reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Dziewczynki po pracowitym likendzie mam pytanko- kiedy najwczesniej mozna zrobic test i jaki polecacie- taki najbardziej czuly
Mi wyszedł 6 dni przed terminem ale to się rzadko zdarza. Lepiej poczekać do tego dnia kiedy ma przyjść @ albo dzień lub dwa wczesniej jeśli jesteś niecierpliwa. Test o czułości 10. Ja nie mam jakiejś ulubionej firmy. W sumie to pewniejsze byłoby badanie beta hcg. Zwłaszcza jak nie chcesz czekać do terminu.

Dziewczynki po pracowitym likendzie mam pytanko- kiedy najwczesniej mozna zrobic test i jaki polecacie- taki najbardziej czuly

Najpewniej z krwi. Sikańce najlepiej nie wcześniej niż w dzień spodziewanej miesiączki - o ile masz regularne cykle. Dziewczyny pisały wyżej, że nawet 5-6 dni przed spodziewanym okresem pojawiała się blada kreska. Ale jak chcesz być pewna to krew po terminie miesiączki nie pozostawi złudzeń :)

Jeśli wiesz kiedy była owulacja to 8-12 dni po mniej więcej jest zagnieżdżenie i zaczyna się produkować beta. Najczulsze testy maja 10j wiec tak 2-3 dni trzeba do tego czasu dodać. Jeśli masz długie fazy lutealne, to w dniu @ powinno wyjść. Jak krótkie, to i po może być fałszywie ujemny ;)

Co do objawów... Wszystko zniosę... Ale dziś idąc tak mnie gniotły spodnie, że aż zgagę poczułam... I jak pomyślałam o zgadze przed porodem... :no2::no2::no2::rofl2::rofl2:

Ja swojemu tez mowilam ze co najmnie 6 dni po a nie 6 godzin po [emoji23][emoji23][emoji23]
.. pewne i tak bede robiła codziennie [emoji16]

Aguu ja miałam zgagę prawie cały I i III trymestr w poprzedniej ciąży :/ Mdłości nie odnotowałam prawie, ale zgaga to była zmora, a Rennie moim przyjacielem.

reklama
Do góry