reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

mi tylko rano ciężko coś przełknąć ale tak mam od zawsze :) oprocz tego tylko spanie mnie bierze w ciagu dnia a o 6.50 rano codziennie mam koniec spania i nie wiem czemu... aaa no i humory mam okropne z euforii po doline totalną.

reklama
Ja zasypiam na stojaco, ale tez mi slabo jest. Praca do 3 nad ranem nie pomaga, no wstanie do przedszkola rano tez nie. Jutro L ma wolne, wiec pospie ile sie da [emoji4]

Co do jedzenia, dzisiaj zjadlam 2 miski zupy i dwa banany. Postep bo wczoraj byly to 3 kanapki.

U mnie brzuszek tez juz wysadzilo, ale nie licze na blizniaki. Po prostu druga ciaza. Mam jednak nadzieje ze uda mi sie ja ukryc do stycznia.

Przed kim ukrywasz?
Ja zamierzam kupić córce koszulkę - z przodu "mam sekret" a z tyłu "zostanę starszą siostrą". Ale czekam na wizytę, rodzince powiemy w grudniu (po 12 tygodniu), dzieciakom też, bo wygadają zaraz.

Ja to dzisiaj dzień jak co dzień - wielkie spanie. Prowadziłam samochód, całe 20km i od kiedy z niego wysiadłam cały czas mi niedobrze...

Slodkatojeczka, w pracy niechce zeby wiedzieli za wczesnie. Wiesz, po straceniu jednej ciazy jakos steptycznie podchodze to chwalenia sie ciaza. To raz, a dwa co chwile sa u mnie masowe zwolnienia, zmienia nam sie system w pracy i po prostu wymieniaja nas na pol etatowych pracownikow. Niby mam obiecane 8g w nowym systemie, ale jak sie dowiedza to ich plan rypnie i juz moge nie byc potrzebna. Chcialabym pociagnac do macierzynskiego a potem sama zabiore odprawe i pomacham na koniec. No ale jak wczesniej wyjdzie, to wyjdzie. Corcia wie i nawet gada do brzuszka, ale z koszulka to poczekam do porodu pewnie.

Bloomka, imbir jest dobry na mdlosci. Woda z imbirem, cherbatka imbirowa albo ciasteczka. Pomaga, chociaz na chwile.

OnaZmijeczka, wlasnie spakowalam calodobowe mdlosci i wyslalam do Ciebie[emoji6]

Oddaj mi te mdłości !!! Zamienię się chociaż na 3-4tyg mam idealne samopoczucie i mega power. To dobry układ:) ja sobie trochę schudnie a ty odzyjesz;D

Ok oddaje [emoji23][emoji23][emoji23] nawet na dłużej jeśli potrzebujesz [emoji23] a tak serio to jeszcze może Cię zemdlić w najmniej oczekiwanym momencie [emoji6] nie znasz dnia ani godziny kiedy dopada. Mam koleżankę, która w ciąży nie miała mdłości ale jak poczuła rybę (tyko rybę) puszczała w momencie pawia. Wiec wiesz [emoji6] jest nadzieja [emoji6]

Slodkatojeczka, w pracy niechce zeby wiedzieli za wczesnie. Wiesz, po straceniu jednej ciazy jakos steptycznie podchodze to chwalenia sie ciaza. To raz, a dwa co chwile sa u mnie masowe zwolnienia, zmienia nam sie system w pracy i po prostu wymieniaja nas na pol etatowych pracownikow. Niby mam obiecane 8g w nowym systemie, ale jak sie dowiedza to ich plan rypnie i juz moge nie byc potrzebna. Chcialabym pociagnac do macierzynskiego a potem sama zabiore odprawe i pomacham na koniec. No ale jak wczesniej wyjdzie, to wyjdzie. Corcia wie i nawet gada do brzuszka, ale z koszulka to poczekam do porodu pewnie.

Bloomka, imbir jest dobry na mdlosci. Woda z imbirem, cherbatka imbirowa albo ciasteczka. Pomaga, chociaz na chwile.

OnaZmijeczka, wlasnie spakowalam calodobowe mdlosci i wyslalam do Ciebie[emoji6]

Dzięki za przypomnienie o imbirze [emoji6] w poprzedniej ciąży nie działało ale teraz nie wiadomo [emoji846] warto spróbować.

Mi aplikacja wskazuje 4t5d i nie mam żadnych objawów i zaczynam się niepokoić czy to dobrze.. :(

Nic się nie martw, nie musisz mieć żadnych objawów, jeszcze masz czas, spokojnie [emoji6] najważniejsze, ze nie masz miesiączki [emoji6] wiele dziewczyn tutaj również nie ma objawów wiec nie jesteś sama.

W zasadzie to termin @ mam dzisiaj bo mam dość długie cykle ale symptomów że nadejdzie do lekarza pewnie pójdę dopiero za tydzień

reklama
Do góry