reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Widzę, że wśród żeńskich imion królują Zosie i Zuzie :)
Od dłuższego czasu mówimy na dziecko po imieniu i z cała pewnością to właśnie „to” imię (o ile nie zmieni się płeć :D)- Marcelina.
Ja z leków przyjmuje euthyrox. Witaminy: żelazo, witaminę C, folian, D3 i jodid. Teraz jak będę u lekarza to może zaleci mi coś jeszcze, chociaż ten zestaw jest już wielki i wole nie łykać kolejnych tabletek.
Mam ochotę na pieczone pierogi z drożdżowego ciasta, mamy w Gdańsku świetna pierogarnie i mam nadzieje, że mąż mi je przywiezie :D

reklama
Dzień dobry. U nas leje i zazdroszczę wszystkim śniegu. Chciałabym pospacerować chociaż w takim zimowym śnieżnym klimacie.
Dzieci nie ma a my wcale nawet nie spaliśmy dłużej niż zwykle, bo do 9.
Teraz po śniadanku chwila odpoczynku a później mały trening i nie zostanie mi nic innego jak wyszykiwać się na imprezę.
Aaa i jeszcze będę robić nadziewane muszle makaronowe z tuńczykiem i jajka faszerowane łososiem, takie małe zakąski na wieczór[emoji39][emoji16]

Oczywiscie, że każde dziecko rośnie w swoim tempie w brzuchu mamy i wszystkie terminy są umowne. I tak ma przedział czasowy urodzić się dwa tygodnie przed i po wyznaczonym terminie.
Nie mniej jednak, jeśli idzie się na usg i z pomiarów wychodzi ze dzidziuś jest większy (u mnie też 4 dni) to człowiek się cieszy, że tak ładnie rośnie [emoji4] U nas w książeczce, oprócz terminu z OM jest jeszcze miejsce na wpisanie dwóch korekt z USG.
A kobieta, która nie zna daty OM ma na podstawie USG obliczony termin.

A mi w nocy zgasło w piecu i wstałam z mega bólem gardła, nie mogłam w ogóle śliny przełknąć. Na szczescie jakoś to rozruszałam i już nie boli a mąż po powrocie z nocki rozpalił w piecu. Byle zleciał weekend i w poniedziałek już wizyta :) A ze mną wizytują co najmniej jeszcze 2 dziewczyny z tego co pamiętam :) Mam nadzieję, że może poznam płeć :) Zaczynam wyprawkę od zera, przydałoby się już zacząć zakupy... Czy ktoś tu też zaczyna od zera? Ale takiego totalnego?

Dzień dobry. U nas leje i zazdroszczę wszystkim śniegu. Chciałabym pospacerować chociaż w takim zimowym śnieżnym klimacie.
Dzieci nie ma a my wcale nawet nie spaliśmy dłużej niż zwykle, bo do 9.
Teraz po śniadanku chwila odpoczynku a później mały trening i nie zostanie mi nic innego jak wyszykiwać się na imprezę.
Aaa i jeszcze będę robić nadziewane muszle makaronowe z tuńczykiem i jajka faszerowane łososiem, takie małe zakąski na wieczór[emoji39][emoji16]

Oczywiscie, że każde dziecko rośnie w swoim tempie w brzuchu mamy i wszystkie terminy są umowne. I tak ma przedział czasowy urodzić się dwa tygodnie przed i po wyznaczonym terminie.
Nie mniej jednak, jeśli idzie się na usg i z pomiarów wychodzi ze dzidziuś jest większy (u mnie też 4 dni) to człowiek się cieszy, że tak ładnie rośnie [emoji4] U nas w książeczce, oprócz terminu z OM jest jeszcze miejsce na wpisanie dwóch korekt z USG.
A kobieta, która nie zna daty OM ma na podstawie USG obliczony termin.
I jeszcze taka z nieregularnymi cyklami :) Na początku ciąży zjadłam tuńczyka i mam wstręt ;)

A mi w nocy zgasło w piecu i wstałam z mega bólem gardła, nie mogłam w ogóle śliny przełknąć. Na szczescie jakoś to rozruszałam i już nie boli a mąż po powrocie z nocki rozpalił w piecu. Byle zleciał weekend i w poniedziałek już wizyta :) A ze mną wizytują co najmniej jeszcze 2 dziewczyny z tego co pamiętam :) Mam nadzieję, że może poznam płeć :) Zaczynam wyprawkę od zera, przydałoby się już zacząć zakupy... Czy ktoś tu też zaczyna od zera? Ale takiego totalnego?
Ja będę zaczynać od zera z wyprawka bo po dzieciach nic nie mam, no może oprócz ubranek na chrzest które zostawiłam pamiętkę [emoji6] z tym że łóżeczko już zamówiliśmy i fotelik z bazą do auta także już jest. Kolor pasujący bez względu na płeć.

@slodkatrojeczka ja nie mam nic, oprócz kocyka i maskotki, które dostałam :) Wypawke planuje zamówić przez internet na raz, na przełomie kwietnia/maja. Nie lubię chodzić po sklepach i nie chce, żeby te wszystkie rzeczy leżały tyle czasu. Jedyne co planuje kupić stacjonarnie to oczywiście fotelik samochodowy, żeby profesjonalnie nam go zamontowano.

My !!! :D zupełnie od zera i mam na dzieje ze za 2tyg będziemy znali płeć bo ‚bezpłciowe’ rzeczy mi się nie podobają i mało wyboru. Chcemy już pomalować pokoik, trochę wytapetować i położyć wykładzinę byliśmy wczoraj w sklepie i się okazało ze na mebelki trzeba czekać prawie 20tyg [emoji849]

reklama
Do góry