reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Ktoś tu ostatnio narobił smaka na placki ziemniaczane wkońcu usmarzyłam a że M nie ma a syn nie lubię będzie tylko dla mnie
U mnie dzisiaj dziewczyny 12t5d i jakoś tak jakby mi się polepszało troszkę ale nie będę zapeszać
22.02 ustalona kolposkopia zobaczymy bo trochę się obawiam

reklama
Ktoś tu ostatnio narobił smaka na placki ziemniaczane wkońcu usmarzyłam a że M nie ma a syn nie lubię będzie tylko dla mnie
U mnie dzisiaj dziewczyny 12t5d i jakoś tak jakby mi się polepszało troszkę ale nie będę zapeszać
22.02 ustalona kolposkopia zobaczymy bo trochę się obawiam

Trzymam kciuki za kolposkopie :)
A ochoty na placki to ja pewnie narobiłam, wybacz ;) Ale dzisiaj też robię :)

Cześć. Kolejna Marta. [emoji16][emoji4]
Ja termin na 7.07.Ale jestem z Podkarpacia.
Mój maluch podobne wymiary ma aktualnie Zobacz załącznik 936085
Skad dokladnie jestes? Ja uwielbiam podkarpacie [emoji7] Ty tez chodzisz w pantoflach po domu i wychodzisz na pole?[emoji6]
U mnie wizyty co 4-5 tygodni, w fizjologicznej ciąży nie ma wskazań do częstszych wizyt, bez względu na historię położniczą (z moją to chyba co tydzień powinnam chodzić [emoji23]) dopiero po 32-34 TC są częściej, zazwyczaj co dwa tygodnie.
Obudziłam się dziś o 4:/ i od tamtej pory nie śpię, po 6 zeszłam na dół. Tyle dobrego ,że już jestem po śniadaniu i prysznicu:p nadal mam katar,zaczyna mnie to denerwować [emoji849] w ogóle jestem sfrustrowana, moja maszyna nie radzi sobie z ekoskorą, muszę kupić przemysłówke, a nie stać mnie na nią teraz. Nienawidzę jak sprzęt mnie ogranicza..
Dostaliśmy zaproszenie na 40stke do żony kuzyna mojego męża. Nie mam pojęcia co jej kupić. Kobieta ma kasy jak lodu, jest wybredna i ma wszystko[emoji85]
Ja w takich przypadkach ide na latwizne, kupilabym voucher na jakis masaz, paznokcie czy cos innego w Spa.
O jakich pieluchach dokładnie mówisz, bo wiem że jest ich sporo na rynku.
Z tymi pieluchami to jak chustami, jak sie czlowiek wkreci to nie moze przestac. Jest tyle pieknych, kolorowych otulaczy.
Hej[emoji4]
W Uk jak ciąża dobrze przebiega to tylko 2 usg, jeśli są jakieś problemy bądź jeśli trzeba zrobić dodatkowe pomiary to wtedy więcej. Ja póki co miałam jedno bo w tej ciazy nic się na szczęście nie dzieje. No i wizyty u położnej, teraz są dość rzadko bo co ok 6 tygodni. Ale później są częstsze. Ja póki co czuje się spokojna, nie chce panikowac mimo wcześniejszych problemów[emoji6]

Dzisiaj u nas zimno -2 Na dworze i ślisko. Marzną mi teraz starsznie stopy, nawet w domu pod kołdrą, zwalam to na gorsze krążenie krwi w ciąży.... chociaż nigdy wcześniej tak nie miałam [emoji15]
Tu roznie bywa, ja mam spotkania co 2 tygodnie. A to odczytanie wynikow, a to po forme. To wszystko zalezy od przypadku i poloznej tak naprawde. Z racji cukrzycy w pierwszej ciazy usg mialam co miesiac a potem co 2tyg, teraz tez pewnie bede miec nad programowe. Co najdziwniejsze niechca mnie wyslac na usg przy plamieniu [emoji849]

Renisus, ano właśnie taki prezent już dostanie..
Uff skoczylam po guzki i skończyłam strój na bal karnawałowy dla moje strażaka
IMG_20190123_121358.jpeg

Renisus, ano właśnie taki prezent już dostanie..
Uff skoczylam po guzki i skończyłam strój na bal karnawałowy dla moje strażakaZobacz załącznik 936166
Ale czad! Ja raz tylko szylam corci stroj pszczolki jak byla malusia. Ale tak sie naklelam ze powiedzialam, nigdy wiecej.

Mialam w nocy goraczke i chlop jezdzil po nowy paracetamol bo juz nie mialam.

Skad dokladnie jestes? Ja uwielbiam podkarpacie [emoji7] Ty tez chodzisz w pantoflach po domu i wychodzisz na pole?[emoji6]Ja w takich przypadkach ide na latwizne, kupilabym voucher na jakis masaz, paznokcie czy cos innego w Spa. Z tymi pieluchami to jak chustami, jak sie czlowiek wkreci to nie moze przestac. Jest tyle pieknych, kolorowych otulaczy. Tu roznie bywa, ja mam spotkania co 2 tygodnie. A to odczytanie wynikow, a to po forme. To wszystko zalezy od przypadku i poloznej tak naprawde. Z racji cukrzycy w pierwszej ciazy usg mialam co miesiac a potem co 2tyg, teraz tez pewnie bede miec nad programowe. Co najdziwniejsze niechca mnie wyslac na usg przy plamieniu [emoji849]
fakt jest inaczej, zalezy od ciazy i chyba regionu. Jak bylam w pierwszej ciazy to mieszkalismy w Londynie i tam np zamiast z polozna to mialam wizyty u gp. Potem sie przenieslismy i dwie kolejne ciaze z polozna. Usg zawsze mialam wiecej bo zawsze cos sie dzialo, jak nie krwawienie to dziecko ktore nie chce sie obrocic, lub nie dalo sie zmierzyc kosci udowej. W tej ostatniej chyba rekord pobilam i lacznie w Uk mialam 5 usg :D i jedno w Polsce. Ale dziwne ze cie nie wyslali na usg przy krwawieniu... u nas zawsze nawet przy najmniejszym plamieniu, do 12 tyg na early pregnancy unit.

Czytam codziennie na bieżąco ale i tak za Wami nadążyć to niezły wyczyn.

Kto tu robił smaka na placki?? Przyznać się[emoji6] Zjadłabym ale jakoś dla mnie samej nie chce mi się gotować, już nie mówiąc o tym, że smażenie mogłoby mnie zabic[emoji6].

Co do wychodzenia na pole i chodzenia w pantoflach to ja tez tak mam ale ja z małopolskie. Moja młoda tez już mówi na pole wiec mały sukces jest[emoji23]

W Niemczech przysługują tylko trzy usg, ja mam prawie zawsze jakieś dodatkowe ale to powiedzmy uprzejmość lekarki. Ostatnio był tylko szybki pogląd na fotelu ginekologicznym. Nie ma tez mierzenia szyjki co wizytę. Ja osobiście i do pierwszej i do drugiej ciąży podchodziłam/podchodzę z dużym luzem ale rozumiem tez ze można się stresować. Swoją droga uważam, że niestety internet i wszystkie fora trochę nakręcają niepotrzebnie niektóre leki. Z drugiej strony można korzystać z doświadczenia innych dziewczyn wiec na plus.

U mnie wielorazowe pieluszki nigdy nie były tematem. Sama nie wiem dlaczego chyba jestem za leniwa. Pomysł wydaje mi się super ale gdzie jakoś do końca nie jestem przekonana. I tak najczęściej przy pieluszkach wielorazowych nie ma odparzeń ale się zdarzają wiec jak ze wszystkim, trzeba znaleźć dla siebie to co nam odpowiada i tego się trzymać, bez niepotrzebnego nakręcania się.

Na pewno pominęłam jakiś ważny lub interesujący dla mnie temat ale ciagle nie wychodzi mi cytowanie wielokrotne. Korzystam z aplikacji na iPhonie i to nie działa albo mój ciążowy mózg tego nie ogarnia[emoji23][emoji23]

Ktoś dzisiaj wizytuje, za kogoś trzymać kciuki?

Ostatnia edycja:
fakt jest inaczej, zalezy od ciazy i chyba regionu. Jak bylam w pierwszej ciazy to mieszkalismy w Londynie i tam np zamiast z polozna to mialam wizyty u gp. Potem sie przenieslismy i dwie kolejne ciaze z polozna. Usg zawsze mialam wiecej bo zawsze cos sie dzialo, jak nie krwawienie to dziecko ktore nie chce sie obrocic, lub nie dalo sie zmierzyc kosci udowej. W tej ostatniej chyba rekord pobilam i lacznie w Uk mialam 5 usg :D i jedno w Polsce. Ale dziwne ze cie nie wyslali na usg przy krwawieniu... u nas zawsze nawet przy najmniejszym plamieniu, do 12 tyg na early pregnancy unit.
Plamilam od 5 do 12 tyg i niewysali mnie. Moj gp stwierdzil ze usg nie pokazuje przyczyn a na tym etapie - "jak ma wyleciec to wyleci". Teraz w weekend doktorka to samo powiedziala, ze usg przyczyny nie pokaze, szyjka zamknieta, serduszko bije wiec tylko wziela probki na badania. No i oczywiscie powiedziala mi ze na tym etapie, nic nie moga zrobic. Wiec jedyne to odpoczywac moge. Chyba juz sie przyzwyczailam ze oni albo w jedna strone albo w druga. Nie bede przeciez siedziec i sie stresowac, tylko wierze ze bedzie dobrze.

reklama
Do góry