reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Nam jeszcze nikt nic nie mowił więc całe szczęście sie na nic nie nastawiamy. Ale za tydzień zapytam lekarza czy cos tam widzi :) 18 tydzien bedzie. A jak nie to do półówkowego musimy poczekać :)

reklama
Trochę żałuję, że tak już się nastawiłam, a to było jednak wróżenie z fusów. Jak lekarz pokazał nam narządy i mówił, że nie jest to raczej przerośnięta łechtaczka (chociaż takie widywał) to mój mąż na mnie ciagle patrzył i w samochodzie przyznał, że myślał, że będę smutna albo się popłaczę. Teraz czekam do połówkowych i myślę, że wszystko będzie jasne. Wiem, że tak się mówi, ale jak jest się już w ciąży to te słowa nabierają wielkiego sensu- oby było zdrowe :)
Masz racje, oby bylo zdrowe [emoji4]

Super wieści, kawał bobasa ;) Oj ta płeć :p Kto to wymyślił tak wcześnie podawać, potem niespodzianki :D :D

Powiem wam, że też się obawiam, bo mam przeczucia, a jeszcze nikt mi płci nie sugerował i oby rzeczywistość nie okazała się odwrotna hehe Jak nie było przeczuć to przynajmniej był spokój...

Nam jeszcze nikt nic nie mowił więc całe szczęście sie na nic nie nastawiamy. Ale za tydzień zapytam lekarza czy cos tam widzi :) 18 tydzien bedzie. A jak nie to do półówkowego musimy poczekać :)
Też staram się nie nastawiac, choć wiadomo jakieś preferencje zawsze są [emoji6] U nas na pewno będzie wielka radość i w domu i w rodzinie mojej i M jeśli bedzie pipka. Moja teściowa marzy o wnuczce od pierwszego naszego dziecka. Ona nawet marzyła k córce ale ma dwóch synów. Ze strony mojego M i teścia same chłopaki praktycznie, męska płeć przeważa baaardzo. Mój M też już dziewczynkę od dawna chce. A ja sobie myślę że fajna odmiana by była, już mam trochę dość siusiakow [emoji1] ale jak bedzie chlopczyk to przecież też pokochamy najmocniej w świecie [emoji4]

Też staram się nie nastawiac, choć wiadomo jakieś preferencje zawsze są [emoji6] U nas na pewno będzie wielka radość i w domu i w rodzinie mojej i M jeśli bedzie pipka. Moja teściowa marzy o wnuczce od pierwszego naszego dziecka. Ona nawet marzyła k córce ale ma dwóch synów. Ze strony mojego M i teścia same chłopaki praktycznie, męska płeć przeważa baaardzo. Mój M też już dziewczynkę od dawna chce. A ja sobie myślę że fajna odmiana by była, już mam trochę dość siusiakow [emoji1] ale jak bedzie chlopczyk to przecież też pokochamy najmocniej w świecie [emoji4]

@ada1989 u nas podobnie też w rodzinie same chłopaki obydwie babcie mają tylko wnuków i marzą o wnuczce;) Ja znowu strasznie się nakręcam 8-)

@Janka86 A Ty gdzie się podziewasz ?

@ada1989 u nas podobnie też w rodzinie same chłopaki obydwie babcie mają tylko wnuków i marzą o wnuczce;) Ja znowu strasznie się nakręcam 8-)

@Janka86 A Ty gdzie się podziewasz ?
Moi tesciowie mają 5 wnuków. Teściowa nam kiedyś opowiadała historię swojej drugiej ciąży, jako że wtedy na usg nikt nie podawał płci, ona wkrecila sobie ze będzie dziewczynka Karolinka[emoji12] miała cc więc wybudzila się później a na stoliku obok kartka od męża z napisem 'dziękuję za syna a Marcin za brata' ona ponoć wtedy jakiejś zapaści z nerwów dostała, tak była zła. I zajęło jej troche zanim się z tym pogodziła....

My sobie wkrecamy ze bedzie chlopiec bo byśmy chcieli. Ale śmieje sie że córkę też jakoś pokochamy [emoji13]

A w rodzinie więcej dziewczyn.

My sobie wkrecamy ze bedzie chlopiec bo byśmy chcieli. Ale śmieje sie że córkę też jakoś pokochamy [emoji13]

A w rodzinie więcej dziewczyn.
W mojej to w sumie pół na pół. Ale w starszych pokoleniach dziewczyny rządziły, babcia 3 corki i syn, ciotka czyli jej córka 3 corki i syn. Moja mama syn i córka i druga ciotka 2 corki i syn. Takie pomieszane[emoji12]

Ojej! Myślałam, że tylko ja taka nakręcona na córkę ;-) wizytę mam za tydzień i jeśli mi nie powie jaką płeć to chyba umówie się na połówkowe do lekarza, który ma lepszy sprzęt do usg ;-)

Moja mama ma 2 wnuczki i 3 wnuków. Mój synek przychylił szalę na rzecz chłopców, może wyrównamy teraz :-) U teściów tylko nasz wnusio, więc też by pasowała dziewczynka.

Jakieś przeczucie mnie naszło na chłopca, ale chyba dlatego, że nie chce się rozczarować ;-)

Dziś szłam za osoba która paliła tak mi zaśmierdziało, że musiałam wyprzedzić, bo prawie wymiotowałam. W pierwszej ciąży zdarzyło mi się złapać łyka piwa od męża jak bardzo mnie naszło, ale jak on wypił to zapach mi przeszkadzał :p

reklama
Tu moje dziecię wyśmiało staruszkę za naiwność :D

Załączniki

• E54B72E8-4569-4C1F-9105-D63C7B4CA91A.jpeg
    E54B72E8-4569-4C1F-9105-D63C7B4CA91A.jpeg
    59,2 KB · Wyświetleń: 95
Do góry