reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Tyle godzin bez jedzenia [emoji33] rany...
U mnie nareszcie cisza. Dziś tylko kilka razy zakuło mnie, ale w końcu rośnie...

Pozazdroscic dzieci [emoji16]
Z tym odpoczywaniem to różnie... mam gości na pokój. Ze śniadaniem. A ta picza kręci nosem, nic jej od przyjazdu nie pasuje. Śniadanie robiłam godzinę i sama chciałabym dostać takie żarcie pod nos. Cholera, po paróweczki cielęce i pieczywko o 6 rano zapieprzalam. A tej nie pasuje... i jak tu wypocząć...

Dziękuję, jest Ok [emoji4] poza nerwem [emoji14] smacznego! Na co do kina?

Całe szczęście, ze juz lepiej... oby to nie było chwilowe i moze uda się bez białego fartucha [emoji4] ja wczoraj robiłam ziemniaczane i finalnie po zbójnicku

Dżizas... na wdechu przewijałam do Twojego posta. Dobrze, ze jest na tyle dobrze, ze wypuścili do domu. Wkurzające jest podejście do usg. Co im do cholery szkodzi [emoji35] będzie dobrze, wypoczywaj i dawaj nam w międzyczasie znać co i jak tam u Ciebie.

Pewnie się rozciąga [emoji4]
Mamy ten sam wiek ciąży a Ty czujesz ruchy. Ja tez chcę [emoji17] ile jeszcze będę czekać... a wymiary malucha znasz? Kiedy masz usg ?

Wizytę mam 28 stycznia ale czy zrobi usg? Nie wiem, niby robi co wizytę ale w poprzedniej ciąży raz nie zrobiła, było samo badanie na fotelu i słuchanie tętna przez detektor. No a jako, że zbliża się połówkowe obawiam się, że teraz nie zrobi usg. A no czuję co raz wyrazniej. Ale to moja trzecia ciąża. I w drugiej też szybko czułam. Ale czuje tylko w środku, raz na jakiś czas. Ale już się nie przelewa. Kopnięciem bym tego nie nazwała. Raczej puka :) Ma dużo miejsca to pewnie zależy jak trafi :)

reklama
U nas też miało być dzisiaj kino ale auto padło i jest wertowanie ogłoszeń z silnikami człowiek tak się przezwyczaił że bez auta jak bez ręki, duże miasto wszędzie daleko no nic miał być remont w domu cześć funduszy pójdzie na auto z tego wszystkiego to mnie głowa od wczoraj boli
Miłej soboty dziewczynki

Nadrobić Was po tygodniu to nie lada wyczyn [emoji1787] a wszystko przez zmianę telefonu, braku aplikacji i czasu [emoji3] ale jesteśmy, rośniemy sobie i czujemy się raz lepiej raz gorzej [emoji6] na liczniku 13+6, a na wadze +4kg [emoji50]

Dzieki Dziewczyny[emoji4]

Wrocilam do domu i ide spac, bo spalam 2 godziny w nocy tylko.
Ogolnie tak, zero infekcji, szyjka zamknieta, serce bije. Jest natomkast maly "wyciek" i nie wiadomo dlaczego. Doktorka pobrala probki na badania, dostalam tabletki przeciwbolowe i tydzien zwolnienia. Mam lezec plackiem (powodzenia z dzieckiem w domu). Ciaze zaliczono do zagrozonych i nic z tym nie mozna zrobic, poza odpoczynkiem i lezeniem. Zreferowali mnie na usg, ale prawdobodonie szpital odrzuci prosbe bo ogolnie uznaja zasade ze przyczyny ma usg moga nie zobaczyc (slyszlam to na poczatku ciazy tez).
Podlamalam sie.
Dbaj o siebie i dużo odpoczywaj.

