reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Dziewczyny ale naprodukowałyście postów dzisiaj [emoji23]

Witam nowe mamuśki [emoji8][emoji8][emoji8] gratulacje [emoji846]

Jeśli chodzi o dolegliwości, oprócz huśtawki nastrojów braku apetytu i bólu podbrzusza, doszły liczne niespodzianki na twarzy, wzmożone przetłuszczanie włosów, częste wizyty w wc i hmmm chyba tyle. Piersi na razie ok, w poprzedniej ciąży tez nie miałam obrzmiałych wiec ten temat mnie pewnie ominie. Jestem jeszcze mamą karmiącą i mogę tylko zauważyć ze albo jest to zbieg okoliczności albo moja córka coś wyczuwa bo zaczęła się odstawiać. Od kilku dni odmawia mleka, w nocy jak się zapomni to jeszcze zje ale i tak mało.

Co do kawy, ja również kocham kawę ale od kilku dni pije dwie słabiutkie i planuje ograniczyć kofeinę jeszcze bardziej.

Dziewczyn, z jakich aplikacji ciążowych korzystacie?
Preglife :) w sumie nie wiem co sie przydaje w tych apkach wiec wybralam pierwsza lepsza :p ale jak ktos jakas poleci to sobie chetnie sprawdze :)

reklama
@zuzkaaa kochana zgłupiałam przez ciebie:D hehe
Tak masz 5tydzien skończony tak jak ja bo się liczy te pełne. Z tym że mam +6 to zaraz mi wskoczy że 6 skończonych.
@bloomka też karmisz? Oo to nie jestem jedyna, mi jest z tym strasznie ciężko bo mam mniej mleka:( i strasznie nie chce przestać karmić

@OnaZmijeczka hahahha po to jest to forum zeby sie czegos dowiedziec ja tez juz zwatpilam jak liczylam na kalendarzu :p
ja to wam powiem ze sie strasznie ciesze ale i okropnie boje bo nie mam jeszcze dzieci. miesiac temu jak bylam na IP i slyszalam kobiety rodzace to oblecial mnie taki dreszcz jak nigdy wczesniej :shocked2:

@OnaZmijeczka karmie już 15 i pół miesiąca i powiem szczerze, ze już po roku chciałam odstawiać ale moje dziecię do tej pory było mlecznym terrorystą. Od kiedy skończyła pół roku budzila się w nocy co półtorej godziny i chciała jeść. Jak zwlekałam był taki ryk jakby ją ze skory obdzierano. Zaczęła rzadziej jeść dopiero jakiś miesiąc temu, a teraz właśnie wyglada jakby całkiem rezygnowała. Może tez mam mniej mleka? Nie leci wiec rezygnuje... albo może zmieniło smak i jej nie smakuje.

@zuzka dzięki, muszę sobie zainstalować coś takiego. Co do krzyków rodzących, kiedy byłam na porodówce i słyszałam te krzyki tak strasznie zazdrościłam tym kobietom. Ja miałam trzy wywoływania, niestety nieskuteczne. Nie miałam akcji porodowej a dwa tygodnie po terminie, musiała być cesarka.

@OnaZmijeczka @bloomka ja w pierwszej ciąży karmilam 15 miesięcy przestałam karmić jak pewnego dnia zaczęłam dostawać silnych boli podbrzusza tym sposobem dowiedziałam się że jestem w 2 ciąży ... Ale z odstawianiem były cyrki poza tym córka nie uznawała smoczka tylko pierś :errr:

reklama
@OnaZmijeczka hahahha po to jest to forum zeby sie czegos dowiedziec ja tez juz zwatpilam jak liczylam na kalendarzu :p
ja to wam powiem ze sie strasznie ciesze ale i okropnie boje bo nie mam jeszcze dzieci. miesiac temu jak bylam na IP i slyszalam kobiety rodzace to oblecial mnie taki dreszcz jak nigdy wczesniej :shocked2:
A ja Ci powiem tak ... Każda kobieta jest inna jak i ciążę tak i porody.... Będzie dobrze :tak:;)

Do góry