reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

W ogóle w zamierzchłych czasach mojej poprzedniej ciąży, czyli 5 lat temu badanie krwi przy krzywej było przed piciem i 2h po. A teraz mam odnotowane, że przed, po godzinie i po dwóch godzinach...
Ja 9 lat temu miałam 3
Słodkatrojeczka, kiedyś
(10lat temu) robiło się krzywą 50g, już 5 lat temu robilam trzypunktowa 75g. Zalecenia ciągle się zmieniają, niestety cukrzyca ciezarnych jest coraz częściej spotykana..
9 lat temu miałam trzypunktową 75 g

reklama
Ej a powiedzcie mi jeszcze jak to jest z położną środowiskową? Dzisiaj mi położna powiedziała, że do 21 tygodnia muszę sobie wybrać środowiskową. No ok, wczesniej nie miałam i nikt mi nie kazał. I co ta srodowiskowa będzie ode mnie chciała?
U nas w zapisując się do przychodni z automatu ma się pielęgniarkę i położną. Pielęgniarka przychodzi raz po porodzie do maluszka a położna chyba 4 razy.

Gratuluję udanych wizyt [emoji3]

Ja mam jutro na 10:30 [emoji4]

U nas w zapisując się do przychodni z automatu ma się pielęgniarkę i położną. Pielęgniarka przychodzi raz po porodzie do maluszka a położna chyba 4 razy.

Gratuluję udanych wizyt [emoji3]

Ja mam jutro na 10:30 [emoji4]
U nas zapisuje się maluszka do przychodni, przez 6 tygodni raz w tygodniu przyjeżdża położna. Po ok. 3 miesiącach bez zapowiedzi przyjezdza srodowiskowa zobaczyć dziecko i warunki w jakich żyje. I taka jest dla mnie norma. Ale chyba sie zapisze od tego 21 tygodnia. Zawsze to wiecej sluchania serduszka :)

U nas zapisuje się maluszka do przychodni, przez 6 tygodni raz w tygodniu przyjeżdża położna. Po ok. 3 miesiącach bez zapowiedzi przyjezdza srodowiskowa zobaczyć dziecko i warunki w jakich żyje. I taka jest dla mnie norma. Ale chyba sie zapisze od tego 21 tygodnia. Zawsze to wiecej sluchania serduszka :)

Bez zapowiedzi? A jak pocałuje klamkę [emoji23]?
Do mnie położna przyszła raz po porodzie i pierwszym i drugim. Ale wtedy zapisałam dzieci do przychodni blisko do domu. Jakiś czas temu przeprowadziliśmy się i jako że przecież nie ma rejonizacji, to planuję zapisać malucha tam, gdzie są zapisane pozostałe moje dzieci, czyli na drugim końcu dzielnicy od mojego obecnego domu. I stamtąd raczej położna nie przyjedzie [emoji23]. Ciekawe, czy w związku z tym każą mi szukać położnej bliżej? Niby jak? Nie mogą mnie zmusić do zapisania dziecka do przychodni blisko domu. Nie ma takiego przepisu. My z przychodni NFZ korzystamy tylko w dwóch przypadkach - wizyt szczepiennych i bilansach. W innych przypadkach mamy fantastycznego pediatrę w pakiecie opieki medycznej.

Do mnie położna przyszła raz po porodzie i pierwszym i drugim. Ale wtedy zapisałam dzieci do przychodni blisko do domu. Jakiś czas temu przeprowadziliśmy się i jako że przecież nie ma rejonizacji, to planuję zapisać malucha tam, gdzie są zapisane pozostałe moje dzieci, czyli na drugim końcu dzielnicy od mojego obecnego domu. I stamtąd raczej położna nie przyjedzie [emoji23]. Ciekawe, czy w związku z tym każą mi szukać położnej bliżej? Niby jak? Nie mogą mnie zmusić do zapisania dziecka do przychodni blisko domu. Nie ma takiego przepisu. My z przychodni NFZ korzystamy tylko w dwóch przypadkach - wizyt szczepiennych i bilansach. W innych przypadkach mamy fantastycznego pediatrę w pakiecie opieki medycznej.
Moja musi dojechać 15km :) A srodowiskowa jak pocałuje klamkę to cóż... Nie dowiem się :)

Nie pocałuje, bo przyjdzie o 8 rano[emoji23]

Może teraz jakieś nowe zalecenia są. Zobaczę co mi jutro gin powie. W poprzednich ciążach nie miałam styczności z położną.

reklama
Do góry