reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

A w pracy kiedy zamierzacie powiedzieć ?
Ja myślałam żeby dopiero w połowie stycznia na początku II trymestru

Ja planuję tak samo, dopiero w połowie stycznia. Pracę mam biurowa, więc nic się nie dzieje zlego, a nie chce 'spalić' i powiedzieć za wcześnie. :)

Wy też nie moglyscie spać w nocy? Ja dawno tak złej nocy nie miałam. Cały czas kręciłam się i przewracalam z boku na bok. Masakra

Ja tez mam problem ze spaniem od paru dni, nie mogę zasnac, a potem budzę się bardzo wcześnie. :( No, ale trudno, damy radę :)

Wczoraj byłam na spotkaniu ze ze znajomymi. Przynieśli swoje wino domowej roboty. Matko, jak też się musialam nagimnastykować, żeby nie pić "chociaż łyczka" na spróbowanie... Chciałabym już bliskim powiedzieć :) ale czekamy tak minimum do polowy grudnia.

reklama
Ja planuję tak samo, dopiero w połowie stycznia. Pracę mam biurowa, więc nic się nie dzieje zlego, a nie chce 'spalić' i powiedzieć za wcześnie. :)

Ja tez mam problem ze spaniem od paru dni, nie mogę zasnac, a potem budzę się bardzo wcześnie. :( No, ale trudno, damy radę :)

Wczoraj byłam na spotkaniu ze ze znajomymi. Przynieśli swoje wino domowej roboty. Matko, jak też się musialam nagimnastykować, żeby nie pić "chociaż łyczka" na spróbowanie... Chciałabym już bliskim powiedzieć :) ale czekamy tak minimum do polowy grudnia.
Ja wlasnie nie wiem jak w święta się 'wymigam' od napicia jakiegoś winka żeby nikt nie podejrzewał. Chcemy powiedzieć dopiero pod koniec stycznia.

@ladyk24na7 ale śmieszny test:) nie widziałam jeszcze takiego. Gratuluję:) czyli przeczucie cię nie myliło
@Misty29 ja to śpię idealnie i problemów nie mam za to nie mogę powiedzieć tego samego o moim dziecku... Które wstaje jak noworodek. No święta to zdecydowanie ciężki czas na uniknięcie winka:) u mnie listopad jest imprezowy bo urodziny za urodzinami:D ale jeszcze karmię to mam dobrą wymówkę choć ostatnio piłam pół lampki wina na imprezach wiedząc że następne karmienie bedzie za jakieś 8h
@besos u mnie chyba 20miesiecy albo coś koło tego. Przeraża mnie to. A ile u ciebie?

W pracy to będę musiała powiedzieć już w grudniu bo jestem aktualnie na urlopie zwykłym do grudnia bo niedawno skończył mi się macierzyński i na L4 spowrotem hop

Gratuluję:)

Ja w pracy już powiedziałam z racji na pracę w nocy (dostawy). Zresztą chyba wszystkim najblizszym juz się pochwalilam, 1,5 roku na to czekałam to nie będę teraz tego ukrywać. Zresztą przy córce i synu było to samo, ja nie mogę siedzieć cicho.jak się cieszę [emoji12]
Moja beta z wczoraj to 505 ( w środę 117,9):)

Dziewczyny jaka będzie różnica wieku między Waszymi dziećmi? Nie wiem czy u nas nie za duża, ale mi tak.na "stare lata" się dziecka zachciało [emoji23]

Miłej niedzieli :)
U nas będzie różnica 6 lat i 4 lata.

Ile nowych Mam! [emoji173]️ Gratuluję szybujących w górę bet :-).
A ja się nie odzywam, bo mam szpital w domu. Dwójka dzieci z gilem po pas, trzecie jakoś się trzyma. Mnie za to gardło boli.
Oczywiście między bajki można włożyć moje teksty, że na spokojnie poczekam do dnia miesiączki i pójdę na betę [emoji23]. Mam dziś 25 dzień cyklu, okres powinnam dostać we wtorek. No i zrobiłam sikańca ‍♀️♀️. I cień cienia drugiej kreski widzę, więc jestem dobrej myśli ;-).
Zobacz załącznik 915453

Gratulacje ❤️ Dla mnie to tez nie cień tylko porządna kreska !!!

@ladyk24na7 ale śmieszny test:) nie widziałam jeszcze takiego. Gratuluję:) czyli przeczucie cię nie myliło
@Misty29 ja to śpię idealnie i problemów nie mam za to nie mogę powiedzieć tego samego o moim dziecku... Które wstaje jak noworodek. No święta to zdecydowanie ciężki czas na uniknięcie winka:) u mnie listopad jest imprezowy bo urodziny za urodzinami:D ale jeszcze karmię to mam dobrą wymówkę choć ostatnio piłam pół lampki wina na imprezach wiedząc że następne karmienie bedzie za jakieś 8h
@besos u mnie chyba 20miesiecy albo coś koło tego. Przeraża mnie to. A ile u ciebie?

W pracy to będę musiała powiedzieć już w grudniu bo jestem aktualnie na urlopie zwykłym do grudnia bo niedawno skończył mi się macierzyński i na L4 spowrotem hop
No moja córka już ładnie spała. Bez pobudek w nocy a od jakiegoś czasu znowu się budzi. Czasem raz, czasem kilka. Dziś oczywiście też :) ja również nigdy problemów ze spaniem nie mam ale dziś to była jakaś katorga. Mam nadzieję że to się nie powtórzy :) Jakie macie plany na dziś?

Gratuluję:)

Ja w pracy już powiedziałam z racji na pracę w nocy (dostawy). Zresztą chyba wszystkim najblizszym juz się pochwalilam, 1,5 roku na to czekałam to nie będę teraz tego ukrywać. Zresztą przy córce i synu było to samo, ja nie mogę siedzieć cicho.jak się cieszę [emoji12]
Moja beta z wczoraj to 505 ( w środę 117,9):)

Dziewczyny jaka będzie różnica wieku między Waszymi dziećmi? Nie wiem czy u nas nie za duża, ale mi tak.na "stare lata" się dziecka zachciało [emoji23]

Miłej niedzieli :)

U nas bedzie różnica dokładnie 4 lata i 2 miesiące :)

Witam w niedzielę. Dzieci nie ma jest czas żeby pospać a człowiek się obudzi i już koniec że spaniem :baffled:

@ladyk24na7 super gratki i trzymam mocno kciuki!! My kobiety mamy jednak intuicję :happy:

@besos u nas różnica wieku będzie 10 i 6 lat więc będę miała duża pomoc od starszego rodzeństwa :laugh2:

@Małgo27 ja zamierzam w pracy powiedzieć po pierwszej wizycie. Pracuje w biurze, ale szef musi wiedzieć wcześniej żeby mnie nie stresowała a ma do tego skłonność:dry:
W temacie powiadomienia rodzinki, to w sumie wcale nie chce czekać do skończonego pierwszego trymestru. Najchętniej po wizycie bym już powiedziała :)
Jeśli wszystko będze dobrze, to chcieliśmy na święta jechać do Polski bo nie byłam tam w tym czasie dobre 7 lat. Tak więc jeśli będę się dobrze czuła to pojedziemy i może wtedy reszta rodzinki się dowie, właśnie na Święta. Pewnie przy Wigilijnym stole tego nie oznajmimy bo pojedziemy jakby co kilka dni wczesniej będzie już napewno widać.

reklama
Ja mam umowę na czas określony która kończy się pod koniec II trymestru więc nie wiem jak mój szef zareaguje.. ale i tak się cieszę bo tak długo się staraliśmy

Do góry