reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Tyle godzin bez jedzenia [emoji33] rany...
U mnie nareszcie cisza. Dziś tylko kilka razy zakuło mnie, ale w końcu rośnie...

Pozazdroscic dzieci [emoji16]
Z tym odpoczywaniem to różnie... mam gości na pokój. Ze śniadaniem. A ta picza kręci nosem, nic jej od przyjazdu nie pasuje. Śniadanie robiłam godzinę i sama chciałabym dostać takie żarcie pod nos. Cholera, po paróweczki cielęce i pieczywko o 6 rano zapieprzalam. A tej nie pasuje... i jak tu wypocząć...

Dziękuję, jest Ok [emoji4] poza nerwem [emoji14] smacznego! Na co do kina?

Całe szczęście, ze juz lepiej... oby to nie było chwilowe i moze uda się bez białego fartucha [emoji4] ja wczoraj robiłam ziemniaczane i finalnie po zbójnicku

Dżizas... na wdechu przewijałam do Twojego posta. Dobrze, ze jest na tyle dobrze, ze wypuścili do domu. Wkurzające jest podejście do usg. Co im do cholery szkodzi [emoji35] będzie dobrze, wypoczywaj i dawaj nam w międzyczasie znać co i jak tam u Ciebie.

Pewnie się rozciąga [emoji4]
Mamy ten sam wiek ciąży a Ty czujesz ruchy. Ja tez chcę [emoji17] ile jeszcze będę czekać... a wymiary malucha znasz? Kiedy masz usg ?

Wizytę mam 28 stycznia ale czy zrobi usg? Nie wiem, niby robi co wizytę ale w poprzedniej ciąży raz nie zrobiła, było samo badanie na fotelu i słuchanie tętna przez detektor. No a jako, że zbliża się połówkowe obawiam się, że teraz nie zrobi usg. A no czuję co raz wyrazniej. Ale to moja trzecia ciąża. I w drugiej też szybko czułam. Ale czuje tylko w środku, raz na jakiś czas. Ale już się nie przelewa. Kopnięciem bym tego nie nazwała. Raczej puka :) Ma dużo miejsca to pewnie zależy jak trafi :)

reklama
U nas też miało być dzisiaj kino ale auto padło i jest wertowanie ogłoszeń z silnikami człowiek tak się przezwyczaił że bez auta jak bez ręki, duże miasto wszędzie daleko no nic miał być remont w domu cześć funduszy pójdzie na auto z tego wszystkiego to mnie głowa od wczoraj boli
Miłej soboty dziewczynki

Nadrobić Was po tygodniu to nie lada wyczyn [emoji1787] a wszystko przez zmianę telefonu, braku aplikacji i czasu [emoji3] ale jesteśmy, rośniemy sobie i czujemy się raz lepiej raz gorzej [emoji6] na liczniku 13+6, a na wadze +4kg [emoji50]

Dzieki Dziewczyny[emoji4]

Wrocilam do domu i ide spac, bo spalam 2 godziny w nocy tylko.
Ogolnie tak, zero infekcji, szyjka zamknieta, serce bije. Jest natomkast maly "wyciek" i nie wiadomo dlaczego. Doktorka pobrala probki na badania, dostalam tabletki przeciwbolowe i tydzien zwolnienia. Mam lezec plackiem (powodzenia z dzieckiem w domu). Ciaze zaliczono do zagrozonych i nic z tym nie mozna zrobic, poza odpoczynkiem i lezeniem. Zreferowali mnie na usg, ale prawdobodonie szpital odrzuci prosbe bo ogolnie uznaja zasade ze przyczyny ma usg moga nie zobaczyc (slyszlam to na poczatku ciazy tez).
Podlamalam sie.
Dbaj o siebie i dużo odpoczywaj.

