Wyjątkowa Marta
Fanka BB :)
Możesz mieć otulacz z wkładem z tetry lub innym bardziej chłonnym. Możesz mieć AIO, co jest podobne do jednorazówki ale idzie do prania zamiast do kosza, możesz mieć SIO, co jest otulacz do którego wspinasz wkład. Są jeszcze kieszonki, które tez maja wkład, ale wsuwamy go do takiej kieszeni, wiec tez raczej od razu do prania. Otulacz starczy na dłużej i do prania tylko wkłady. Otulacze mogą być z PULu albo wełny. Jeszcze są formowanki - takie większe pieluchy dobre na spacer albo na noc. Tego jest strasznie dużo i zależy, jak dziecko sika i robi kupę - jak często, jak obficie. Zależy od Ciebie - czy chcesz dużo prac, czy masz czas na dbanie o wełnę, czy wolisz taniej czy drożej. Można doktorat o tym napisać
Dobry Boże [emoji33] wiem, że nic nie wiem. Dzięki za uświadomienie mnie, ze muszę odrobić w tym temacie lekcje...
Ja tak właśnie mam. Chodzę do przychodni przyszpitalnej, wizyty mam co miesiąc. Miałam usg 11-14 tc, a teraz dopiero połówkowe. Jak coś mnie zaniepokoi, to zawsze mogę skorzystać z pakietu opieki medycznej dodatkowo. Staram się trzymać rękę na pulsie - jak np. z tą glukozą. Ale ja nie jestem panikarą ;-). Może to kwestia tego, że to moje czwarte dziecko, może doświadczenie, może charakter, a może to, że moja historia położnicza nie miała jakichś wielkich perturbacji? Mam duży luz w sobie w tej ciąży. Każda kobieta jest inna :-) i ma prawo do własnych decyzji.
Zazdroszczę tego luzu, serio. Łatwiej Ci się żyje i faktycznie, z takim podejściem można się cieszyć z ciąży. Tak trzymaj [emoji4]