reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Ogólnie ja też mam wrażenie że ta grupa nie zachęca do pisania . Co jakiś czas napiszę jakąś wiadomość bez żadnej reakacji i to moim zdaniem zniechęca do częstego pisania więc pozostaje bierna na forum bo po co mam zaśmiecać skoro i tak nikt nie nadąża tego czytać.
Tak szczerze to nie zauważyłam, żebyś coś napisała. Można nadążyć, wcale nie jest tak dużo. Dwa razy dziennie zajrzysz i jesteś na bieżąco. Może byłabyś bardziej zauwazana, gdybyś pisała częściej? Zachecam :)

reklama
Tylko jeśli ktoś nie ma czasu pisać na jednym forum, będzie miał czas na zamknięte i otwarte? Jestem za zamkniętym. Albo grupą na fejsie. Zdaje sobie sprawę, że nie każdy tego fejsa ma. Ale jednak łatwiej zweryfikować kogoś tam niż tu. Tak naprawdę ktoś udzielający się na forum też może być jakimś no nie wiem udającym ciążę dzieciakiem i wynosić zdjęcia z forum.

Co do czytających nawet nie zdajecie sobie sprawy ile takich osób jest. I nagle będą się pojawiac, bo one chcą być na zamknietym, bo podczytywaly. Podejrzewam,że niektóre sierpniowki też nas czytają, bo chcą mniej więcej wiedzieć co będzie dalej, od czasu do czasu wpadnie mama lipcowa z innego rocznika powspominać. I to jest normalne. Takie prawo otwartego forum. Dlatego wrzucając tu cokolwiek trzeba się z tym liczyć, dlatego zamazalam twarz na zdjęciu i nawet nie napisałam jak mam na imię. Jest takie że 80% z Was i 60% podczytujacych od razu by mnie namierzyło. Ja się na forum otwartym nie czuje bezpiecznie i nigdy nie będę, zdarzaja sie paskudne trolle, był przypadek dziewczyny udającej ciążę, kradnącej zdjęcia. No po co to komu? Moja znajoma doświadczyła wizyty mopsu bo komuś się jakieś zdjęcie (zrobione kompletnie dla żartu) nie spodobało.

Supcio!
Ja tez jeszcze pracuje, ale moze jakos sie zgadamy[emoji3]

Rozumiem utworzenie zamkniętego w celu publikacji zdjęć i ogółem uprywatnienia. Ale może byc kilka problemow: na 100% wytworzy się temat, ktory nadałby sie na publiczne, i co wtedy? "Przejdzmy ma publiczne bo tu na prywatnym tylko my to przeczytamy"? W tej sytuacji publiczne zacznie obumierać w sposób naturalny, bo wątpię że komuś bedzie chciało się pisać na dwóch.
Moim zdaniem dobrze jest jak jest, twRze ukryte, danych osobistych nie ma.

A co do witania nowym mam, sorry ale ja nie zauważyłam,zeby bez odpowiedzi pozostał post napisany w sposób "cześć dziewczyny, mam 25 lat, to moja pierwsza ciąża.. blablabla", a takie np "bolą mnie cycki,czy to normalne?" owszem. Ani dzien dobry nai pocałuj mnie w doopę.. po czym taka osoba jak się pojawiła tak zniknęła..

Pomyslcie, niech każda w miarę mozliwosci się wypowie.
I jeszcze uwaga techniczna- dodac lub usunąć z zamkniętego moze tylko administracja, jest to o tyle problematyczne,że czasem trzeba poczekać nawet dwa tygodnie. O ile z dodaniem nie ma problemu, to jesli trafi się jakiś troll, to to czekanie na usunięcie może być już problematyczne

