reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Piszą w necie, że dobrowolne a lekarz ma obowiązek Cię poinformować o takiej możliwości. No to ja kończę na tym, że informacja do mnie dotarła. Mam co robić, nie będę jeszcze latała na jakieś nauki.

reklama
Hej, głowa mi pęka po pracy.
Gratuluję dobrych wieści ;)

Z tą położna to świeża sprawa. Z mlodym jeszcze tego nie bylo. I położna jest dla kobiety więc wybierasz sobie dowolną, niekoniecznie ta gdzie później zapiszesz dziecko.

Ja też nie ogarniam o co chodzi z tym wyborem położonej i tymi spotkaniami, zapytam swoją gin, przy najbliższej okazji.
@ada1989, @ malina2312, @Wyjątkowa Marta, @ slodkattrojeczka, gratuluję udanych wizyt [emoji173]

Widzę, że temat glukozy, ja już po. Musiałam zrobić wcześniej bo cukier na czczo wyszedł 96, a przy krzywej 92. Od trzech tygodni codziennie 4 razy mierzę i z wynikami za tydzień mam wizytę, ustalimy co dalej. Przez te 3 tygodnie tylko raz cukier na czczo wyszedł 90, a godzinę po posiłku nie przekroczył 130, z reguły około 115. Hmm... ja u sobie tej cukrzycy nie widzę :-) Ale zobaczymy czego się dowiem na wizycie. A druga krzywa po 20 tygodniu, też mnie raczej nie ominie, chociaż z cytryną nie było tak źle, więc przeżyję.

Oto mój torcik robiony na szybko, trochę upośledzony scooby [emoji1][emoji1][emoji1] krem udało się uratować dodaniem więcej mascarpone. Najważniejsze że dziecku się podobał [emoji12]
20190128_174517.jpeg

Jutro już dodam zjęcia bodziaków, bo w sumie dopiero usiadłam po całym dniu.
Ja położną poprzednio wybierałam z przychodni gdzie moja siostra jest pielęgniarką. Do wyboru były aż dwie. Ta druga wydała mi się nawiedzona nieco. Była raz. Spoko. Obejrzała krocze, malucha . Pediatra też była raz i mam nadzieję, że tak też będzie i tym razem.
Odebrałam wyniki. Tsh nic a nic nie spada a dawka leku podwojona. 3.08 cały czas się utrzymuje [emoji35]

reklama
A ja dzisiaj zakupiłam ciśnieniomierz bo gin kazał mierzyć ciśnienie codziennie bo na wizycie miałam 140/100 za wysoko trochę ale mówiłam że to emocje bo w domu książkowo 120/80

Do góry