reklama
U
użytkownik 902
Gość
U mnie wizyty co 4-5 tygodni, w fizjologicznej ciąży nie ma wskazań do częstszych wizyt, bez względu na historię położniczą (z moją to chyba co tydzień powinnam chodzić [emoji23]) dopiero po 32-34 TC są częściej, zazwyczaj co dwa tygodnie.
Obudziłam się dziś o 4:/ i od tamtej pory nie śpię, po 6 zeszłam na dół. Tyle dobrego ,że już jestem po śniadaniu i prysznicu nadal mam katar,zaczyna mnie to denerwować [emoji849] w ogóle jestem sfrustrowana, moja maszyna nie radzi sobie z ekoskorą, muszę kupić przemysłówke, a nie stać mnie na nią teraz. Nienawidzę jak sprzęt mnie ogranicza..
Dostaliśmy zaproszenie na 40stke do żony kuzyna mojego męża. Nie mam pojęcia co jej kupić. Kobieta ma kasy jak lodu, jest wybredna i ma wszystko[emoji85]
Obudziłam się dziś o 4:/ i od tamtej pory nie śpię, po 6 zeszłam na dół. Tyle dobrego ,że już jestem po śniadaniu i prysznicu nadal mam katar,zaczyna mnie to denerwować [emoji849] w ogóle jestem sfrustrowana, moja maszyna nie radzi sobie z ekoskorą, muszę kupić przemysłówke, a nie stać mnie na nią teraz. Nienawidzę jak sprzęt mnie ogranicza..
Dostaliśmy zaproszenie na 40stke do żony kuzyna mojego męża. Nie mam pojęcia co jej kupić. Kobieta ma kasy jak lodu, jest wybredna i ma wszystko[emoji85]
ladyk24na7
Fanka BB :)
U mnie wizyty co 4-5 tygodni, w fizjologicznej ciąży nie ma wskazań do częstszych wizyt, bez względu na historię położniczą (z moją to chyba co tydzień powinnam chodzić [emoji23]) dopiero po 32-34 TC są częściej, zazwyczaj co dwa tygodnie.
Ja mam wizyty co miesiąc. Jak wszystko jest ok, to ani ja ani lekarz nie widzimy sensu spotykać się częściej. To samo z usg. Nie rozumiem tego trendu usg na każdej wizycie z włączaniem dopplera. Ale rozumiem, że są różne kobiety, z różną historią, które mają prawo czuć się spanikowane i czują potrzebę częstych wizyt połączonych z usg. To ich sprawa, ich decyzje i mi nic do tego. Ale dziwić się mogę w sobie ;-).
To jak wszystko ma - to może coś jej uszyj? Masz talent, żyjesz z tego - myślę, że taki własnoręcznie przygotowany prezent to super sprawa. Ja bym się osobiście bardzo cieszyła :-).
U
użytkownik 902
Gość
Nie no jasne, ja mówię o wskazaniach medycznych, a nie o checiach mamy
Szczerze to boję się,że nie trafię w jej gust. Chociaż myslalam o kosmetyczce jako dodatku, zamówiłam piękny welur w piwonie..
Szczerze to boję się,że nie trafię w jej gust. Chociaż myslalam o kosmetyczce jako dodatku, zamówiłam piękny welur w piwonie..
Wyjątkowa Marta
Witam z rana
U mnie wizyty co 4, Max 3 tyg. Czasem wypadanie co 5. Co 2 to w 9miesiacu.
Ale mrozi, byle do wiosny.
Jak zdrowie chorych?
Marta macica spokojna?
@wszystkozajete jak w szpitalu?
tak, jest spokój. Dziękuję [emoji9]
Czytam Was na bieżąco, ale od kilku dni nie daję rady z bólami głowy. Sa tak silne, ze aż kark mi spina. Nic mi nie pomaga [emoji17]
*PaMinka
Wdrożona(y)
Witam się i ja.
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne ja wizytuje też 7.02 , zapisałam się na rano A dzisiaj sobie uświadomiłam że to będą ferie i nie dość że wstać się nie będzie chciało to komu ja dzieci sprzedam ? No nic może zadzwonię i zmienię godzinę.
Wstałam dzisiaj z bolącą prawą piersią nie wiem od czego ale kłuje bardzo. Może się przypomina że w styczniu miałam pójść na kontrolę
Zdrówka dla chorowitków u mnie starszy syn dzisiaj w domu , narzeka na ból brzucha i głowy mam nadzieję że nic poważnego się nie wykluje.
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne ja wizytuje też 7.02 , zapisałam się na rano A dzisiaj sobie uświadomiłam że to będą ferie i nie dość że wstać się nie będzie chciało to komu ja dzieci sprzedam ? No nic może zadzwonię i zmienię godzinę.
Wstałam dzisiaj z bolącą prawą piersią nie wiem od czego ale kłuje bardzo. Może się przypomina że w styczniu miałam pójść na kontrolę
Zdrówka dla chorowitków u mnie starszy syn dzisiaj w domu , narzeka na ból brzucha i głowy mam nadzieję że nic poważnego się nie wykluje.
Myslniczek
Ja dalej z zatkanym nosem i bólem gardła ;(
Myslniczek
Ja ratuje sie jeszcze wodą morską do nosa a na gardło pastylki dla kobiet w ciąży ktore lekarz polecił.Ja to samo...nos i gardło... Tydzień temu ledwo co wyleczyłam się z jednego przeziębienia [emoji30] zamówiłam inhalator, przysłali niedziałający, mam nadzieje ze szybko odeślą bo samymi herbatami wiele nie osiągnę
reklama
HaTo
Jeśli chodzi o moje zdanie z pieluchami wielorazowymi to sobie tego nie wyobrażam. Bo co się robi jak dziecko pobrudzi pieluchę ? Prać ją w ręku? