reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Widzę, że wśród żeńskich imion królują Zosie i Zuzie :)
Od dłuższego czasu mówimy na dziecko po imieniu i z cała pewnością to właśnie „to” imię (o ile nie zmieni się płeć :D)- Marcelina.
Ja z leków przyjmuje euthyrox. Witaminy: żelazo, witaminę C, folian, D3 i jodid. Teraz jak będę u lekarza to może zaleci mi coś jeszcze, chociaż ten zestaw jest już wielki i wole nie łykać kolejnych tabletek.
Mam ochotę na pieczone pierogi z drożdżowego ciasta, mamy w Gdańsku świetna pierogarnie i mam nadzieje, że mąż mi je przywiezie :D

reklama
Dzień dobry. U nas leje i zazdroszczę wszystkim śniegu. Chciałabym pospacerować chociaż w takim zimowym śnieżnym klimacie.
Dzieci nie ma a my wcale nawet nie spaliśmy dłużej niż zwykle, bo do 9.
Teraz po śniadanku chwila odpoczynku a później mały trening i nie zostanie mi nic innego jak wyszykiwać się na imprezę.
Aaa i jeszcze będę robić nadziewane muszle makaronowe z tuńczykiem i jajka faszerowane łososiem, takie małe zakąski na wieczór[emoji39][emoji16]

Oczywiscie, że każde dziecko rośnie w swoim tempie w brzuchu mamy i wszystkie terminy są umowne. I tak ma przedział czasowy urodzić się dwa tygodnie przed i po wyznaczonym terminie.
Nie mniej jednak, jeśli idzie się na usg i z pomiarów wychodzi ze dzidziuś jest większy (u mnie też 4 dni) to człowiek się cieszy, że tak ładnie rośnie [emoji4] U nas w książeczce, oprócz terminu z OM jest jeszcze miejsce na wpisanie dwóch korekt z USG.
A kobieta, która nie zna daty OM ma na podstawie USG obliczony termin.

A mi w nocy zgasło w piecu i wstałam z mega bólem gardła, nie mogłam w ogóle śliny przełknąć. Na szczescie jakoś to rozruszałam i już nie boli a mąż po powrocie z nocki rozpalił w piecu. Byle zleciał weekend i w poniedziałek już wizyta :) A ze mną wizytują co najmniej jeszcze 2 dziewczyny z tego co pamiętam :) Mam nadzieję, że może poznam płeć :) Zaczynam wyprawkę od zera, przydałoby się już zacząć zakupy... Czy ktoś tu też zaczyna od zera? Ale takiego totalnego?

Dzień dobry. U nas leje i zazdroszczę wszystkim śniegu. Chciałabym pospacerować chociaż w takim zimowym śnieżnym klimacie.
Dzieci nie ma a my wcale nawet nie spaliśmy dłużej niż zwykle, bo do 9.
Teraz po śniadanku chwila odpoczynku a później mały trening i nie zostanie mi nic innego jak wyszykiwać się na imprezę.
Aaa i jeszcze będę robić nadziewane muszle makaronowe z tuńczykiem i jajka faszerowane łososiem, takie małe zakąski na wieczór[emoji39][emoji16]

Oczywiscie, że każde dziecko rośnie w swoim tempie w brzuchu mamy i wszystkie terminy są umowne. I tak ma przedział czasowy urodzić się dwa tygodnie przed i po wyznaczonym terminie.
Nie mniej jednak, jeśli idzie się na usg i z pomiarów wychodzi ze dzidziuś jest większy (u mnie też 4 dni) to człowiek się cieszy, że tak ładnie rośnie [emoji4] U nas w książeczce, oprócz terminu z OM jest jeszcze miejsce na wpisanie dwóch korekt z USG.
A kobieta, która nie zna daty OM ma na podstawie USG obliczony termin.
I jeszcze taka z nieregularnymi cyklami :) Na początku ciąży zjadłam tuńczyka i mam wstręt ;)

A mi w nocy zgasło w piecu i wstałam z mega bólem gardła, nie mogłam w ogóle śliny przełknąć. Na szczescie jakoś to rozruszałam i już nie boli a mąż po powrocie z nocki rozpalił w piecu. Byle zleciał weekend i w poniedziałek już wizyta :) A ze mną wizytują co najmniej jeszcze 2 dziewczyny z tego co pamiętam :) Mam nadzieję, że może poznam płeć :) Zaczynam wyprawkę od zera, przydałoby się już zacząć zakupy... Czy ktoś tu też zaczyna od zera? Ale takiego totalnego?
Ja będę zaczynać od zera z wyprawka bo po dzieciach nic nie mam, no może oprócz ubranek na chrzest które zostawiłam pamiętkę [emoji6] z tym że łóżeczko już zamówiliśmy i fotelik z bazą do auta także już jest. Kolor pasujący bez względu na płeć.

@slodkatrojeczka ja nie mam nic, oprócz kocyka i maskotki, które dostałam :) Wypawke planuje zamówić przez internet na raz, na przełomie kwietnia/maja. Nie lubię chodzić po sklepach i nie chce, żeby te wszystkie rzeczy leżały tyle czasu. Jedyne co planuje kupić stacjonarnie to oczywiście fotelik samochodowy, żeby profesjonalnie nam go zamontowano.

My !!! :D zupełnie od zera i mam na dzieje ze za 2tyg będziemy znali płeć bo ‚bezpłciowe’ rzeczy mi się nie podobają i mało wyboru. Chcemy już pomalować pokoik, trochę wytapetować i położyć wykładzinę byliśmy wczoraj w sklepie i się okazało ze na mebelki trzeba czekać prawie 20tyg [emoji849]

reklama
Do góry