Wizytę mam 28 stycznia ale czy zrobi usg? Nie wiem, niby robi co wizytę ale w poprzedniej ciąży raz nie zrobiła, było samo badanie na fotelu i słuchanie tętna przez detektor. No a jako, że zbliża się połówkowe obawiam się, że teraz nie zrobi usg. A no czuję co raz wyrazniej. Ale to moja trzecia ciąża. I w drugiej też szybko czułam. Ale czuje tylko w środku, raz na jakiś czas. Ale już się nie przelewa. Kopnięciem bym tego nie nazwała. Raczej puka :) Ma dużo miejsca to pewnie zależy jak trafi :)

No weź się uprzyj żeby zrobiła! Ja tez mam 28 wizytę :)))))) będziemy razem wizytować :) z tym, że ja rano pewnie.

No i wkurzyłam się dziś i pojechałam do h&m po spodnie ciążowe. Kupiłam jeansy slim z panelem, czarne z panelem i dresy z panelem. Dorwałam tez rajstopy z brzuchem to kupiłam za wczasu 2 pary. I juz mi styknie do końca ciąży [emoji23][emoji23] oby [emoji15]

Mąż mnie zabrał na obiad. Zjadłam bruschettę z pomidorami i pastą z wątróbki i popilam bavarią 0,0%
Więcej grzechów nie pamietam [emoji6]

No weź się uprzyj żeby zrobiła! Ja tez mam 28 wizytę :)))))) będziemy razem wizytować :) z tym, że ja rano pewnie.

No i wkurzyłam się dziś i pojechałam do h&m po spodnie ciążowe. Kupiłam jeansy slim z panelem, czarne z panelem i dresy z panelem. Dorwałam tez rajstopy z brzuchem to kupiłam za wczasu 2 pary. I juz mi styknie do końca ciąży [emoji23][emoji23] oby [emoji15]

Mąż mnie zabrał na obiad. Zjadłam bruschettę z pomidorami i pastą z wątróbki i popilam bavarią 0,0%
Więcej grzechów nie pamietam [emoji6]

Ja też mam rano ;) Chciałabym żeby mi płeć tam podejrzała :) Ona mnie lubi to myślę, że da się namówić. Chciałabym ruszyć z wyprawką :) Co do spodni to ja zainwestowałam w kilka par leginsów i jest git.

Ja też mam rano ;) Chciałabym żeby mi płeć tam podejrzała :) Ona mnie lubi to myślę, że da się namówić. Chciałabym ruszyć z wyprawką :) Co do spodni to ja zainwestowałam w kilka par leginsów i jest git.
Ja też wizytuje 28 stycznia, ale na usg nie liczę:) próbowałam zapisać się na połówkowe do specjalisty do Olsztyna, ale niestety nie dodzwoniłam się. Będę próbować w tygodniu. Zależy mi na terminie początek marca

Cześć dziewczyny! Też jestem lipcowa, 27 lat, termin dokładnie w drugiej połowie :) Jestem już po badaniach prenatalnych I trymestru, chciałam Was spytać o swój pomiar NT- niby w normie, a jednak kogo nie pytam ze znajomych to słyszę 0.8, 0.9... u mnie wyszło 1.8, stąd zaczęłam się denerwować.
Wyniki biochemii w porządku, ostatecznie ryzyko po teście Pappa i usg to
T21 1:17562, T18 poniżej 1:20000, T13 1:16245. J
akie było podejście do tego Waszych lekarzy?

Załączniki

• Zrzut ekranu 2019-01-19 o 18.45.30.png
    Zrzut ekranu 2019-01-19 o 18.45.30.png
    219,2 KB · Wyświetleń: 73
reklama
Cześć dziewczyny! Też jestem lipcowa, 27 lat, termin dokładnie w drugiej połowie :) Jestem już po badaniach prenatalnych I trymestru, chciałam Was spytać o swój pomiar NT- niby w normie, a jednak kogo nie pytam ze znajomych to słyszę 0.8, 0.9... u mnie wyszło 1.8, stąd zaczęłam się denerwować.
Wyniki biochemii w porządku, ostatecznie ryzyko po teście Pappa i usg to
T21 1:17562, T18 poniżej 1:20000, T13 1:16245. J
akie było podejście do tego Waszych lekarzy?
U mnie wyszło 1,5 prawidłowo jest jak.sie nie mylę do 2,3 masz napisane niskie ryzyko i tego się trzymaj

Do góry