reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Właśnie! Podpowiedzcie swoje typy dla chłopaka? :) Może mnie zainspirujecie. Mamy dość popularne nazwisko, więc imię może być oryginalne. Jednak bez przesady i rozmachu :D
Mężowi podoba się Leon, a mi Bruno.
U nas albo będzie Alex (Alex Ferguson) albo Anthony

reklama
Podoba mi się! Jest w moim stylu :)

O matko aż mi serce na chwilę stanęło:o pomyślicie że głupia jestem ale ja mam taka schizę za córkę że aż się boję iść na wizytę za tydzień :oops: wiem że najważniejsze żeby było zdrowe ale strasznie sobie wkręciłam dziewczynkę i trochę mnie to przeraża. Jak słyszę takie wieści to aż mnie nie wiem co.
Ja też byłam mega nastawiona na córkę, gdy lekarz na prenatalnych powiedział że na 90% syn wydawało mi się że się przeslyszalam.

Ja byłam przekonana na 100%, że to dziewczynka. Po prostu to czułam. Mój mąż zresztą tak samo, chociaż on uwielbia dzieci i dla niego rzeczywiście płeć była obojętna. Cóż, muszę przestawić się z marzeń o kokardach, sukienkach i czesaniu w warkocz na rzecz spodni, strzyżenia i piłki nożnej :D Może tak właśnie miało być, bo długo zapowiadałam, że nie chcę dzieci, później, że maksymalnie jedno. Teraz, gdy potwierdzi się informacja o synu to ta dziewczynka w głowie będzie mi o sobie przypominać i może w przyszłości dorobię się parki ;) dziękuję za wszystkie gratulacje i miłe słowa. Teraz czekam na wasze wizyty i informacje kto jest pasażerem :)
Ja też miałam wizję rodzina 2+1 I koniecznie córka. Na drugie się raczej nie zdecyduję, więc pozostanie mi czekać na synowa ;)

Jeszcze miesiąc temu słyszeliśmy, że to dziewczynka. Teraz jestem w 18 tygodniu i muszę przestawić głowę na chłopca. Mam wyrzuty sumienia, bo tyle par stara się o dziecko, a ja z wiadomością o płci czuje się dziwnie... Nie nazwę tego zawodem, ale wyobrażałam sobie małą psiapsi u mojego boku. Nie wiem jak to wytłumaczyć, bo nie chcę być opatrznie zrozumiana. Po tym jak wczorajsze emocje powinny już opaść to ja nadal jestem w szoku.
Wcale Ci się nie dziwię że jesteś w szoku, myślę że to normalna reakcja :)

Bardzo dobrze ciebie rozumiem, mnie rodzina i mąż tak nakręcają na dziewczynkę ze mam wrażenie ze wszyscy będą rozczarowani jak okaże się chłopiec :/
Najgorsze ze każdy wie Że ja zawsze marzyłam o córeczce i to oni powinni mi mówić ze nie ważne co będzie bo to dopiero pierwsze ...
U mnie właśnie tak mówią, że przecież to pierwsze itd. Druga na bank będzie córka.. I to drugie stwierdzenie ze na bank druga bedzie corka już doprowadza mnie do furii :)
U mnie w rodzinie tak samo wszyscy liczyli że będzie dziewczynka, także też czułam że są rozczarowani albo może te hormony i mi się wydaje.

Właśnie! Podpowiedzcie swoje typy dla chłopaka? :) Może mnie zainspirujecie. Mamy dość popularne nazwisko, więc imię może być oryginalne. Jednak bez przesady i rozmachu :D
Mężowi podoba się Leon, a mi Bruno.
U nas będzie Marcin, na szczęście byliśmy zgodni w wyborze imienia i dzieciom też się podoba [emoji4]

Widzę, że nie tylko My mamy problem z imieniem dla chłopca. Gdyby była córka to byłaby Lukrecja, a dla synka podoba mi się Leonardo, Fryderyk, Franciszek, Salwador... Mój M niestety nie jest przychylny tym pomysłom i możliwe, że będziemy szukać jakiś innych. Chociaż ja mówię wszystkim, że to mały Leonardo (podobają mi się takie imiona „wielkich” ludzi oraz Włoskie).

Ja to raczej wolę tradycyjne. Stanisław, Józef, Jan, Michał ;) Ale jakbym miała wybrać dla syna to byłby problem :D

reklama
Do góry