reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
@zuzkaaa dokładnie i pewnie jeszcze wiele się dowiemy:) a co do porodu to jest to tak indywidualna sprawa że spokojnie mogę zaryzykować stwierdzenie że nie ma tak indywidualnej sprawy na świecie jak poród. Są dziewczyny które mają 7cm rozwarcia i prawie bólu nie czują a są takie że przy 2 cm mają bóle jak przy 8cm a najśmieszniejsze jest to że to nawet nie od progu bólu zależy :) no po prostu nic się nie da przewidzieć
@bloomka ooo no to niezły terrorysta, u mnie 13 miesięcy, ale w dzień to mogłabym nie karmić bo się nie dopomina tylko ja jej przypominam a za to w nocy to robi dzikie awantury o cycka, w grudniu będę ją odstawiać od nocnego karmienia i jej łóżeczko pójdzie do innego pokoju.
@Medeleine86 no moja też nie smoczkowa, mnie nic nie boli jak karmię, ale mam dola jak po ysle że mleko może mi się skończyć:( nie dość że moje dziecko będzie stratne jak się nowe pojawi to już jest stratna, w tym układzie jest na przegranej pozycji i tak mi jej szkoda

@OnaZmijeczka hahahha po to jest to forum zeby sie czegos dowiedziec ja tez juz zwatpilam jak liczylam na kalendarzu :p
ja to wam powiem ze sie strasznie ciesze ale i okropnie boje bo nie mam jeszcze dzieci. miesiac temu jak bylam na IP i slyszalam kobiety rodzace to oblecial mnie taki dreszcz jak nigdy wczesniej :shocked2:

Nie sugeruj się innymi ;) Co ma być to będzie, urodzić trzeba. Ja rodziłam 2 razy i każdy poród był inny. Dasz radę, nie ma co się stresować na zapas.

Oj tam, oj tam. Mozemy miec terminy na lipiec a wszystkie prodzic w czerwcu [emoji6] Ja wg internetu mam miec termic 3 lub 4 lipca, miesiaczka 26 wrzesnia. Ale szykuje sie na cc, wiec bede rodzic w czerwcu zapewne. Jednak chwilowo mam termin na lipiec, wiec jestem tu a nie w czerwcu 2019. Na naszej pazdziernikowej grupie mamy mamy i z wrzesnia i z listopada. Tu tez tak sie rozproszymy [emoji4]
Juz sie naszych porodow nie moge doczekac i nocnych rozmow przy karmieniu [emoji16]

reklama
@renisus tak racja może być przecież sporo wcześniaków w tej grupie to nie wykluczone. A tak to przeciez po 36 tyg to już wszystko może się dziać z godziny na godzine
Ale mimo wszystko warto pilnować żeby dziewczyny do wątku zapisywały się prawidłowo czyli z terminem z okresu na lipiec. Sama wiem jak jest pod koniec na forum robi się nerwowo każda chce urodzić a wtedy rozpiętość terminów jest bardzo duza. No nie ma to sensu kto ma termin na czerwiec niech idzie na czerwiec. Jest tak po prostu wygodniej i lepiej dzielić się przeżyciami z kimś kto ma ciążę w podobnym wieku a nie prawie miesiąc w przod. Robi się bezsensowny wyścig
Pisze z doświadczenia forumowego.

Do góry