reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Po CC, jeśli stan matki i dziecka na to pozwala, w moim szpitalu dziecko od razu jest z mamą, więc tu nie ma żadnej różnicy.

reklama
Hej kobietki ;) jeju chyba nie nadrobię czytania ;) umnie mdłości jakoś słabsze , ale za to przyszła senność .Dobrze że dziś mąż w domku bo zasnęłam w fotelu ... Oglądałam TV i oko samo jakoś poleciało ... Dobrego wieczorku ;*

O rety zjadłam jabłko i okropnie się czuję, jakoś mi słabo, tchu brak... Coś często tak mam po jedzeniu ostatnio, ale nie mogę powiązać od czego to zależy.

@renisus racja, nie tylko dla siebie warto mieć osobę towarzyszącą przy/po porodzie. Różnie bywa, choć w normalnych przypadkach dziecko czy po sn czy cc jest z mamą szybko.

Przy obydwu porodach miałam męża i uważam, że jest niezbędny, przynajmniej dla mnie, po pierwszym porodzie powiedziałam mu, że spisał się na medal ale jak mam skurcz to nie ma do mnie mówić ani przytulać czy coś innego bo chce się skupić na oddechu i dzięki temu drugi poród był idealny :D druga osoba (niekoniecznie mąż czy partner) przyda się chociażby żeby zawołać położną, coś przynieść, dla mnie najlepszą rzeczą jest kąpiel podczas porodu i wtedy też przyda się ktoś kto zrobi masaż strumieniem wody, ogólnie jestem bardzo "za" za porodem rodzinnym :)

W sobotę robiłam badania, wszystko w normach, w środę wizyta i podejrzę co tam słychać u mojego maleństwa :) w ogóle kiedyś czytałam, że pH moczu może świadczyć o płci ale nie pamiętam przy jakim jest konkretna płeć, przy synu miałam 5, przy córce 6-7, ciekawe czy teraz też się pokryje bo mam pH 5 czyli powinien być chłopak ;)

W sobotę robiłam badania, wszystko w normach, w środę wizyta i podejrzę co tam słychać u mojego maleństwa :) w ogóle kiedyś czytałam, że pH moczu może świadczyć o płci ale nie pamiętam przy jakim jest konkretna płeć, przy synu miałam 5, przy córce 6-7, ciekawe czy teraz też się pokryje bo mam pH 5 czyli powinien być chłopak ;)

Aż sobie porównałam wyniki z poprzednich jakie tam udało mi się znaleźć (czyli z 2 i 3 ciąży, córka i syn). U mnie akurat wygląda tak samo. Początek ciąży z ph 5, środek ok 6,5 a końcówka 7. Ciekawe jak teraz. Jutro się wybieram na pierwsze badania.

Dziewczyny, kiedy oficjalnie rozpoczyna się 2 trymestr? 13t1d czy 14t0d?
Jutro mam wizytę u mojego ginekologa i nie mogę uwierzyć, ale mój mąż, którego ciąża bardzo cieszy, ale nie chciał widzieć usg nagle się zdecydował. Powiedział, że weźmie wolny wieczór w pracy i pojedzie ze mną :) hi hi Może tak samo dojrzeje do porodu rodzinnego. Chciałabym, żeby wtedy ze mną był, ale on nie jest do tego przekonany. Jak z nim rozmawiałam, to mówił, że będzie bardzo przeżywał moje bóle i obawia się, że będzie krzyczał na pielęgniarki i lekarzy :) A wy jak rodziłyście? Same, czy z kimś? Macie jakieś plany już?
Ja poprzednio rodziłam sama tylko dlatego że mąż był zagranicą. Byliśmy umówieni że jak się zacznie to on wyjedzie z Fr. Teraz chciałabym żeby był tylko do wejścia na salę porodowa.

Cześć :) jak Wam minęła noc? Ktoś dziś wizytuje? Ja o 16:30 i zaczynam już mieć lekkiego stresa.

Co do porodu. Nie wyobrażam sobie być bez Męża. Niestety u mnie skończyło się na cc niespodziewanym a byłam totalnie nastawiona na poród sn. Ciężko było się z tym oswoić później, że nie udało się siłami natury i że jednak nie rodzilismy razem do końca.

Podczas obydwu porodów był przy mnie mąż. Przy trzecim też jest plan, żeby był ;-). Przy pierwszym porodzie bardzo mi pomagał, masował krzyż, podawał wodę. Przy drugim porodzie ciężko mu się było przebić do mnie przez 2 położne, ginekologa, neonatologa, 2 pielęgniarki neonatologiczne i butlę z podtlenkiem azotu [emoji23], więc siedział w fotelu. Ale sama myśl, że jest blisko i mam go w zasięgu wzroku, bardzo mi pomagała. Cóż, przy porodzie bliźniaków SN, które na dodatek są „starszymi” wcześniakami o intymności można pomarzyć [emoji23].
@Misty29 powodzenia na wizycie [emoji5]!

reklama
Wiecie co... Wstaje sobie rano, staje na wadze... I znowu pół kilo w dół. Chyba zwiekszam sobie pole do popisu na kolejne 28 tygodni ;) albo robię miejsce na swięta. Przestawiłam branie witamin na wieczór. Czy jest lepiej? Może trochę a może po prostu jest lepiej, bo 12 tydzień? Za to wczoraj w ogóle zapomniałam wziąć... Tak przywykłam, że łykam przy śniadaniu, że przy kolacji zapomniałam. Jutro jadę na badania, wizyta za równe 2 tygodnie :) Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Do góry