reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Cześć Dziewczyny ! Ja właśnie po wizycie. Jestesmy zaskoczeni bo wcześniej lekarz był przekonany że dziewczynka Ale siusiak urósł. :) więc wszyscy muszą się przestawić na chlopca. Niestety zdazylam juz jedno zamówienie zrobić z dziewczecymi ciuszkami Ale to nic w poniedziałek odesle.
Tak więc będzie Oliwier ;)
Wow to niespodzianka[emoji16]
Ja czekam na drugie potwierdzenie płci na polowkowym w Walentynki, wcześniej nic nie kupuje. Ale już oglądając ubranka dla chłopca zakochałam się w nich[emoji7]

reklama
Trochę Ci zazdroszczę, bo ja juz w 5 tygodniu wiedziałam. Jak był sam pęcherzyk i nie wiadomo było czy będzie z tego ciąża. To było strasznie stresujące, bo na drugim usg serduszka nadal nie było i musiałam czekać na kolejne 10 dni. To był ogromny stres.Szczerze żałowałam, ze tak szybko dowiedziałam się o ciąży. Z Maksem go był 9 tydzień, wiec druga wizyta była juz prenatalnym...

Witam w klubie z tym piecem [emoji35] z tym, ze ja sama muszę walczyć [emoji17]
Ja od zera tez zaczynam. Tylko płeć chciałabym jeszcze potwierdzić bo syna w różowe wciskać nie będę [emoji6] póki co mam tylko to: Zobacz załącznik 937114
Nie mogłam się oprzeć !
Ja miałam tak samo, o ciąży dowiedziałam się 4 dni przed terminem okresu. Po dwóch tygodniach poszłam do gina to to był dopiero 5t2d i był pęcherzyk ciążowy. Na początku ciąża się strasznie dluzyla. Teraz leci jak z górki, w poniedziałek 17tydz zaczynam[emoji1]

Ile po tp kierują już do szpitala? Czy są jakieś wytyczne?

Zależy od lekarza. Teraz się zmieniło i do 42tc ktg co 2 dni i tyle (o ile łożysko wydolne, przepływy w normie itd). Wcześniej najczęściej po 41tc kazali się na wywołanie meldować, a lata temu to chyba był przymus w dniu porodu zawitać.

Mam taka nadzieje :) chociaż on kocha wszystkich i wszystko czasem aż za bardzo i tego sie boje. Ale od niedzieli zaczynamy szkolenie.

To bokser?

Ja z wyprawką raczej przed majem nie ruszę. Z „grubych” rzeczy tylko dostawka do łóżka i baza pod fotelik. A tak to ciuszki i duperele.

Trochę Ci zazdroszczę, bo ja juz w 5 tygodniu wiedziałam. Jak był sam pęcherzyk i nie wiadomo było czy będzie z tego ciąża. To było strasznie stresujące, bo na drugim usg serduszka nadal nie było i musiałam czekać na kolejne 10 dni. To był ogromny stres.Szczerze żałowałam, ze tak szybko dowiedziałam się o ciąży. Z Maksem go był 9 tydzień, wiec druga wizyta była juz prenatalnym...

No ja z żadnym synem nie miałam tak późno, generalnie zawsze miałam przed 12 tyg a tu teraz niespodzianka [emoji1] i w sumie cieszę się że tak pozno bo nie dluzylo się aż tak [emoji4] teraz w sumie 4 tyg zostały do polowkowego i myślę ze zleca szybko. Na początku kwietnia chyba jedziemy do Polski więc też zleci, później zaczniemy urządzać kąt dla malucha i zbierać ciuszki itp. Myślę że ta ciąża zleci mi najszybciej [emoji2]

A mi w nocy zgasło w piecu i wstałam z mega bólem gardła, nie mogłam w ogóle śliny przełknąć. Na szczescie jakoś to rozruszałam i już nie boli a mąż po powrocie z nocki rozpalił w piecu. Byle zleciał weekend i w poniedziałek już wizyta :) A ze mną wizytują co najmniej jeszcze 2 dziewczyny z tego co pamiętam :) Mam nadzieję, że może poznam płeć :) Zaczynam wyprawkę od zera, przydałoby się już zacząć zakupy... Czy ktoś tu też zaczyna od zera? Ale takiego totalnego?
My od zera bo to nasze pierwsze maleństwo :)

reklama
Czy one zawsze takie duże dzieci ? ;)
Jak reaguja na dzieciaki takie małe ?
One całe życie są jak dzieci :-) My też czekamy na pierwszego dzidziusia, ale jestem spokojna, to cudowna rasa, stworzona do dzieci[emoji173] Często przyjeżdżają do nas znajomi z małymi dziećmi, bawią się i ganiają razem, a w nocy czuwają obok łóżek maluchów :-) Oczywiście z racji ciągłego adhd i gabarytow właściwych dla rasy, trzeba pilnować, żeby w euforii nie przewróciły, popchnęły malucha :-)

Do góry