reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

A po jakim czasie mozna wrocic do Fitnessu? Oczywiscie po porodzie?[emoji5]
Zależy jaki to będzie poród, jak długo będzie trwał połóg, czy nie bedziesz miała jakiś komplikacji (mi pękła szyjka macicy), no i czy nie rozejdzie Ci się mięsień. Wszystko najlepiej skonsultować ze specjalistą no nie wiem co najmniej po wizycie kontrolnej po połogu.

reklama
Cześć dziewczyny :-)
Witam wszystkie nowe mamusie i gratuluję udanych wizyt [emoji173]

Ja czekam cierpliwie do wtorku, mam wizytę u swojej gin, i do czwartku na usg prenatalne. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, ciekawa jestem ile maluszek urósł od ostatniej wizyty.
Trochę się stresuję wynikami glukozy, przy pierwszym badaniu wyszło 96, dostałam skierowanie na test obciążenia 75g i wyniki jak dla mnie są co najmniej dziwne, na czczo 92, po godzinie 77, a po dwóch godzinach 110. Czy nie powinno być tak że po godzinie jest wyżej niż po 2 ? Miała, któraś z Was podobnie, albo wiecie może jak to interpretować?

Popijam cappuccino a moja póki co najmłodsza pociecha przyklejona do brzucha, jak co dzień. W ogóle muszę się ogarnąć, bo robi się ze mnie dresiara :) I jestem dziś cała w skowronkach, bo mój podjarany tata jeszcze dzwonił przed chwilą i podniecał się kolejnym wnukiem. No szok. Szok. Byłam pewna, że nie będą zadowoleni. A tu już muszę mamę
20190105_121727~2.jpg
temperować, bo wanienki za 200zl ogląda...

Ja też w takiej sytuacji rozważyłabym poważnie test Nifty. Zdecydowałam się na test podwójny, bo usg prenatalne wyszło dobrze i wiedziałam, że tym rozszerze diagnostykę do 90-95% skuteczności. Wiem, że część z was ma odmienne zdanie na ten temat, ale ten test jest polecany przez specjalistów z zakresu badań prenatalnych i myślę, że nie zaszkodzi go wykonać. Osobiście znam kobietę, która nie robiła usg prenatalnego, świadomie, mając skierowanie. Uważam jednak, że jeśli dzisiejsza medycyna daje nam ogromne możliwości to powinniśmy z tego korzystać.

Wlasnie te sutki mnie martwia, mimo ze to normalna sprawa... :( najbardziej chyba obawiam sie tego ze cale zycie jestem bylam szczupla, zeby zajsc w ciaze musialam przytyc troszke.. a teraz po ciazy boje sie ze bede miala obwisly biust i duzy brzuch poporodowy.. niby to sprawa bardzo normalna i z czasem mi to myslenie przejdzie... ale jednak jeszcze jest [emoji4]
Dobrze dobrany stanik dla piersi i fizjo dla brzucha i będzie dobrze ;)
Ciało się zmienia czy mamy dzieci czy nie, trzeba się z tym pogodzić.

Ja też w takiej sytuacji rozważyłabym poważnie test Nifty. Zdecydowałam się na test podwójny, bo usg prenatalne wyszło dobrze i wiedziałam, że tym rozszerze diagnostykę do 90-95% skuteczności. Wiem, że część z was ma odmienne zdanie na ten temat, ale ten test jest polecany przez specjalistów z zakresu badań prenatalnych i myślę, że nie zaszkodzi go wykonać. Osobiście znam kobietę, która nie robiła usg prenatalnego, świadomie, mając skierowanie. Uważam jednak, że jeśli dzisiejsza medycyna daje nam ogromne możliwości to powinniśmy z tego korzystać.
To jest stres a przecież w większości przypadków niczego nie zmieni. W każdej ciąży robiłam prenatalne mimo, że jeszcze nie mam nawet 30 lat. Dla własnego spokoju. Chociaż wiem, że zły wynik niczego by nie zmienił. Aborcja nie wchodziłaby w grę, chociaż teraz tak sobie myślę, że łatwo mi mówić a tak naprawdę nie wiem co bym zrobiła. Diagnoza zawsze nie daje 100% w żadną stronę. Zawsze zostaje choć cień nadziei. Tak mówią, że ciąża to taki piękny, cudowny stan. Tak, cudowny. Ale pełen strachu, stresu i niepewności.

Kobietki, pytanie do mam ktore maja juz jedna lub wiecej ciaz za soba. Duzo przytylyscie po pierwszym dziecku? No i jak bardzo zmienil sie wam biust... moze krepujace pytania, ale naprawde nachodzi mi to na mysl:)) Milego dnia![emoji1348][emoji77]

Wróciłam do wagi sprzed ciąży bez jakiegoś wielkiego bólu, ale ja jestem aktywna fizycznie, bieganie i karmienie zrobiło swoje. W ciąży przytulam jakieś 15-16kg. Cycki to bardziej chyba ciąża poturbowała jak napuchły, a później spadły po kilku ms niż samo karmienie.

Hej dziewczyny trochę stronek do nadrobienia miałam. Dorwało mnie przeziębienie masakra jakaś cały czas leżałam i leczyłam się domowymi sposobami. Ale na szczęście już mi przechodzi. Ostatnio czuję się okropnie i ten ból kręgosłupa czasami nie do zniesienia. Wagą w ciąży się nie przejmuję bo wiem,że po porodzie wrócę do swojej wagi. Taka moja natura należę do szczuplutkich.

reklama
Hej dziewczyny trochę stronek do nadrobienia miałam. Dorwało mnie przeziębienie masakra jakaś cały czas leżałam i leczyłam się domowymi sposobami. Ale na szczęście już mi przechodzi. Ostatnio czuję się okropnie i ten ból kręgosłupa czasami nie do zniesienia. Wagą w ciąży się nie przejmuję bo wiem,że po porodzie wrócę do swojej wagi. Taka moja natura należę do szczuplutkich.
Mnie plecy bolały strasznie dopóki sobie nie kupiłam Rogala do spania. Od razu lepiej, rano wstaje i wstaje a nie umieram w bólach :)

Do góry