reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Ukmama, ja tkliwe piersi mialam jeszcze przed testem a mdlosci zaczely sie w 6 tyg, a w 8tyg wymioty. Ciesz sie poki mozesz:)

reklama
po tym co czytam to moja ciaza jest cudowna[emoji7] nic nadzwyczajnego sie nie dzieje ale ciasne mi sie robią spodnie.. troche szybko.. juz przytylam 1kg... w zyciu nie wazylam 54kg [emoji23][emoji23] ale jem za dwoch [emoji849] nie moge sie opamiętać....

@SalsaPL ale niecierpliwi jesteście:p
@Medeleine86 osz kurcze to masakra z tą zgaga szok ! Podobno to na długie włosy u dziecka... Ale wśród moich znajomych się nie sprawdziło, wiele z nich miało zgagi a dzieci łyse. Ja na szczęście nie miałam ale moja ciąża to był ewenement na skalę światową bo nic mi nie bylo, jedynie stopy puchły jak było +30 a potrafiłam spacery po 10km tydzień przed porodem sobie walnąć :D
@UKmama nie poczulam jeszcze
@zuzkaaa to mi się wydaje jak cię czytam że cały czas coś ci jest i cos cie boli o_O OMG nie wiem czemu :) hehe

@Medeleine86 osz kurcze to masakra z tą zgaga szok ! Podobno to na długie włosy u dziecka... Ale wśród moich znajomych się nie sprawdziło, wiele z nich miało zgagi a dzieci łyse. Ja na szczęście nie miałam ale moja ciąża to był ewenement na skalę światową bo nic mi nie bylo, jedynie stopy puchły jak było +30 a potrafiłam spacery po 10km tydzień przed porodem sobie walnąć :D
@zuzkaaa to mi się wydaje jak cię czytam że cały czas coś ci jest i cos cie boli o_O OMG nie wiem czemu :) hehe
bolal mnie brzuch tylko a po za tym nic zadnych mdlosci. dzisiaj jestem senna ale to nie musi byc objaw i troche piersi bola ale chodzilo mi ze w porownaniu do objawow innych dziewczyn nic mi nie jest jak pisza ze zgaga, za wymioty, mdlosci i ze moja ciaza jest piekna bo niektore dziewczyny nic nie jedza nie wychodza z pod koca

No masakra u mnie :szok: Ja cwiczylam do 7 miesiąca chodzilam(u mnie to raczej marszobieg :biggrin2:) byłam aktywna ale przyszedł kryzys zaraz po 7 miesiącu z bólem krzyża więc nie mogłam już robić nic takowego miałam takie bole i blokady że stałam w miejscu bo kroku z bólu nie dałam rady zrobić. . Mówię Ci co ciąża to cuda wianki:tak::baffled: a co do włosów to jazdę moje dziecko miało długie i gęste wlosieta na glowce:tak::-) :)
Kochana to tylko Ci życzyć takiej ciąży teraz Rewelacja:tak::-) :)

ja narazie na l4 sie nie musze wybierac wiec sadze ze dobrze znosze ciaze a to ze gdzies cos zaboli albo zakreci sie w glowie to nie ma tragedii :) idzie funkcjonowac a po za tym do dnia dzisiejszego mailam powera i mam nadzije ze jak minie niedziela to wroci bo mam pracy ogrom w firmie [emoji23]

A ja właśnie spojrzałam na mapę zanieczyszczenia powietrza i się załamałam. Ponoć taki smog ma bardzo zły wpływ na nasze fasolki :( chyba jutro sprawię sobie maskę antysmogową - widziałam, że w Krakowie wiele ludzi w nich chodzi. Co o tym myślicie?

po tym co czytam to moja ciaza jest cudowna[emoji7] nic nadzwyczajnego sie nie dzieje ale ciasne mi sie robią spodnie.. troche szybko.. juz przytylam 1kg... w zyciu nie wazylam 54kg [emoji23][emoji23] ale jem za dwoch [emoji849] nie moge sie opamiętać....

Ja nawet nie wiem ile ważę :D Chyba zaraz sprawdzę hehe
U mnie też każda ciąża trochę inna...
Dzieciaki po porodzie z czarną czupryną, a teraz blondaski :p

@mEwa_87 pewnie, że warto. Racja, syf w powietrzu okropny.

A ja właśnie spojrzałam na mapę zanieczyszczenia powietrza i się załamałam. Ponoć taki smog ma bardzo zły wpływ na nasze fasolki :( chyba jutro sprawię sobie maskę antysmogową - widziałam, że w Krakowie wiele ludzi w nich chodzi. Co o tym myślicie?
Właśnie sprawdziłam u nas jak to wygląda i jest bardzo źle powietrze , chyba z młodą nie będę wychodzić ... Ale też zamknąć ją w domu nie jest dobre ...

reklama
dobrze ze mieszkam na wsi u mnie powietrze umiarkowane spr na mapie gminy :) takze tragedii nie ma ale wietrzenie sobie dzisiaj podaruje ;)

dziewczyny chodzicie na basen moze? albo chodzilyscie w poprzednich ciazach?
ja dosyc czesto chodzilam wg zalecen ortopedy na ten moj kregoslup nieszczesny ale odkad sie dowiedzialam o ciazy to jie bylam bo mam obawy czy ten chlor jest ok? i boje sie o infekcje bo niby w ciaży o nią łatwiej... [emoji848]

Do góry