Uuuu chyba kawy nie będę musiała pić [emoji23][emoji23]
Jest tu kilka moich przedmówczyń z których wypowiedziami się utożsamiam, jednakże dodam też od siebie. Nie rozumiem tekstów typu, ze jakieś pytanie nadaje się na publiczny, a jakieś się nie nadaje. Nie rozumiem również oburzenia odnośnie zamykania forum. Temat ten pojawiał się kilkakrotnie już i naprawdę nie widzę w tym nic dziwnego. To nie jest działanie przeciwko innym a działanie mające na celu ochronę tych, które tu się udzielają.
Aż klasnęłam w ręce jak przeczytałam o tym, ze są osoby urządzającą sobie czytanie noweli z forum. Dokładnie tez tak
To odbieram. I nie mam na myśli mamusiek, które urobione po łokcie przez tydzień czy dwa nie mają czasu nic napisać, wystarcza im czasu (albo i nie) jedynie żeby nas podczytywać. Jednakże nasz wątek ma juz kilka miesięcy i albo ktoś chce coś tu wnieść od siebie albo i nie. Forum liczy kilkadziesiąt osób a faktyczna liczba tych, które się udzielają jest SPORO mniejsza. Zawiązują się tutaj juz fajne znajomosci, poznajemy się, lubimy i tolerujemy (co jest tez mega ważne, bo nie każdego musimy „kochać”).
Ja jestem za ograniczeniem dostępu do wątku dla osób trzecich. Osobiście nie widzę sensu dodawania żadnych kolejnych wątków na zdjęcia.
Proszę wybaczyć moje chamstwo z rana [emoji6]

I jeszcze jedno. Brak mi słów na teksty, ze ktoś się zraził, bo na pytanie nie otrzymał satysfakcjonującej liczy odpowiedzi. Serio????? Na cholerę się powtarzać jak temat został wyczerpany? Mam się obrazić, bo ktoś przeoczył moje zapytanie na tle setek innych postów? To absurd i dziecinada. Musiałabym się juz kilka razy obrazić [emoji23]
Mamy tutaj naprawdę fajną ekipę i będzie jeszcze fajniejsza jak będzie mogła więcej o sobie mówić, bez strachu związanym z forum ogólnym.

Dziewczyny z Warszawy&okolic. Z czasem krucho ale musimy się umówić i juz. Weekendzik na spontanie? :))

Zawsze mam kompa w odwodzie[emoji48][emoji48][emoji48][emoji48]

Spac nie moge.

Za 9 minut koncze 33 lata [emoji85][emoji784][emoji322][emoji33]
I ja się przyłączam do życzeń. Wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze [emoji8] To dla mnie też bardzo ważna data bo dwa lata temu urodziła się moja córka [emoji813]

A tak w ogóle to dzień dobry. Dziś zapowiada się leniwy dzień. Wstałam z myślą że nie robię dziś nic oprócz obiadu, którym będą naleśniki :) ostatnio ciągle słodkie za mną chodzi. No i zabawa z córką bo ona nie akceptuje "leniwych dni" :)

Miłego dnia [emoji8]

Ogólnie ja też mam wrażenie że ta grupa nie zachęca do pisania . Co jakiś czas napiszę jakąś wiadomość bez żadnej reakacji i to moim zdaniem zniechęca do częstego pisania więc pozostaje bierna na forum bo po co mam zaśmiecać skoro i tak nikt nie nadąża tego czytać.
Ja też jakoś nie widziałam twojego postu. Jeśli chodzi o mnie to też więcej czytam niż piszę ale zawsze jak mam jakieś pytanie to uzyskam tu odpowiedź czy odnośnie odtulacza czy łóżeczka. Ja nie wstawię zdjęcia nawet bez twarzy bo to nie problem żeby ktoś znajomy obczaił mnie po ubraniach albo meblach więc też jestem nadal za zamkniętym miko małej aktywności, ale myślę że jeśli toś napisał 1 post to za mało i na bank nie będzie się na zamkniętym udzielał.
JANKA najlepszego!
Ja dzisiaj wizytuje mąż idzie ze mną pierwszy raz. Nie spie od 5 bo śnił mi się mój gin- przyjmował mnie w środku lata na jakiejś działce hahahaha. Ogólnie mam schiza czy wszystko ok czy serduszko bije bo waga stoi w miejscu ruchów nie czuć bo to dopiero 16+1, chociaż dzisiaj leżąc poczulam pierwszy raz nad pępkiem pękające bąbelki ale to pewnie jelita hahahaha. Miłego poranka

Dziewczyny melduję się po wizycie. Wszystko jest ok.
Dzidzia sobie usiadła i za nic nie chciała pokazać czy jest chłopcem czy dziewczynką. Musimy czekać cierpliwie na połówkowe za miesiąc[emoji173]

Gratuluje!!

