reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja w tamtym roku nie byłam, ale wcześniej jeździliśmy do Ustki pare lat pod rząd i codziennie lody lub gofry [emoji16] uwielbiam generalnie słodycze więc dla mnie nie problem,tylko po ten się odkłada tu i tam [emoji1]
Ja we Władku zupę marynarską.... Ile bym dała, żeby teraz zjeść ;) Gdzie nie pojadę tam próbuję zup rybnych ale żadna sie nie umywała nawet. W Ustce przy plaży mieli dość smaczną ale jednak to nie to samo :) Albo Mohito z Jastrzębiej z Coctail Bar Max. Ale się rozmarzyłam... Zamierzam w maju sprawdzić jak smakuje bez alkoholu ;)

reklama
Czy tylko jA jeszcze nie czuje ruchów ? ;)

Ja też nie;) 14tydzień się kończy. W poprzedniej ciazy poczułam w 15 tygodniu, ale teraz łożysko mam z przodu,więc kto to wie..

Jeśli chodzi o gofrownice to polecam Dezal super wypieka i warta swojej ceny:)
Możesz sprawdzić ile watów ma ta Twoja?

Uwielbiam takie zakupy też się dzisiaj wybrałam ale trafiłam tylko dzwony ciążowe więc odpadły i wróciłam na pusto
Ja bym wzięła i zwęziła;) a to totalny spontan, w ostatniej chwili skręciłam z trasy;)

Nieźle. To nfz było?
NFZ ma cię obowiązek przyjąć do 7dni, ale pewnie już nie masz skierowania.

@Myslniczek spoko, do 23tc nawet masz czas ;)

Chyba kupie ten sinulan do nosa, bo masakra, jeszcze jak słońce daje po oczach brrrrr

Kup kup, naprawdę jest dobry,nawet córce dałam i mówi,że odlot [emoji23] ale nos jej pięknie odetkalo.

My 10.03. Lecimy na Majorkę udało mi się tanio upolować bilety. A w maju zamierzamy się Wybrać nad polskie morze. 29.06 mamy wesele na Mazurach ale ze względu na fakt że od aż to jakieś 400 km drogi a ja mam termin na 12.07 to chyba się nie zdecydujemy choć bardzo byśmy chcieli bo to bliski przyjaciel bierze ślub.

Witaj :) jak miałabyś się męczyć w pracy to pewnie że lepiej że odpoczywasz sobie w domku! :)

Jaki już ładny widoczny brzuszek

My zawsze widzieliśmy siebie jako rodziców dziewczynki, okazalo się że będzie chłopiec. Ale też podeszlismy do tematu że najważniejsze żeby było zdrowe!

I znów jaki piękny widoczny brzuszek

Ja jestem 16t5d i ne widać żebym była w ciąży i ostatnio właśnie kolega z pracy czy ja napewno jestem w tej ciąży... że też nie miałam nic pod ręką żeby to trzasnac ;) jutro mam wizytę u lekarza i aż się troszkę denerwuje bo brzuszka nie widać, ruchów żadnych nie czuje nawet muśnięć itp., energii mam co nie miara no jak nie ciąza. A Meksyku zazdroszczę też mieliśmy w planach ale że my jak już lecimy na Egzotyke to na 14-18 dni i na własną rękę bez biura podróży i w dużej mierze na zwiedzanie więc odpuściłam. Zamiast Meksyku będzie Majorka, a Meksyk może się uda za rok :)

My właśnie zazwyczaj tez sami na własna rękę i dłużej, ale jak dla nas to w Kwietniu w Europie jeszcze za zimno. Moi teściowie i brat M nigdy nie byli poza Europą wiec im obiecaliśmy ze kiedyś ich gdzieś zabierzemy i teraz najlepszy okres. Na dodatek teściu po przeszczepie wątroby a ja w ciąży i teraz wyszło ze dziewczyna brata M tez [emoji849] wiec z taka ekipa tydzień wystarczy [emoji23]

Nie martw się, ja dopiero wczoraj poczułam na pewno [emoji6] a też już miałam obawy, nawet położna mówiła że w późniejszych ciazach powinno być szybciej czuć ruchy.
Ja też nie;) 14tydzień się kończy. W poprzedniej ciazy poczułam w 15 tygodniu, ale teraz łożysko mam z przodu,więc kto to wie..

Możesz sprawdzić ile watów ma ta Twoja?

Ja bym wzięła i zwęziła;) a to totalny spontan, w ostatniej chwili skręciłam z trasy;)

Kup kup, naprawdę jest dobry,nawet córce dałam i mówi,że odlot [emoji23] ale nos jej pięknie odetkalo.
Dzięki dziewczyny [emoji4][emoji8]

Ja skończyłam 15 tydzień i też raczej nie czuje. Parę dni temu wydawało mi się że jakieś bąbelki i łaskotanie czuje ale chyba to jeszcze nie dzidzia.

Ja we Władku zupę marynarską.... Ile bym dała, żeby teraz zjeść ;) Gdzie nie pojadę tam próbuję zup rybnych ale żadna sie nie umywała nawet. W Ustce przy plaży mieli dość smaczną ale jednak to nie to samo :) Albo Mohito z Jastrzębiej z Coctail Bar Max. Ale się rozmarzyłam... Zamierzam w maju sprawdzić jak smakuje bez alkoholu ;)
Ja bym zjadła taka rybke, akurat w Ustce mieli jedna smażalnie gdzie kolejki do stolików były normalnie a dookoła pusto [emoji16] i naprawdę tam była najlepsza. Oj się rozmarzylam [emoji16] ale na zupę rybna się jeszcze nigdy nie zdecydowałam

reklama
Ja skończyłam 15 tydzień i też raczej nie czuje. Parę dni temu wydawało mi się że jakieś bąbelki i łaskotanie czuje ale chyba to jeszcze nie dzidzia.
Całkiem możliwe, że dzidzia. Ja na początku czulam raz na jakis czas az sie zastanawialam czy nie wkrecam sobie. Teraz regularnie pokopuje. Z tym ze nisko.

Do góry