reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Tak tez zrobię, w poniedziałek. Węzły chłonne miałam badane przez 2 lekarzy w listopadzie i było czysto. Wyniki krwi tez mam podobno „pyszne” jak to określił lekarz, wiec jakoś staram się nie nakręcać ;)

Ból głowy minal w jakiś 80%, ale to norma na wieczór. Najgorzej jest po południu.
Jutro idę upuścić krwi na dodatkowe toxo, morfo i ferrytyne. Zapomniałam kupić pojemnik na mocz [emoji52]

Ale się wkurzylam [emoji35][emoji35] zajrzałam w kartę wypisową ze szpitala a tam, ze nie dość, ze wyszły mi liczne bakterie w moczu i fosforany, pH 7 czyli na granicy to CRP ponad normę. A ze strony lekarki była cisza. No chyba powinna do cholery zwrócić mi uwagę żebym posiew zrobiła? Juz mam wyjaśnienie stawiania się macicy. Jadę po pojemnik na mocz..

Ale się wkurzylam [emoji35][emoji35] zajrzałam w kartę wypisową ze szpitala a tam, ze nie dość, ze wyszły mi liczne bakterie w moczu i fosforany, pH 7 czyli na granicy to CRP ponad normę. A ze strony lekarki była cisza. No chyba powinna do cholery zwrócić mi uwagę żebym posiew zrobiła? Juz mam wyjaśnienie stawiania się macicy. Jadę po pojemnik na mocz..

Moja lekarka na liczne bakterie w moczu nie reaguje, jeżeli wszystko inne jest ok. Twierdzi, ze jeśli nic innego się nie dzieje, to może to być normalne. Czy mam się tym przejąć? Bo akurat ona jest super świetna...

Reszty wyników u Ciebie nie jestem w stanie ocenić. :/ Zrób kolejne badania, zobaczysz.

Moja lekarka na liczne bakterie w moczu nie reaguje, jeżeli wszystko inne jest ok. Twierdzi, ze jeśli nic innego się nie dzieje, to może to być normalne. Czy mam się tym przejąć? Bo akurat ona jest super świetna...

Reszty wyników u Ciebie nie jestem w stanie ocenić. :/ Zrób kolejne badania, zobaczysz.
Mój lekarz też sie nie przejoł ale że zwróciłam na to sama uwage powiedzial ze man brac urosept przez 10 dni.

Poleżałam i po bólu, ciekawe jak znów w nocy będzie. Najwyżej zadzwonię do gina.

A macie już termin połówkowych? Ja wyliczyłam, że mi wypadają 22t3d i nie wiem czy nie za późno. W necie piszą, że najlepiej do 22t, ale nie wiem czy chodzi o 21+6 czy 22+6.

Bakterie w moczu są niebezpieczne. To infekcja w obrębie miednicy, bardzo blisko macicy, może dojść do zakażenia dróg rodnych. Tego nie wolno lekceważyć, dlatego tak często się bada mocz w ciąży

Poleżałam i po bólu, ciekawe jak znów w nocy będzie. Najwyżej zadzwonię do gina.

A macie już termin połówkowych? Ja wyliczyłam, że mi wypadają 22t3d i nie wiem czy nie za późno. W necie piszą, że najlepiej do 22t, ale nie wiem czy chodzi o 21+6 czy 22+6.
My mamy umuwione na 28.02 zaczne wtedy 21 tydzień

reklama
Bakterie w moczu są o tyle niebezpieczne, że mam w rodzinie kobietę, która przez to dostała skurczy i urodziła blizniaki w 30 tygodniu. Badania, posiewy, leki... Nic nie pomogło. Aż zaczął się poród i nie dał się już zatrzymać.

Do góry