Wizytę mam 28 stycznia ale czy zrobi usg? Nie wiem, niby robi co wizytę ale w poprzedniej ciąży raz nie zrobiła, było samo badanie na fotelu i słuchanie tętna przez detektor. No a jako, że zbliża się połówkowe obawiam się, że teraz nie zrobi usg. A no czuję co raz wyrazniej. Ale to moja trzecia ciąża. I w drugiej też szybko czułam. Ale czuje tylko w środku, raz na jakiś czas. Ale już się nie przelewa. Kopnięciem bym tego nie nazwała. Raczej puka :) Ma dużo miejsca to pewnie zależy jak trafi :)

No weź się uprzyj żeby zrobiła! Ja tez mam 28 wizytę :)))))) będziemy razem wizytować :) z tym, że ja rano pewnie.

No i wkurzyłam się dziś i pojechałam do h&m po spodnie ciążowe. Kupiłam jeansy slim z panelem, czarne z panelem i dresy z panelem. Dorwałam tez rajstopy z brzuchem to kupiłam za wczasu 2 pary. I juz mi styknie do końca ciąży [emoji23][emoji23] oby [emoji15]

Mąż mnie zabrał na obiad. Zjadłam bruschettę z pomidorami i pastą z wątróbki i popilam bavarią 0,0%
Więcej grzechów nie pamietam [emoji6]

No weź się uprzyj żeby zrobiła! Ja tez mam 28 wizytę :)))))) będziemy razem wizytować :) z tym, że ja rano pewnie.

No i wkurzyłam się dziś i pojechałam do h&m po spodnie ciążowe. Kupiłam jeansy slim z panelem, czarne z panelem i dresy z panelem. Dorwałam tez rajstopy z brzuchem to kupiłam za wczasu 2 pary. I juz mi styknie do końca ciąży [emoji23][emoji23] oby [emoji15]

Mąż mnie zabrał na obiad. Zjadłam bruschettę z pomidorami i pastą z wątróbki i popilam bavarią 0,0%
Więcej grzechów nie pamietam [emoji6]

Ja też mam rano ;) Chciałabym żeby mi płeć tam podejrzała :) Ona mnie lubi to myślę, że da się namówić. Chciałabym ruszyć z wyprawką :) Co do spodni to ja zainwestowałam w kilka par leginsów i jest git.

Ja też mam rano ;) Chciałabym żeby mi płeć tam podejrzała :) Ona mnie lubi to myślę, że da się namówić. Chciałabym ruszyć z wyprawką :) Co do spodni to ja zainwestowałam w kilka par leginsów i jest git.
Ja też wizytuje 28 stycznia, ale na usg nie liczę:) próbowałam zapisać się na połówkowe do specjalisty do Olsztyna, ale niestety nie dodzwoniłam się. Będę próbować w tygodniu. Zależy mi na terminie początek marca

Cześć dziewczyny! Też jestem lipcowa, 27 lat, termin dokładnie w drugiej połowie :) Jestem już po badaniach prenatalnych I trymestru, chciałam Was spytać o swój pomiar NT- niby w normie, a jednak kogo nie pytam ze znajomych to słyszę 0.8, 0.9... u mnie wyszło 1.8, stąd zaczęłam się denerwować.
Wyniki biochemii w porządku, ostatecznie ryzyko po teście Pappa i usg to
T21 1:17562, T18 poniżej 1:20000, T13 1:16245. J
akie było podejście do tego Waszych lekarzy?

Załączniki

• Zrzut ekranu 2019-01-19 o 18.45.30.png
    Zrzut ekranu 2019-01-19 o 18.45.30.png
    219,2 KB · Wyświetleń: 76
reklama
Cześć dziewczyny! Też jestem lipcowa, 27 lat, termin dokładnie w drugiej połowie :) Jestem już po badaniach prenatalnych I trymestru, chciałam Was spytać o swój pomiar NT- niby w normie, a jednak kogo nie pytam ze znajomych to słyszę 0.8, 0.9... u mnie wyszło 1.8, stąd zaczęłam się denerwować.
Wyniki biochemii w porządku, ostatecznie ryzyko po teście Pappa i usg to
T21 1:17562, T18 poniżej 1:20000, T13 1:16245. J
akie było podejście do tego Waszych lekarzy?
U mnie wyszło 1,5 prawidłowo jest jak.sie nie mylę do 2,3 masz napisane niskie ryzyko i tego się trzymaj

Do góry