Karolcia.DE
Fanka BB :)
Ale super!!!Dziewczyny, ja dzis bylam juz na 2 usg. Wedlug usg to 5t+5 no i serduszko juz bije.
Witam nowe Mamy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale super!!!Dziewczyny, ja dzis bylam juz na 2 usg. Wedlug usg to 5t+5 no i serduszko juz bije.
Lekarz powiedział że najlepiej w 6 tygodniu przyjść a ja głupia nie zapytałam czy od miesiączki czy od owu. Chyba nie wierzyłam że beta wyjdzie dodania i skupiła się na tym kiedy pójść na badania jak pojawi się okres [emoji14]
Hejo
Ale naakrobaly ja byłam u giną nic nie widzi usg brak bo to na NFZ . Mam krwawiaca nadrzerke wyciągnął wziernik pokrwawiony teraz krwawie
Ja mam tak samo mam umuwonie wizyty na 16.11 i 30.11 i ta pierwsza będzie 5t5d więc też może być za wcześnie ale nie mogę się doczekać ,Hej, witam wszystkie nowe towarzyszki! Gratuluje i slicznych bet i JUZ bijacych[emoji175][emoji175][emoji175]
Ja sie umowilam na 21 i na 28. Wiem ze sensowniej byloby 28 bo to juz bylby skonczony 7t... Ale jakos nie moge odwolac tej 21[emoji23][emoji23] doczekac sie nie moge!
5+5Który u Ciebie tydzien i dzień ??
Tylko według okresu już jest 6 tydzień a moja beta wynosi 26.[emoji33]Od okresu
ja wlasnie jestem w kolejnym cyklu po poronieniu dlatego nie wiem jaki termin bede miala dokladnie@Ennis92 tak myślałam że będziesz czerwcem! No jasne zostań od początku jesteś z nami. Jak mi się uda cesarkę mieć to też będę czerwcem
A co cię odrzucilo tak od czerwcowego forum ?
@zuzkaaa nie no większość z nas zna termin bo jest on z okresu. Tylko w takich przypadkach jak po poronieniu czy jakiś cyrkach z okresem można mieć watpliwosc i lekarz oceni. No i termin z USG nie jest brany pod uwagę chyba że są duże rozbieżności między terminem z okresu a z USG no i to USG co terminy są porównywane to dopiero w 12 tyg. To jest najważniejsze. Potem terminy z reszty USG po 12 tyg już nie są takie istotne. Na porodówce pytają się właśnie o termin z okresu i z pierwszego USG
O to tak w skrócie wygląda
A co do szkoły rodzenia to jak najbardziej fajna opcja ja chodziłam i sobie chwalę. Dużo się dowiedziałam i dużo skorzystałam. Najlepiej iść tak po 20tyg żeby być na swiezo, czasem przy szpitalach są szkoły rodzenia. Są też takie niepłatne ale pod warunkiem że bierze się od nich położna środowiskowa ta po porodzie co przychodzip i to jest super opcja ja z niej korzystałam.
Nie wiem skąd jesteś i jakie macie oblężenie na tych szkołach ale czasem ciężko o miejsce