W pierwszej ciąży byłam tak napalona, że jest zrozumiałe, że mogę się mężowi bardziej podobać. Jednak libido jest tym razem sporo niższe niż wtedy.

Chętnie się dopisze do warszawskiego spotkania, ale jeszcze pracuje i nie wiem jak czasowo uda się to zgrać :-)

Mam wrażenie, że mój brzuch jest ledwo widoczny a to już 17w5d, jednak zdjęcie chyba mówi co innego ;-)
Ładny brzuszek, zdecydowanie widoczny [emoji4]

Eh podlamalam się:-( niby mam jeszcze 2kg na minusie A wyglądam jak pulchny misiu :-( boczki mi się zrobiły i taka jakaś grubiutka jestem - jakoś w tej ciąży mało apetycznie wyglądam.

Do mnie przyszło wczoraj zamówienie z zalando i jak mierzylam to się prawie popłakałam, tak się sobie nie podobałam. Mam nadzieje ze to tylko hormony ciążowe. U Ciebie pewnie tez tak jest. Umówmy się, że każda kobieta w ciąży jest piękna j tyle[emoji6]

Witam po weekendzie dziewczyny , my mieliśmy okropny :( 2ch kolegów zginęło w wypadku samochodowym i jedna dziewczyna (mama 3 latki) walczy o życie [emoji30]naprawdę człowiek se uświadamia ze jutro nie jest gwarantowane.

Jak to jest z konfliktem krwi , szczególnie w UK? Bo dziś dostałam list ze mam AB RH- i będą musieli mi dać zastrzyk po 30tyg a mama mnie nastraszyła ze powinnam mieć co miesiąc pobierana krew i sprawdzana (tak było jak ona rodziła 26lat temu)

Współczuje. Co do konfliktu. To zależy od kraju. W Polsce chyba dają teraz tez profilaktycznie jeszcze w ciąży ale niech mnie ktoś poprawi kto ma bieżąca wiedzę. Do tego kontrola przeciwciał chyba co 2 miesiące. W Niemczech jeśli nie było poronienia albo krwawienia dają dopiero po porodzie. Wiec nie ma się co martwić, rób tak jak mówią wytyczne tam gdzie mieszkasz.

Chyba znowu namieszalam[emoji19][emoji19][emoji19]

Janka moja bratnia duszo[emoji8] Serio masz ten sam „problem” co ja. Poczuwasz się do winy choć nic nie zrobiłaś. Wyluzuj dziewczyno. Po pierwsze nie zauważyłam, żebyś to Ty była jakąś inicjatorka tęgo tematu. A nawet jeśli to było wiadome, że wywiąże się dyskusja i nie będzie ona do końca miła. Osiwiejesz przez to forum jak się tak wszystkim będziesz przejmować. Mnie też jest jakos tak dziwnie jak robi się mniej przyjemnie ale z drugiej strony jesteśmy dorosłe i jakaś wymiana zdań musi być.

Rh zmienic? czy przeciwciala pojawic?

Przeciwciała pojawić. Fizjologicznie największa szansa na pojawienie się przeciwciała, o ile nie było wcześniej jakiś poronień czy amniopunkcji np. , jest pod koniec ciąży jak łożysko staje się mniej wydolne i bariera nie jest taka ścisła.

