reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Hej, nareszcie wyszłam z kuchni:-p
Wczoraj wieczorem gotwalam rosolek na obiad i spontanicznie przyszedł mi smak na krokiety z kapusta i mięsem więc zabrałam się do roboty jeszcze wieczorem zmielilam mięsko ugotowalam kapustę i dzisiaj włączyłam z resztą ;)

U nas jeszcze tydzień do wizyty i będzie to dopiero połowa piątego tygodnia zastanawiam się czy będzie dzidziuś na usg...
Ale w sumie jak umawiałem wizytę wczoraj to sama na podstawie OM zaproponowała mi tą datę.

Wiecie co, mam pytanie, szczególnie do mam bliźniaków i tych co już mają więcej dzieci, czy widać już u Was ciąże? Nie wiem dlaczego, jem w sumie normalnie, nie sięgam po słodycze i przekąski (fakt mam ciążowe smaki i gotuję to co mi przyjdzie na smaka ale się nie obżeram). Aha od tygodnia mam straszne wzdęcia choć od wczoraj jakby lepiej troszkę. Ale mój brzuch wygląda jak w 20tyg ciąży-nie żartuję. Jestem w szoku:szok::szok::szok:

reklama
Cześć też chciałbym się dołączyć. W poniedziałek beta 92 .. ☺️ jeszcze nie byłam na wizycie ale wszsyttko wskazuje że się udało. A u Was kiedy byl widoczny pęcherzyk?

Hej, nareszcie wyszłam z kuchni:-p
Wczoraj wieczorem gotwalam rosolek na obiad i spontanicznie przyszedł mi smak na krokiety z kapusta i mięsem więc zabrałam się do roboty jeszcze wieczorem zmielilam mięsko ugotowalam kapustę i dzisiaj włączyłam z resztą ;)

U nas jeszcze tydzień do wizyty i będzie to dopiero połowa piątego tygodnia zastanawiam się czy będzie dzidziuś na usg...
Ale w sumie jak umawiałem wizytę wczoraj to sama na podstawie OM zaproponowała mi tą datę.

Wiecie co, mam pytanie, szczególnie do mam bliźniaków i tych co już mają więcej dzieci, czy widać już u Was ciąże? Nie wiem dlaczego, jem w sumie normalnie, nie sięgam po słodycze i przekąski (fakt mam ciążowe smaki i gotuję to co mi przyjdzie na smaka ale się nie obżeram). Aha od tygodnia mam straszne wzdęcia choć od wczoraj jakby lepiej troszkę. Ale mój brzuch wygląda jak w 20tyg ciąży-nie żartuję. Jestem w szoku:szok::szok::szok:

Fakt " wybrzuszyło" mnie. :rolleyes2: Nagły skok nawet małżonek zauważył... :szok:
Widocznie domek się przygotował wcześniej.

Psy...? :confused:

Wg owu jakieś 4 tc 3 d. OM 3 tc 6 d.
Byłam u gina potwierdzić ciążę, nie widział jeszcze nic na USG, więc zlecił betę. Jak już mam, to poprawię dla siebie za dwie doby.
Bliźnięta? Widziałam w sierpniu cztery lecące bociany, więc kto wie... ;)
Przepraszam za psa chodziło mi o owu[emoji2]
Ja w sobotę wybieram sie na bhcg

chetnie zatrudnie sie na stanowisko ,,śpioch na godziny" jaka ja bylabym bogata gdyby mi teraz placili za sen :D:D
Ja zasypiam na stojaco, ale tez mi slabo jest. Praca do 3 nad ranem nie pomaga, no wstanie do przedszkola rano tez nie. Jutro L ma wolne, wiec pospie ile sie da [emoji4]

Co do jedzenia, dzisiaj zjadlam 2 miski zupy i dwa banany. Postep bo wczoraj byly to 3 kanapki.

U mnie brzuszek tez juz wysadzilo, ale nie licze na blizniaki. Po prostu druga ciaza. Mam jednak nadzieje ze uda mi sie ja ukryc do stycznia.

Poszłam dzisiaj do lekarza bo jestem przeziębiona i dostałam leki. Mowie do niego że jestem w ciąży i poproszę o przepisanie bezpiecznych leków. A on na to "tak oczywiście". I teraz uwaga jak poszłam do apteki to farmaceutka sie złapał za głowę co on tam nawypisywał. Zapytałam sie jej czy to są leki odpowiednie dla ciężarnej. A ona że nie, w żadnym wypadku. Przepisał mi scorbolamid, flegamine w tabletkach, jakis alligol i spray do nosa tez podejrzany. Normalnie jestem w szoku. Te farmaceutki powiedziały że scorbolamid i flegamina absolutnie NIE.
Potem doradzily mi fajnie i kupiłam leki z serii *spam* i ziołowy syrop na gardło.

Mnie tez dopadła jakaś zaraza i tez byłam u lekarza. Dziwna kobieta już do niej nie pójdę. Przepisała mi paracetamol a jak się zapytałam czy mogę herbitiusin na gardło bo zawsze mi pomaga powiedziała ze to są zioła a ona jest LEKARZEM i się na ziołach nie zna eeeeh. [emoji23] Przynajmniej zrobiła wymaz z gardła i na szczęście to nie angina tylko wirus ale wizyta bardzo rozczarowująca [emoji23] wczoraj i w nocy miałam masakrę, strasznie źle się czułam, dopiero teraz troszkę odpuszcza.

U mnie brzuszek raczej zmalał, coraz częściej łapią mnie mdłości, coraz więcej zapachów odrzuca. Już schudłam 3 kg i na tym się nie skończy. Podobno są jakieś kropelki skuteczne na mdłości, które można brać w ciąży, muszę się dowiedzieć jak się nazywają [emoji6]

Mnie tez dopadła jakaś zaraza i tez byłam u lekarza. Dziwna kobieta już do niej nie pójdę. Przepisała mi paracetamol a jak się zapytałam czy mogę herbitiusin na gardło bo zawsze mi pomaga powiedziała ze to są zioła a ona jest LEKARZEM i się na ziołach nie zna eeeeh. [emoji23] Przynajmniej zrobiła wymaz z gardła i na szczęście to nie angina tylko wirus ale wizyta bardzo rozczarowująca [emoji23] wczoraj i w nocy miałam masakrę, strasznie źle się czułam, dopiero teraz troszkę odpuszcza.

Twoja to chociaż nie chciała Cię otruć, bo mój to chyba wiedzy na temat leków dla ciężarnej nie aktualizował juz dawno. U mnie ten kaszel najbardziej doskwiera a tak to nie najgorzej. Teraz w domku posiedzę to wrócę do formy. Popijam herbatkę z cytryna, miodem i malinkami pycha:-) :) jutro jeszcze rano na hcg i potem na przedstawienie do przedszkola ( moje dziecko recytuje swój pierwszy wierszyk ) wiec muszę byc :)

reklama
U mnie brzuszek raczej zmalał, coraz częściej łapią mnie mdłości, coraz więcej zapachów odrzuca. Już schudłam 3 kg i na tym się nie skończy. Podobno są jakieś kropelki skuteczne na mdłości, które można brać w ciąży, muszę się dowiedzieć jak się nazywają [emoji6]

Oddaj mi te mdłości !!! Zamienię się chociaż na 3-4tyg mam idealne samopoczucie i mega power. To dobry układ:) ja sobie trochę schudnie a ty odzyjesz;D

Do góry