reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

O, ja dokładnie tak samo mam.

Byłam u lekarki i chyba jakaś infekcja dróg moczowych. Mam zrobić badania i na podstawie wyniku kupić odpowiedni preparat. Dzidziuś w porządku. Jest ok, panika niepotrzebna, ale cieszę się, ze pojechałam.
Ja robiłam wczoraj morfologie i mocz bo dzisiaj miałam wizytę u swojego gina i nie było żadnej infekcji a siku potrafię cztery razy w nocy robic. A na jelita powiedział żeby kupić duphalac, to jest syrop i kazał dostosować do siebie (odeslal do ulotki) bo ma działanie pobudzające jelitka i żeby nie brać jak się na miasto szykuje [emoji23]

reklama
Nazwa akuratna :D

O ludu w końcu do domu. Głodna, zmęczona i zła. Jeszcze wywiadówka w szkole była ;) Kawy od 2 dni nie piłam bo nie było kiedy aaaaaaaa

Wlasnie wrocilam z wizyty badania prenatalne okazalo sie ze bedzoe drugi siurdaczek wszystko z dzidzia w porzadku mam siw oszczedzac bo mam lozycko na przedniwj sciance nisko ulozone. Ale kurcze czytam teraz te badania i przeziernosc karkowa jest napisane 2,8 mm zaczynam sie martwic

A jaki masz wynik toksoplazmozy IgG i IgM?

IgG 4,8
IgM 0,070

Powiedział żebym powtórzyła w innym laboratorium, bo normy w poszczególnych labo mogą się różnic. Dla niego to wynik na granicy. Jeśli powtórzę i IgG będzie ujemne (teraz niby dodatnie) to będę musiała uważać. Zapewne zrezygnuje z czerwonego mięsa, warzywa i owoce dokładnie myte a najlepiej sparzone itd.

Za to odebrałam posiew moczu. Zero bakterii. Czyli jednak muszę nieco zwolnić.

Wlasnie wrocilam z wizyty badania prenatalne okazalo sie ze bedzoe drugi siurdaczek wszystko z dzidzia w porzadku mam siw oszczedzac bo mam lozycko na przedniwj sciance nisko ulozone. Ale kurcze czytam teraz te badania i przeziernosc karkowa jest napisane 2,8 mm zaczynam sie martwic
Wiolu, a pobrali ci krew na Papp-a? Lekarz nic nie mówił o przezierności, że troszkę wyższa? Gratuluję drugiego siusiola. Mi pani dr powiedziała że na tym etapie może jeszcze odpaść ten siusior[emoji39]

Juz masz na przedniej i nisko ułożone? Ja mam 14 tydzień i mi gin powiedzial, ze mam je wysoko i póki co ani tył, ani przód bo jest wczesnie. No ale z drugiej strony to sprawa indywidualna. A gdyby nt wyszło niepokojące to lekarz ma obowiązek Ciebie poinformować o możliwym lub koniecznym poszerzeniu diagnostyki. Wiec pewnie wszystko Ok [emoji4]

Gratuluję dzisiejszych wizyt [emoji847]

Powiedzial ze wyglada na to ze wszystko w porzadku. Teraz patrxylam na zdjecia usg i na zdjeciu Nt pisze 2.08 mm a on mi w karcie wpisal 2.8mm

reklama
Juz masz na przedniej i nisko ułożone? Ja mam 14 tydzień i mi gin powiedzial, ze mam je wysoko i póki co ani tył, ani przód bo jest wczesnie. No ale z drugiej strony to sprawa indywidualna. A gdyby nt wyszło niepokojące to lekarz ma obowiązek Ciebie poinformować o możliwym lub koniecznym poszerzeniu diagnostyki. Wiec pewnie wszystko Ok [emoji4]

Gratuluję dzisiejszych wizyt [emoji847]

W pierwszej ciazy tez na pierwszych prenatalnych powoedzial ze mam na przedniej sciance. Tez jestem w 14 tygodniu wg usg

Do góry