reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Hej kobietki. Termin porodu mam na 2 lipca, więc może mnie przygarniecie. Na pierwszej wizycie 5w2d ginekolog z usg stwierdził u mnie jajo około 3.5 mm i następną wyznaczył dopiero na 20 listopada. Dziś byłam u innej gin i ta mnie zmartwiła. Powiedziała tylko po badaniu ręcznym, że w stosunku do wieku ciąży z OM (25.09) macica jest za mała. Beta z dzisiaj wyszła 29.7 tys. Nie wiem czy się martwić czy na razie się nie przejmować..

Hej kobietki. Termin porodu mam na 2 lipca, więc może mnie przygarniecie. Na pierwszej wizycie 5w2d ginekolog z usg stwierdził u mnie jajo około 3.5 mm i następną wyznaczył dopiero na 20 listopada. Dziś byłam u innej gin i ta mnie zmartwiła. Powiedziała tylko po badaniu ręcznym, że w stosunku do wieku ciąży z OM (25.09) macica jest za mała. Beta z dzisiaj wyszła 29.7 tys. Nie wiem czy się martwić czy na razie się nie przejmować..
witaj :) powtorz bete po 48h od ostatniej i bedziesz widziala czy rosnie :)

nie denerwuj sie skoro pierwsza gin widziala jajo i bete masz ciążową to nie martw sie na zapas bo to nie pomaga;) powtorz bete w tym wypadku jak bedzie rosla to poczekaj spokojnie do 20.11 na kolejna wizyte :) dawaj znaka trzymam kciuki :)

Zuzakaaa mnie na poczatku tak kilka razy pociagnelo, ale w pierwszej ciazy przez dluzszy czas mialam takie uczucie.

O kurcze, ale wysyp nowych mam [emoji4] Czesc Laseczki!

@renisus dzieki za odp :) to nie bede sie tym przejmowa w takim razie :)

dzisiaj pierwszy raz doswiadczylam mdlosci porannych. ale trawly krociutko :) tak na prawde trwaly to momentu kiedy lezalam, jak wstalam to zaczelo przechodzic :) ale racja to nic przyjemnego...

Witajcie kobietki!! ! :biggrin2:
Poczytuje sobie Was nie myślcie że nie myślę o Was i o Waszych maleńkich szczesciach ja czekam 20. 11 mam nadzieję że będzie ok.... :confused:
Witam nowe mamusie:tak:

Życzę udanego dnia oraz zdrówka ! !❤️

Cześć Dziewczyny :) Nawet nie wiecie jak się cieszę że mogę się z Wami przywitać. Trochę Was podczytywalam z nadzieją że będę mogła dołączyć i udało się. Dużo stron już napisałyscie więc postaram się przez weekend wszystko przeczytać żeby być na bieżąco i Was lepiej poznać :) Wczoraj na teście zobaczyłam dwie upragnione kreseczki. To był dopiero 24 dc. Planowany okres miałam mieć na 15 listopada. Tym bardziej jestem w szoku ze juz coś wyszło ale czułam że miałam wcześniej owulacje. Dla pewności zrobiłam betę. Wynik 123. Powtórzę jeszcze w poniedziałek żeby zobaczyć przyrost. Mam 29 lat. To moja trzecia ciąża. Pierwsza niestety skończyła się w 10 tyg. Z drugiej mam coreczke która w lutym kończy 2 lata. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i będę mogła z Wami zostać do końca. Tak naprawdę jeszcze boję się cieszyć. No ale trzeba być dobrej myśli. Pozdrawiam Was wszystkie i zycze miłego dnia! :)

Cześć Dziewczyny :) Nawet nie wiecie jak się cieszę że mogę się z Wami przywitać. Trochę Was podczytywalam z nadzieją że będę mogła dołączyć i udało się. Dużo stron już napisałyscie więc postaram się przez weekend wszystko przeczytać żeby być na bieżąco i Was lepiej poznać :) Wczoraj na teście zobaczyłam dwie upragnione kreseczki. To był dopiero 24 dc. Planowany okres miałam mieć na 15 listopada. Tym bardziej jestem w szoku ze juz coś wyszło ale czułam że miałam wcześniej owulacje. Dla pewności zrobiłam betę. Wynik 123. Powtórzę jeszcze w poniedziałek żeby zobaczyć przyrost. Mam 29 lat. To moja trzecia ciąża. Pierwsza niestety skończyła się w 10 tyg. Z drugiej mam coreczke która w lutym kończy 2 lata. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i będę mogła z Wami zostać do końca. Tak naprawdę jeszcze boję się cieszyć. No ale trzeba być dobrej myśli. Pozdrawiam Was wszystkie i zycze miłego dnia! :)
Witamy i gratulacje. Kciuki za przyrost bety :)

reklama
Hej :happy:

@Medeleine86 nie ma innej opcji będzie dobrze. Ja też czekam tyle że do 15.11

@Misty29 witaj w naszym gronie, ja również testowałam w 24dniu bo przeczucie mi mówiło że jestem w ciąży.

@zuzkaaa fakt lepiej takie na chwilkę poczuć niż całodobowe, bo tamte muszą być męczące hihi.

@Justys9031 a dlaczego byłaś teraz wz u innego lekarza? Chyba nie pozostało Ci nic innego jak spokojnie czekać a wizytę do 20. I swoją droga skoro lekarka bada ręcznie i coś ja niepokoi to dlaczego nie zrobi usg?

Dzisiaj weekend, sobota, deszcz pada, czuję że nic mi się nie chce. Dzieci obudziły nas o 7 rano, fakt jeszcze wylegiwalismy się do 9 w łóżku ale i tak człowiek pospałby dłużej. Po południu dzieci idą do swojego taty, a my co tu robić... Normalnie pojechalibyśmy na saunę ale ponoć w ciąży nie jest wskazana.

Do góry