reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Przyłączam się do Dziewczyn z bólem głowy.. Od wczoraj popołudniu jest masakra. Nic nie pomaga. Jedynie jak na spacer trochę rano wyszłam do było lepiej ale jak wróciłam to ból się nasilił.

reklama
Ja pierwsze rodziłam w wojewódzkim, teraz nad zaspa się zastanawiam. Kiedy maja otworzyć ten nowy oddział?Słyszałam, ze się przenoszą, ale za bardzo się tym nie interesowałam.
Pielęgniarka powiedziała, że 29.01. W sumie nie wiem w jakim szpitalu realnie urodzę, można sobie coś założyć, a życie zweryfikuje, czy mnie przyjmą :) Ale nastawiam się na Kliniczną.

Plamilam od 5 do 12 tyg i niewysali mnie. Moj gp stwierdzil ze usg nie pokazuje przyczyn a na tym etapie - "jak ma wyleciec to wyleci". Teraz w weekend doktorka to samo powiedziala, ze usg przyczyny nie pokaze, szyjka zamknieta, serduszko bije wiec tylko wziela probki na badania. No i oczywiscie powiedziala mi ze na tym etapie, nic nie moga zrobic. Wiec jedyne to odpoczywac moge. Chyba juz sie przyzwyczailam ze oni albo w jedna strone albo w druga. Nie bede przeciez siedziec i sie stresowac, tylko wierze ze bedzie dobrze.
To masakra... ja nigdy takiego czegos od lekarza nie uslyszalam, zawsze wysylali na scan, tzn jak krwawnie juz nastapilo to sama szlam do szpitala na emergency. tam wstepny wywiad i za kilka godz kazali przyjsc. W ostatniej ciazy babka na usg powiedziala ze serce bije, to byl chyba 6 tydz, ale ze ona szans zadnych nie daje ze to dziecko przezyje ze wzgledu na moje dwa poronienia. Potem mialam jeszcze dwa krwawienia w Polsce na urlopie ale na kazdym usg pokazywalo ze wszystko jest ok, no i teraz ten lobuz siedzi kolo mnie i oglada bajki :D tak wiec tobie pozostaje tylko siedziec i sie nie zamartwiac nie potrzebnie, skoro i tak cie niegdzie nie wysla... :*

Jagodka ale piekny stroj!!!

Dziewczyny mozecie mi mniej wiecej powiedziec na czym polega Aminopunkcja? Ktoras z was miala moze takie badanie? :))
Hej. Jest taki wątek "aminopunkcja robić czy nie " może tam poczytaj bo u nas raczej żadna nie robiła. Ja miałam propozycję ale zrobiłam testy z krwi Sanco. Jeśli można spytać to z jakiego powodu kierują Cię na amino?

Przyłączam się do Dziewczyn z bólem głowy.. Od wczoraj popołudniu jest masakra. Nic nie pomaga. Jedynie jak na spacer trochę rano wyszłam do było lepiej ale jak wróciłam to ból się nasilił.
Łącze się w bólu. Do tego tak bardziej zatokowo się robi...

Hej dziewczyny, ja co prawda dlugo sie nie odzywalam ale czytam Was codziennie na bieżąco. To moja pierwsza ciąża wiec doświadczenia 0, dlatego wole Was tylko czytać ☺
Co do wizyt poszlam na NFZ do przypadkowego lekarza tylko potwierdzic ciaze, ale spodobalo mi sie jego podejscie i wszystko wiec juz u niego zostalam. Wizyty mam zawsze co 2 tyg, blizej porodu maja byc co tydzien. Ale usg nie ma w gabinecie wiec usg rzadziej. Na kazdej wizycie badanie na fotelu, waga, cisnienie no i z kaŻdej wizyty wychodze zez skierowaniem na jakiej dodatkowe badania. Juz w 5 tyg mialam karte ciazy i multum badan do zrobienia, od razu tez bylam na usg. No i na kazdej wizycie sluchamy serduszka. Nie wiem z czego to wynika, ze kazda pacjentka przychodzi do niego co 2 tyg. Kiedys wypadala mi wizyta w swieta wiec kazal przyjsc tydzien po tygodniu bo stwierdził ze 3 tyg przerwy to za dlugo. Takze czasami częste wizyty sa oferowane przez lekarza nawet na NFZ nawet dla kazdej, wzorowej ciąży.

Ja mieszkam w Ropczycach-malutkie miasteczko między Rzeszowem A Dębicą.taak .wychodzę na pole i chodzę w pantoflach.moja szefowa jest z lubelskiego i tez strasznie ją to śmieszy [emoji23]
Ja tez pochodze z lubelskiego a studiowalam w Sanoku. Swego czasu robilismy slownki polsko- podkarpacki.
To masakra... ja nigdy takiego czegos od lekarza nie uslyszalam, zawsze wysylali na scan, tzn jak krwawnie juz nastapilo to sama szlam do szpitala na emergency. tam wstepny wywiad i za kilka godz kazali przyjsc. W ostatniej ciazy babka na usg powiedziala ze serce bije, to byl chyba 6 tydz, ale ze ona szans zadnych nie daje ze to dziecko przezyje ze wzgledu na moje dwa poronienia. Potem mialam jeszcze dwa krwawienia w Polsce na urlopie ale na kazdym usg pokazywalo ze wszystko jest ok, no i teraz ten lobuz siedzi kolo mnie i oglada bajki :D tak wiec tobie pozostaje tylko siedziec i sie nie zamartwiac nie potrzebnie, skoro i tak cie niegdzie nie wysla... :*

Jagodka ale piekny stroj!!!
W pierwszej ciazy tez plamilam, ale tylko w pierwszym trymestrze. Pamietam ze bylam za nisko zeby isc MAU i bylam na emergency gdzie doktor zadal mi pytanie, jak sie czuje a jak odpowiedzialam to zaczal sie smiac. Jemu chodzill czy czuje sie w ciazy, jak tam wybuchlam to o malu mnie nie wywalil z gabinetu. Jedyne co, to brzuch mi obmacal. Za drugim razem pojechalam do polskiego ginekologa. Teraz aby do 15tego i mam skan, wiec zobaczymy

I musze Wam jeszcze sie pochwalic ze w HM sa super spodnie ciazowe na przecenie. Ostatnio kupilam 2 pary super rurek, jedne ze 150 na 40zl a drugie z 200 na 60. Szczerze polecam!

reklama
Hej dziewczyny, ja co prawda dlugo sie nie odzywalam ale czytam Was codziennie na bieżąco. To moja pierwsza ciąża wiec doświadczenia 0, dlatego wole Was tylko czytać ☺
Co do wizyt poszlam na NFZ do przypadkowego lekarza tylko potwierdzic ciaze, ale spodobalo mi sie jego podejscie i wszystko wiec juz u niego zostalam. Wizyty mam zawsze co 2 tyg, blizej porodu maja byc co tydzien. Ale usg nie ma w gabinecie wiec usg rzadziej. Na kazdej wizycie badanie na fotelu, waga, cisnienie no i z kaŻdej wizyty wychodze zez skierowaniem na jakiej dodatkowe badania. Juz w 5 tyg mialam karte ciazy i multum badan do zrobienia, od razu tez bylam na usg. No i na kazdej wizycie sluchamy serduszka. Nie wiem z czego to wynika, ze kazda pacjentka przychodzi do niego co 2 tyg. Kiedys wypadala mi wizyta w swieta wiec kazal przyjsc tydzien po tygodniu bo stwierdził ze 3 tyg przerwy to za dlugo. Takze czasami częste wizyty sa oferowane przez lekarza nawet na NFZ nawet dla kazdej, wzorowej ciąży.

A mi babeczka w rejestracji kombinowała z terminem prenatalnych i wizytą, żeby nie były zbyt blisko siebie (usg liczy się jak wizyta) bo się NFZ przyczepi, że za często (pewnie bez wskazań miałaby przychodnia kłopot) :O No widzisz co miejsce to inaczej.

Co do ciuchów, właśnie widziałam na bonprixie fajne koszule, pomyślałam - do porodu (bo mi się te wszystkie w bocianki i kwiatuszki okropnie nie podobają) :p

Do góry