reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Hmm.. nawet osoby bezrobotne oraz te zatrudnione na umowę o zlecenie maja zasiłek tzw. kosiniakowe jak się nie mylę.
adzidzi pytała o umowę na zastępstwo i takie informacje znalazłam :) Jeszcze może być sytuacja że urodzi zanim osoba która zastępuje wróci, wtedy będzie miała prawo do wszystkich świadczeń :)

reklama
Ja też ostatnio poszalałam zakupowo :) w Lidlu była wyprzedaż wszystkiego :) Za to wszystko zapłaciłam całe 32 zł :)
IMAG2812.jpeg

@Natalia 458 Myślę, że in vitro - szczegóły przebiegu procedury, liczby zarodków, leki itp. to tak specyficzne zagadnienie, że rozpoczynanie dyskusji na forum nie związanym z ivf mija się trochę z celem, jeśli ktoś chciałby zaczerpnąć wiedzy innej niż pokazywana w mediach - zapraszamy na priv, jeśli nie - też dobrze ;) Najważniejsze chyba jest to, by każdy podejmował decyzje w zgodzie ze sobą, niezależnie jakie są ;)

A co do płci - chyba będę wśród nielicznych (jedyna?), która nie chce znać płci dziecka. Jestem chyba staromodna i chciałabym mieć niespodziankę ;) Mój M. już wie i mimo, że wszyscy go naciskają, by im zdradził - to milczy. I tym sposobem moje widzimisię przeniosło się na całą rodzinę, która pozna płeć dziecka dopiero w lipcu.

@Natalia 458 Myślę, że in vitro - szczegóły przebiegu procedury, liczby zarodków, leki itp. to tak specyficzne zagadnienie, że rozpoczynanie dyskusji na forum nie związanym z ivf mija się trochę z celem, jeśli ktoś chciałby zaczerpnąć wiedzy innej niż pokazywana w mediach - zapraszamy na priv, jeśli nie - też dobrze ;) Najważniejsze chyba jest to, by każdy podejmował decyzje w zgodzie ze sobą, niezależnie jakie są ;)

A co do płci - chyba będę wśród nielicznych (jedyna?), która nie chce znać płci dziecka. Jestem chyba staromodna i chciałabym mieć niespodziankę ;) Mój M. już wie i mimo, że wszyscy go naciskają, by im zdradził - to milczy. I tym sposobem moje widzimisię przeniosło się na całą rodzinę, która pozna płeć dziecka dopiero w lipcu.
My też początkowo nie chcieliśmy znać płci ale nasza ciekawość zwyciężyła [emoji3]

reklama
Ja chyba dziś pójdę wpłacę zaliczkę na wózek [emoji848] mamy wybrany, podoba nam się a mamy taki fajny sklep na mieście że można wpłacić zaliczkę i płacić co tydzień ile się chce aż do porodu
Fajna sprawa zawsze to nie jednorazowy wydatek a w domu jak człowiek odkłada to zawsze na coś skubnie

Do góry