reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Witajcie dziewczyny!
Jestem tu nowa...
Według OM 7tc, za mną już dwie wizyty usg; pierwsza 9.11 na ktorej widać sam pęcherzyk co odpowiada ciąży wczesnej, kolejne 16.11 (terminy sugerowane przez gina) z opisem; pojedynczy pęcherzyk ciążowy z echem pęcherzyka żółtkowego YS 5,6 GS 15,0 mm. Lekarz zaniepokojony brakiem zarodka, ja wieczna optymistka przyznam zaczęłam się martwić :( kolejna wizyta 23.11- do tego czasu chyba oszaleje :( czy z Waszego doświadczenia jest się czym martwić? Do którego tygodnia możliwie najpóźniej może pokazać się bijące serduszko?
Witaj i Gratuluję! :) będzie wszystko w porządku nie martw się na zapas :tak:

reklama
Hmm co tu moge powiedzieć o sobie, mam na imię Honorata 24 lata staraliśmy sie z mężem 2 lata az w koncu mama poszła na deal z Panem Bogiem i dała nam radosc w tym wielkim smutku po jej odejściu, niestety jest tak ze w 15.11 dowiedzieliśmy sie o ciazy a 16.11 mama odeszła, ale jest dobrze dała nam sile by sie nie załamywać ;)
Witaj i gratuluję:biggrin2: jak również przykro mi z powodu odejścia twojej mamy:sad:

Jeśli wiesz kiedy była owulacja to 8-12 dni po mniej więcej jest zagnieżdżenie i zaczyna się produkować beta. Najczulsze testy maja 10j wiec tak 2-3 dni trzeba do tego czasu dodać. Jeśli masz długie fazy lutealne, to w dniu @ powinno wyjść. Jak krótkie, to i po może być fałszywie ujemny ;)

Co do objawów... Wszystko zniosę... Ale dziś idąc tak mnie gniotły spodnie, że aż zgagę poczułam... I jak pomyślałam o zgadze przed porodem... :no2::no2::no2::rofl2::rofl2:
Ja zgagi miałam tylko w ciążach... Najgorzej było w 2 i 3 ciąży ale apogeum miałam w 9 miesiącu 3 ciąży jak zgaga się zaczynała się późnym popołudniem (ratowalam się alugastinem mlekiem zimnym mięta) to miewalas tak że wybudzaly mnie kwasy żołądkowe mało co się nie udusilam i od razu wymioty.... MASAKRA nikomu nie życzę ale takiego hardcore 'u to ja nigdy nie przezylam:szok:

Dziewczyny a kiedy poczulyscie jakieś pierwsze objawy? U mnie bardzo wcześnie jest, bo dopiero 4 tygodnie mija jutro ale mam 0 objawów no oprócz testu pozytywnego. Nie wiem czy się martwić? W pierwszej ciazy wiedziałam trochę później chyba w 5/6 tygodniu a teraz już w 4.i w pierwszej ciazy pamiętam że pierwszy trymestr byłam mega zmęczona ale nie pamiętam od którego tygodnia a teraz nic. No i strasznie chce żeby te pierwsze 8 tyg szybko minęły, bo tu pierwsza wizyta dopiero 9 tydzień a scan jakoś 10-12 tydzień. Tyle jeszcze czekania.

Ja wróciłam od szwagierki dzieci po kolacji i wykapane więc mogę sobie odpocząć chwilę oczywiście najmłodsze chodzi i tylko Brum Brum :-) :) z całym Arsenalem samochodów może za pół godzinki pójdzie spać :confused2::confused:

Dziewczyny a kiedy poczulyscie jakieś pierwsze objawy? U mnie bardzo wcześnie jest, bo dopiero 4 tygodnie mija jutro ale mam 0 objawów no oprócz testu pozytywnego. Nie wiem czy się martwić? W pierwszej ciazy wiedziałam trochę później chyba w 5/6 tygodniu a teraz już w 4.i w pierwszej ciazy pamiętam że pierwszy trymestr byłam mega zmęczona ale nie pamiętam od którego tygodnia a teraz nic. No i strasznie chce żeby te pierwsze 8 tyg szybko minęły, bo tu pierwsza wizyta dopiero 9 tydzień a scan jakoś 10-12 tydzień. Tyle jeszcze czekania.
ja ok 6tyg zaczelam miec bole piersi i bole podbrzusza w nocy ;)

reklama

Mi dzisiaj zaczął sie 6 tydzien i jedyny objaw jaki mam to czasami bol podbrzusza, Ale nie taki stały tylko raz na jakiś czas takie ukłucie raz mniej raz bardziej intensywne a tak to nic więcej

Do góry