reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja co ciążą to coraz później zabieram się za kolekcjonowanie wyprawki i takie tam [emoji1] ale się nie przejmuje. Przy ostatnim synku jeszcze na kilka dni przed cc remontowalismy pokój, a datę cc znaliśmy od jakiegoś czasu [emoji1] no tak się wolno za to wszystko zabraliśmy ale wszystko było gotowe na czas [emoji4] teraz też pewnie będę czekać ze wszystkim, myśmy nawet jeszcze rodzinie nie powiedzieli o ciąży [emoji85]
Który masz tydzień? A ja myślałam, że my długo zwlekaliśmy ;)

reklama
W pierwszej ciąży termin miałam na 1.03 a zaczęłam kupować cokolwiek dopiero po świętach - akurat z wyprzedaży udało się skorzystać, także tym razem też nie będę się spieszyć.

To ja jutro (jeśli zrobi mi usg) powiem lekarce, że ma tam tak długo szukać aż znajdzie siusiaka. Jestem tak pewna, że to chłopiec, że chyba nie wyjdę z szoku jeśli będzie dziewczynką. No ale co ma być to będzie. Mam w domu i chłopca i dziewczynkę.

To ja jutro (jeśli zrobi mi usg) powiem lekarce, że ma tam tak długo szukać aż znajdzie siusiaka. Jestem tak pewna, że to chłopiec, że chyba nie wyjdę z szoku jeśli będzie dziewczynką. No ale co ma być to będzie. Mam w domu i chłopca i dziewczynkę.

U mnie niby córka, bo siusiaka nie było widać. Wg mnie i G córka. Syn chce brata. Jutro lekarz robi mi usg, wiec niech w końcu określi, bo połówkowe robię dopiero w skończonym 21 tygodniu, wiec jeszcze miesiąc czekania.
A zdziwię się jak to syn będzie [emoji55]

Hejka [emoji4] dawno się nie odzywałam, ale starałam się być na bierząco. My wczoraj wróciliśmy z ferii, 8h w pociągu, ale jakoś dałam radę. Ja o wyprawce jeszcze nie myślę, we wtorek mam wizytę to może już się dowiem co tam dzidzia ma między nózkami. Jutro mam wizytę u diabetologa ciekawe co powie, bo w krzywej tylko na czczo miałam lekko podwyższony wynik.

U mnie niby córka, bo siusiaka nie było widać. Wg mnie i G córka. Syn chce brata. Jutro lekarz robi mi usg, wiec niech w końcu określi, bo połówkowe robię dopiero w skończonym 21 tygodniu, wiec jeszcze miesiąc czekania.
A zdziwię się jak to syn będzie [emoji55]
Ja dwa razy miałam dobre przeczucie. Więc myślę, że się nie mylę. Polowkowe pewnie mi ustawi za 4 tygodnie więc tez bedzie u mnie 21 tygodni. A ja już bym chciala byc pewna płci :)
A co do ruchów, wczoraj nowy sposób znalazłam. Martwiłam się bo nie czułam nic caly dzień, chociaz wiem że ma tyle miejsca, że wcale czuc nie musze. No ale schizowac trzeba. Idąc spac polozylam sie na plecach. I naciskalam lekko na podbrzusze. No i kopał tuż nad spojeniem. Co nacisnęłam to kopnął. Sprawdziłam kilka razy dla pewności :) Potem kopnął gdzieś w dół i co prawda leciutko ale to już nie było przyjemne :)

Ja dwa razy miałam dobre przeczucie. Więc myślę, że się nie mylę. Polowkowe pewnie mi ustawi za 4 tygodnie więc tez bedzie u mnie 21 tygodni. A ja już bym chciala byc pewna płci :)
A co do ruchów, wczoraj nowy sposób znalazłam. Martwiłam się bo nie czułam nic caly dzień, chociaz wiem że ma tyle miejsca, że wcale czuc nie musze. No ale schizowac trzeba. Idąc spac polozylam sie na plecach. I naciskalam lekko na podbrzusze. No i kopał tuż nad spojeniem. Co nacisnęłam to kopnął. Sprawdziłam kilka razy dla pewności :) Potem kopnął gdzieś w dół i co prawda leciutko ale to już nie było przyjemne :)

Chyba poczułam [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]
Mam wrażenie ze łożysko mi tłumi.
Taaak czuję!! Ale mi tuż pod pępkiem juz siedzi. Wcześniej miałam taką gulę nad spojeniem, teraz przesunęła się juz do góry
Ciekawa jestem jak rośnie mi maluch. Czy nadal taki mikrus...

Chyba poczułam [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]
Mam wrażenie ze łożysko mi tłumi.
Taaak czuję!! Ale mi tuż pod pępkiem juz siedzi. Wcześniej miałam taką gulę nad spojeniem, teraz przesunęła się juz do góry
Ciekawa jestem jak rośnie mi maluch. Czy nadal taki mikrus...
Dno macicy (czyli "góra") powinno być gdzies pod pepkiem, czyli zależnie od ułożenia maluch kopie gdzie trafi :) a siega do samej szyjki wiec nisko też może kopać. Najwazniejsze, że daje znac. Pewnie kopią czesciej ale to jeszcze na tyle delikatne, że za dnia będąc w ruchu nie zwracamy na to uwagi :) U mnie lozysko bylo na przedniej scianie ostatnio, moze dlatego nisko czuje.

reklama
16+2. Jeszcze kupa czasu i najwcześniej coś kupię po polowkowym. Zresztą muszę poczekać aż przemeblujemy pokoje bo nie mam nawet gdzie tych rzeczy trzymać [emoji1]
To ja powiedziałam jakoś na poczatku stycznia chyba 14 pełnych tygodni było :) a i tak byli zdziwieni, myśleli że to początek ciąży :)

Do góry