reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Ohh u nas tez wszyscy ‚napaleni’ na córeczkę. Teściowie maja 2ch synów i jednego wnuka a moi rodzice 2 córki i to będzie ich pierwsze wnuczatko. Na usg dzidzia troszkę się obróciła na boczek i ja nie widzę nic pomiędzy nóżkami ale położna mnie wyśmiała ze jeszcze za wcześnie gdybać
IMG_1800.JPG

Czy któraś z was miała nagle alergie na produkty które wcześniej używała i przeszło jej po ciąży ? Kupiłam płyn do mycia twarzy ten co zawsze i już pół butelki użyłam i nagle czerwone plamy na buzi mi wychodzą (2 dni nie użyłam i plan nie było)

reklama
Dziewczyny, wracam od lekarza. Dziecko waży 210 gram i mierzy trochę ponad 20 cm. Pod względem szyjki, wymazu itp. wszystko dobrze. Jednak to co ujrzałam między nogami nieco nas (mnie i męża) zaskoczyło. Oto wyrósł... ptaszek :D Mamy zaczekać do prenatalnych, ale lekarz raczej nie pozostawił nam nadziei na córę :D teraz myślimy nad imieniem, bo Marcelina w tej sytuacji będzie dziwnie brzmieć :D
Gratuluję synka!! Niespodzianki są też fajne [emoji1][emoji7] a długość dzieciątka jak najbardziej ok, no i już się mierzy całego od stóp do głowy. U nas właśnie chyba będzie Marcel [emoji4]

Ohh u nas tez wszyscy ‚napaleni’ na córeczkę. Teściowie maja 2ch synów i jednego wnuka a moi rodzice 2 córki i to będzie ich pierwsze wnuczatko. Na usg dzidzia troszkę się obróciła na boczek i ja nie widzę nic pomiędzy nóżkami ale położna mnie wyśmiała ze jeszcze za wcześnie gdybać Zobacz załącznik 938896

Czy któraś z was miała nagle alergie na produkty które wcześniej używała i przeszło jej po ciąży ? Kupiłam płyn do mycia twarzy ten co zawsze i już pół butelki użyłam i nagle czerwone plamy na buzi mi wychodzą (2 dni nie użyłam i plan nie było)
Ja tak nigdy nie miałam, ale w ciąży chyba wszystko możliwe jest.

Ja mam jeden stanik sportowy super wygodny a jak tylko ubiorze to dostaje wysypki. Prawny w tym samym co wszystko a tylko na niego tak reaguje [emoji23][emoji849][emoji848]

Moi rodzice mają 5 córek i jednego syna , jednego wnuka i cztery wnuczki.
Od mojego D Mają jedną wnuczke wiec chłopiec wyczekiwany u nas [emoji13] czas pokaże kto tam mieszka.

Ja nie mam żadnych przeczuć,co do płci. W pierwszej ciąży założyłam się z mężem. Ja obstawiałam córkę, on syna. Wygrałam. W drugiej ciąży nic a nic żadnych przewidywań. Stary mi zapowiedział, że jak dwie córki to kupuje wędkę i będzie na ryby chodził, bo dla niego za duży poziom estrogenów w domu [emoji23]. Na połówkowych dowiedział się, że dwóch synów, to myślałam, że w gabinecie pod sufit z radości poleci. Wiadomo, nazwisko nie wymrze, ród utrzymany [emoji23] (mąż ma siostrę, a teściu miał 3 siostry i jednego brata, ale ten brat to bezdzietny kawaler pod 60tke, ale kto wie). Z jednej strony, ze względu na córkę - fajnie jakby druga dziewczynka była - „układ sił” wyrównany ;-). Ale zobaczymy, kto ma być, to już tam jest [emoji23].

U mnie też mąż chce syna, a córka siostrę i weź tu bądź mądry:D. Ja tym razem przeczuć brak (za pierwszym byłam pewna że syn a tu cora). Najważniejsze żeby maleństwo było zdrowe. U mnie już 17tyg+5 i dzidzia waży 200gr, zatem jak dwie tabliczki czekolady:yes:. Ale w tej ciąży do słodkiego mnie nie ciągnie bardziej słone i kwaśne na tapecie.

U mnie mąż bardzo chciałby synka. Ja też bym się cieszyła na parkę ale z drugiej córki też będę bardzo zadowolona. Na prenatalnych lekarz powiedział że stawia na chłopca. 18 lutego mam wizytę u mojej ginekolog to może potwierdzi albo obali tą teorię. Jak nie to na połówkowych się dowiemy. Wolę się nie nastawiać w żadną stronę :)

Miłego dnia Wam życzę [emoji8]

reklama
Do góry