reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Boze, zaczynam wierzyc ze chlopak bedzie. Ale.czy to mozliwe zeby tak w 12 tyg dyndal?
ja tak zauwazylam na polowkowym [emoji4] ale w 12 tyg to jedynie ta końcówkę można zobaczyć,co też nie jest w sumie pewne. Z dolu może być i dziewczynka i chłopczyk bo jeszcze do końca nie są wykształcone narządy. A z boku niby jak bardziej stojące to siusiak a jak płasko dwie kreseczki to na dziewczynkę. Ale to jest niepewne dość. Ja wiedziałam że mi na pierwszym usg w 14 tyg nie powiedza bo tutaj nie chcą chyba nakrecac, zresztą często nawet w 20 tyg mówią że chyba chłopczyk lub dziewczynka. Ale próbowałam sama wtedy dopatrzec czy końcówka w górę idzie czy płasko i kilka razy mi mignely dwie płaskie kreski [emoji16] oczywiscie nie sugeruje się żeby potem się nie rozczarować [emoji12]

Oto mój torcik robiony na szybko, trochę upośledzony scooby [emoji1][emoji1][emoji1] krem udało się uratować dodaniem więcej mascarpone. Najważniejsze że dziecku się podobał [emoji12]Zobacz załącznik 937831
Wow, boski [emoji7]
A ja dzisiaj zakupiłam ciśnieniomierz bo gin kazał mierzyć ciśnienie codziennie bo na wizycie miałam 140/100 za wysoko trochę ale mówiłam że to emocje bo w domu książkowo 120/80
Często u lekarza się podnosi. Mnie też ostatnio wyszło wysokie, ale akurat miałam wtedy ciężki dzień.
Zdrowy, nt ok, kość nosowa jest, zgodnie z wiekiem ciążowym. Iii...widzialam siusiaka[emoji85] córka się załamie
Który tydzień? [emoji1]
Boze, zaczynam wierzyc ze chlopak bedzie. Ale.czy to mozliwe zeby tak w 12 tyg dyndal?
Mój na prenatalnych w 30+0 był prawie pewny, że to dziewczynka. Sama jestem zszokowana jego pewnością. No zobaczymy czy się potwierdzi. [emoji6] Ale już jakoś przyzwyczailiśmy się do córki, nawet do brzucha mówimy Zosia [emoji23][emoji23]
Jejku to się strach najadłaś! [emoji33]

Ja też nie wiem czy korzystać w położnej po porodzie, w końcu tak jak mówicie co ona może mu przy trzecim dziecku poradzić. Chyba że zwazyc czy ładnie przybiera. A jak będę miała problemy laktacyjne to napewno zwykła położna mi nie pomoże, tylko trzeba będzie udać się do specjalistka w tej dziedzinie.
Do mojej znajomej przy 3 dziecku przyszła położna i sama stwierdziła, że więcej wizyt nie przewiduje, bo ma już trójkę dzieci i bezsensu

ja tak zauwazylam na polowkowym [emoji4] ale w 12 tyg to jedynie ta końcówkę można zobaczyć,co też nie jest w sumie pewne. Z dolu może być i dziewczynka i chłopczyk bo jeszcze do końca nie są wykształcone narządy. A z boku niby jak bardziej stojące to siusiak a jak płasko dwie kreseczki to na dziewczynkę. Ale to jest niepewne dość. Ja wiedziałam że mi na pierwszym usg w 14 tyg nie powiedza bo tutaj nie chcą chyba nakrecac, zresztą często nawet w 20 tyg mówią że chyba chłopczyk lub dziewczynka. Ale próbowałam sama wtedy dopatrzec czy końcówka w górę idzie czy płasko i kilka razy mi mignely dwie płaskie kreski [emoji16] oczywiscie nie sugeruje się żeby potem się nie rozczarować [emoji12]
Ada to tzn nub theory, w pierwszej ciazy sie sprawdzilo. Teraz tez jest w dol ta kreseczka. A i sledzctwo przeprowadzilam, u Ennis byla do gory [emoji6]
Boze stara a durna, jutro sie dowiem a gdybam. Chyba musze po prostu mysli odciagnac od tego dlaczego tam ide.

reklama
Do góry