reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Cześć dziewczyny! Też jestem lipcowa, 27 lat, termin dokładnie w drugiej połowie :) Jestem już po badaniach prenatalnych I trymestru, chciałam Was spytać o swój pomiar NT- niby w normie, a jednak kogo nie pytam ze znajomych to słyszę 0.8, 0.9... u mnie wyszło 1.8, stąd zaczęłam się denerwować.
Wyniki biochemii w porządku, ostatecznie ryzyko po teście Pappa i usg to
T21 1:17562, T18 poniżej 1:20000, T13 1:16245. J
akie było podejście do tego Waszych lekarzy?
NT rośnie wraz z dzieckiem. 1,8 jest w normie. U mnie było 1,5 przy CRL 7cm.

reklama
U mnie też 1,8mm także spokojnie, ryzyko niskie.
Dziś troszkę pospacerowalam i w efekcie kuje mnie coś w dole brzucha, jakby ktoś mi igły wbijał. Ja chyba osiwieje do końca ciąży [emoji78]

Gdyby było za duzo, to by nie ustalali takich norm. Po coś one jednak istnieją żeby się do nich odnosić. Moje CRL 65mm więc wynik jak widzisz podobny. Pani dr powiedziała że wszystko w porzadeczku[emoji74] nie martw się na zapas.
U mnie był CRL 63mm przy tej przezierności 1.8, czyli ciut za dużo jednak...

Gdyby było za duzo, to by nie ustalali takich norm. Po coś one jednak istnieją żeby się do nich odnosić. Moje CRL 65mm więc wynik jak widzisz podobny. Pani dr powiedziała że wszystko w porzadeczku[emoji74] nie martw się na zapas.
Dziękuję! Kończę już temat NT :) niepotrzebnie wszystko analizuję wzdłuż i wszerz.

Są siatki centylowe dotyczące przezierności. I tak jak przy np. wzroscie czy wadze dziecka tak tam masz centyle. Miescisz się w normie więc nie ma co panikować :) Wrzucałam link kiedys. Pisała o tym mamaginekolog.

No weź się uprzyj żeby zrobiła! Ja tez mam 28 wizytę :)))))) będziemy razem wizytować :) z tym, że ja rano pewnie.

No i wkurzyłam się dziś i pojechałam do h&m po spodnie ciążowe. Kupiłam jeansy slim z panelem, czarne z panelem i dresy z panelem. Dorwałam tez rajstopy z brzuchem to kupiłam za wczasu 2 pary. I juz mi styknie do końca ciąży [emoji23][emoji23] oby [emoji15]

Mąż mnie zabrał na obiad. Zjadłam bruschettę z pomidorami i pastą z wątróbki i popilam bavarią 0,0%
Więcej grzechów nie pamietam [emoji6]
Też pojechałam dziś do hm kupić spodnie ale czułam się w tym strasznie dziwnie kupiłam tylko rajstopy i tyle chyba nie przyzwyczaję się do tego rosnącego brzucha

reklama
Do góry