reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

u mojego tez sa blizniaki ale ja tego nie dzwigne :D

Dźwigniesz na spokojnie! Ja w ciąży też mówiłam, że nie dam rady. Bzdura! Dałam, bo nie miałam innego wyjścia. Z każdym kolejnym dzieckiem miłość się mnoży, a nie dzieli [emoji173]️. A czas to pojęcie względne ;-). A teraz mam tak:

IMG_0136.JPG

Załączniki

• IMG_0136.JPG
    IMG_0136.JPG
    388,7 KB · Wyświetleń: 398
reklama
dziewczyny czego nie jesc w ciazy?
wiem ze surowego miesa
sera plesniowego
surowego jajka
cos jeszcze?
Teraz nic innego nie przychodzi mi do głowy oprócz sushi i surowych ryb.

@zuzkaaa , dziekuję. Ciężko jest ogarnąć tylu chłopaków bo córka już zamężna i mieszkają w de. Jutro mam Dniówkę w pracy, też będę czekał na wyniki mojej żony. Do piszę może po co tu jestem: nie jestem tu by szukać romansu, podglądać co inni piszę lecz by dzielić się tym pięknym czasem i wspierać innych a także pytać Was Radę.
A Twoja żona nie chce do nas dołączyć

@Karolcia.DE kurcze to ciężko powiedzieć bo każdy kraj ma swoje plusy i minusy. Były to Hiszpania,Portugalia,Dania,Norwegia,no i Polska. Najlepiej mi było w Danii i Norwegii ale najciężej było mi się tam zaaklimatyzowac, no i zdecydowanie pogoda super i podejście do pracy wszystko super pomyślane pezygotowane. Relacje międzyludzkie były problemem, ciężko tam być obcokrajowcem ale za to jak już się ma przyjaciela Skandynawia to na całe życie:) a kraje typu Hiszpania Portugalia no cóż burdel nieziemski, podejście do pracy straszne, pogoda okropna, ale za to życie jako życie bardzo przyjemne łatwo nawiązać kontakt z ludźmi choć są to dość płytkie kontakty.
To tak mocno w skrucie i dość stereotypowo ale te stereotypy się sprawdziły :) jakbym miała wybrać faworyta to chyba Norwegia a na drugim miejscu Polska

edit:
Zapomniałam o Anglii no ale tam to każdy wie jak jest:) no i to krótki epizod był

Co do bliźniaków bo widzę że temat się przewiną:) myślę że spoko je mieć w pierwszej ciąży bo jednak pochłaniają masę czasu, ja się strasznie boję zaniedbania starszego dziecka... W kolejnej ciąży bliźniaki to dopiero wyzwanie jak w domu są inne dzieci którym trzeba poświęcić czas. No i nie wiedziałabym jak ogarnąć karmienie piersią
@ladyk24na7 mam nadzieję że jest tak jak piszesz i miłość się mnoży, bo mnie paraliżuje strach że nie pokocham tego dziecka, nawet z mężem jak rozmawialiśmy to zgodnie stwierdziliśmy że na pewno drugie nie dorówna pierwszemu. Bo to pierwsze na prawdę wysoko zawiesiło poprzeczkę

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry