baby event w asdzie. Nawet dosc sie dobrze wygaldaja, a takie duze paki sa po £9,5. Nie pamietam ile ich tam jest, ale wiecej niz 5 napewno.

Tego koncertu to Ci zazdroszczę. Ja miałam w planach dzisiaj jakieś wyjście bo dziś mam urodziny ale młoda od wczoraj z gorączka wiec nic z tego. W zamian posprzątałam u niej w szafie, zrobiłam przegląd jej ciuchów. Teraz jeszcze wypadałoby u mnie w szafie zrobić ale to może na drzemce, o ile dzisiaj w ogóle jakaś bedzie[emoji6]
Miałam sprzątać ale zepsuł mi się odkurzacz i jak na złość z każdego kata wyziera syf, a sprzątałam dwa dni temu[emoji19]

Jeden z plusów mieszkania w Niemczech jest taki, że tu nie ma przepychanek w lidlu. Mało tego można wszystko online zamówić.

Miłego dnia dziewczyny!!
Wszystkiego najlepszego!!! Sto lat :)

Althea 100 lat :-)

Ja nadal z bólem brzucha. Na noc wzięłam furangine ale stwierdzam że to nie pęcherz. Wypiłem rumianek bylo przez chwilę lepiej ale teraz zaczyna od nowa :-( bardziej wygląda mi to na jelita. Przez ostatnie 2 tygodnie piłam wodę z cytryna. Na przeziębienie A potem bo lepiej mi po niej było i nie miałam mdłości. Byc może to ona spowodowała ten ból :-( zobaczę jak będzie jutro. Jak coś to nastawiam się na wizytę w szpitalu ale wolałabym tego uniknąć.
A w jakiej skali ten bol brzucha? Od 10 do 0?

A w jakiej skali ten bol brzucha? Od 10 do 0?
Z lewej strony na dole więc to nie tak całkiem brzuch ale wczoraj to dałabym 10. Wyszykowalam się już na ip ale stwierdziłam że poleze i zobaczę jak będzie. Usnelam i spałam cała noc. Dzisiaj lepiej ale różnie raz mniej boli raz bardziej.

Ja wlasnie zle sie czulam po jedzeniu a po ciastach w ogole. No i od kiedy mam diete to moja nadkwasota znikla, za to ostatnio zgaga sie pojawia. Ale mlody mnie uciska bo czuje. Daj znac, jak Ci sprawdzanie idzie.

A propo zgagi, szlyszlayscie ze podobno dzieci z wlosami bardziej to zgage powoduja? Z Julka mnie meczylo, ale jakos specjalnie owlosiona nie byla.

Laski z UK, ogladam dzisiaj tak na szybko bodziaki z baby event w asdzie. Nawet dosc sie dobrze wygaldaja, a takie duze paki sa po £9,5. Nie pamietam ile ich tam jest, ale wiecej niz 5 napewno.
Zajrzę do asdy może dziś. Jak cie bardzo zgaga męczy to poproś lekarza o Ranitidine
Dozwolone w ciąży i mi diabetolog mówił że bezpieczne

@renisus ja nie wiem co to jest zgaga nie mam i nigdy nie miałam a synowie mieli tak bujne czupryny że szok, szczególnie drugi to miała takie włosy że nikt się nadziwić nie mógł. Na zamknięty wkleję foty.

Dzień dobry po południu :)
Ja też mam dzisiaj lenia , wczoraj posprzatałam i obiad z wczoraj też był więc laba ;) Na jutro też obiadu nie szykuję bo chłopcy do babci na cały dzień A mnie mąż zabiera w miasto na obiad i kino :D i tu mam problem bo nie wiem co chcę klasyczny obiad czy McDonalda ;)

@AjahiS mam nadzieję że to nic poważnego tylko jakaś niestrawność. Daj znać czy przeszło.

reklama

Spróbuję odstawić wszystko z wysokim indeksem. Do tego będę mierzyła, chociaż nie mam pojęcia absolutnie jak to wyglądać powinno po posiłku. I tak do tego 25 dociągne a potem zobaczymy co krzywa pokaże.

Do góry