@.jagódka a czy młoda dziewczyna, która nie ma bladego pojęcia o ciąży nie zasługuje na odpowiedź, jeśli weszła tu z znikąd i zadała pytanie? ;)
@renisus powitałam tyle razy ile mnie ktoś opowiedział, odpisał ew pogratulował :D
Czasami sobie pomyslalam: napisze jak mi dzień minął, jakie plany itp ale zaraz zejście na ziemię: po co skoro i tak żadna nie odpisze bo nie udzielam sie tak często i nie jestem ich koleżanką od codziennych rozmów [emoji14]

Ja wiem, że hormony buzują i nam wszystkim czasami jest trudno do czegoś podejść na spokojnie ale bez przesady. Ja nie mam wrażenia, że tu powstała jakaś pseudogrupa koleżanek i że inne dziewczyny są pomijane. Ja pisze w miare często ale na wszystkie moje posty dostaje odpowiedzi i to jest Ok. I nie liczę ile razy mi ktoś odpisał.

Ja odnoszę zupełnie inne wrażenie. W pierwszej ciąży nie zdecydowałam się ujawnić na forum i wypadłam z obiegu bo zrobił się wątek zamknięty. Nie miałam do nikogo pretensji. W związku z tym podczytywałam dwa inne wątki. I powiem Ci, że atmosfera tam była duzo mniej przyjazna. No ale wiadomo, że to zawsze subiektywne odczucie.

Zawsze mam kompa w odwodzie[emoji48][emoji48][emoji48][emoji48]

Spac nie moge.

Za 9 minut koncze 33 lata [emoji85][emoji784][emoji322][emoji33]

Sto lat, sto lat!![emoji512][emoji898][emoji898][emoji898]

Co do grupy zamkniętej to ja jestem na tak. Nie wiem tylko za bardzo jakie kryteria przyjąć. Jak już wspomniałam sama byłam takim podczytywaczem. Nie miałam złych intencji, ale jakos głupio mi się było wywnętrzniac tak publicznie. Wątki się z czasem zamknęły i oczywiście było mi jakos tak żal i przykro i być może tez sobie pomyślałam, ale dlaczego tak. Z drugiej strony jak tak teraz w miare regularnie coś pisze to chyba wolałabym ograniczyć liczbę tylko czytających. Wiadomo nawet zamknięta grupa nie daje żadnych gwarancji ale to chyba nie chodzi tylko o to, że może się trafić jakiś troll. Mnie chodzi o to, że wbrew pozorom piszemy tu dość prywatne rzeczy, bo a to kłótnia z mężem a to tesciowa taka sobie a to komuś ktoś umiera, i fajnie by było choć trochę czuć ze po drugiej stronie jest ktoś znajomy, kto tez się dzieli takimi sprawami. Fakt forum jest ciążowe ale wszystkie wiemy, że nie tylko takie tematu się przewijają. Jak zamkniemy grupę, to oczywiście będą się zgłaszać dziewczyny co tu są od początku i tylko czytają. To normalne. Może to je zdopinguje do częstszego pisania. I nie, nie chodzi o ilość postów, chodzi o obecność.

Uff ale się rozpisalam. Jeszcze mnie wyrzucicie bo za długie posty pisze[emoji6]

Młoda w żłobku. A ja mogę wracać do łóżka, choć po przeczytaniu całej dyskusji aż mi się ciśnienie podniosło.

Miłego dnia dziewczyny[emoji4][emoji4]

@AsiaGJ - gratuluję udanej wizyty. Czekamy razem bo ja też mam za miesiąc połówkowe i najprawdopodobniej dopiero wtedy dowiem się kto tam u mnie mieszka :)

Ojej Najpierw pytanie numer 1. Też Was wywala z apki?? U mnie od kilku dni.
Co do zamkniętego mi to obojętne. Ale fakt faktem tutaj nie czuję się póki co odważnie aby dodać foto np.
Janka sto lat. Powiem szczerze i absolutnie się nie obrażajcie. Ale jak zaszłam w ciąże sobie myślę, że już jestem "stara mamuśka" a tutaj 30+ jest nas sporo, co mnie bardzo cieszy i tym.bardziej mogę się utożsamiać z Wami. Moje obawy itd wydają mi się normalne ;)

Hejo hejo Janka sto lat ;)

Papaulina niestety nie pomogę, używam przeglądarki :p

U mnie ostatnio też na słodkie... właśnie drugi pączek na śniadanie na mnie patrzy ;)

reklama
Do góry