reklama
OnaZmijeczka
Fanka BB :)
@zuzkaaa dokładnie i pewnie jeszcze wiele się dowiemy a co do porodu to jest to tak indywidualna sprawa że spokojnie mogę zaryzykować stwierdzenie że nie ma tak indywidualnej sprawy na świecie jak poród. Są dziewczyny które mają 7cm rozwarcia i prawie bólu nie czują a są takie że przy 2 cm mają bóle jak przy 8cm a najśmieszniejsze jest to że to nawet nie od progu bólu zależy no po prostu nic się nie da przewidzieć
@bloomka ooo no to niezły terrorysta, u mnie 13 miesięcy, ale w dzień to mogłabym nie karmić bo się nie dopomina tylko ja jej przypominam a za to w nocy to robi dzikie awantury o cycka, w grudniu będę ją odstawiać od nocnego karmienia i jej łóżeczko pójdzie do innego pokoju.
@Medeleine86 no moja też nie smoczkowa, mnie nic nie boli jak karmię, ale mam dola jak po ysle że mleko może mi się skończyć nie dość że moje dziecko będzie stratne jak się nowe pojawi to już jest stratna, w tym układzie jest na przegranej pozycji i tak mi jej szkoda
@bloomka ooo no to niezły terrorysta, u mnie 13 miesięcy, ale w dzień to mogłabym nie karmić bo się nie dopomina tylko ja jej przypominam a za to w nocy to robi dzikie awantury o cycka, w grudniu będę ją odstawiać od nocnego karmienia i jej łóżeczko pójdzie do innego pokoju.
@Medeleine86 no moja też nie smoczkowa, mnie nic nie boli jak karmię, ale mam dola jak po ysle że mleko może mi się skończyć nie dość że moje dziecko będzie stratne jak się nowe pojawi to już jest stratna, w tym układzie jest na przegranej pozycji i tak mi jej szkoda
Ennis92
Jeśli plamisz to ja bym się wstrzymała.a z innej beczki czy w tak wczesnej ciazy wskazane jest sie kochac czy raczej sie wstrzymac?
Ale jeśli jest wszystko ok? Ja tam z chłopem jak mamy ochotę to jak najbardziej. Żadnych boli ani problemów po
slodkatrojeczka
@OnaZmijeczka hahahha po to jest to forum zeby sie czegos dowiedziec ja tez juz zwatpilam jak liczylam na kalendarzu
ja to wam powiem ze sie strasznie ciesze ale i okropnie boje bo nie mam jeszcze dzieci. miesiac temu jak bylam na IP i slyszalam kobiety rodzace to oblecial mnie taki dreszcz jak nigdy wczesniej
Nie sugeruj się innymi Co ma być to będzie, urodzić trzeba. Ja rodziłam 2 razy i każdy poród był inny. Dasz radę, nie ma co się stresować na zapas.
zuzkaaa
nie nie plamie no to superJeśli plamisz to ja bym się wstrzymała.
Ale jeśli jest wszystko ok? Ja tam z chłopem jak mamy ochotę to jak najbardziej. Żadnych boli ani problemów po
renisus
Oj tam, oj tam. Mozemy miec terminy na lipiec a wszystkie prodzic w czerwcu [emoji6] Ja wg internetu mam miec termic 3 lub 4 lipca, miesiaczka 26 wrzesnia. Ale szykuje sie na cc, wiec bede rodzic w czerwcu zapewne. Jednak chwilowo mam termin na lipiec, wiec jestem tu a nie w czerwcu 2019. Na naszej pazdziernikowej grupie mamy mamy i z wrzesnia i z listopada. Tu tez tak sie rozproszymy [emoji4]
Juz sie naszych porodow nie moge doczekac i nocnych rozmow przy karmieniu [emoji16]
Juz sie naszych porodow nie moge doczekac i nocnych rozmow przy karmieniu [emoji16]
netka.
.
Ostatnia edycja:
ladyk24na7
Fakt. Z dziewczynkami miałam termin na lipiec, urodziłam w maju.
Ja podobnie. Z chłopcami miałam termin na 20 października. Urodziłam 14 września. Jeszcze udało się ich dwa tygodnie przetrzymać ;-), bo już pod koniec sierpnia szykowali się do wyjścia.
reklama
OnaZmijeczka
@renisus tak racja może być przecież sporo wcześniaków w tej grupie to nie wykluczone. A tak to przeciez po 36 tyg to już wszystko może się dziać z godziny na godzine
Ale mimo wszystko warto pilnować żeby dziewczyny do wątku zapisywały się prawidłowo czyli z terminem z okresu na lipiec. Sama wiem jak jest pod koniec na forum robi się nerwowo każda chce urodzić a wtedy rozpiętość terminów jest bardzo duza. No nie ma to sensu kto ma termin na czerwiec niech idzie na czerwiec. Jest tak po prostu wygodniej i lepiej dzielić się przeżyciami z kimś kto ma ciążę w podobnym wieku a nie prawie miesiąc w przod. Robi się bezsensowny wyścig
Pisze z doświadczenia forumowego.
Ale mimo wszystko warto pilnować żeby dziewczyny do wątku zapisywały się prawidłowo czyli z terminem z okresu na lipiec. Sama wiem jak jest pod koniec na forum robi się nerwowo każda chce urodzić a wtedy rozpiętość terminów jest bardzo duza. No nie ma to sensu kto ma termin na czerwiec niech idzie na czerwiec. Jest tak po prostu wygodniej i lepiej dzielić się przeżyciami z kimś kto ma ciążę w podobnym wieku a nie prawie miesiąc w przod. Robi się bezsensowny wyścig
Pisze z doświadczenia forumowego.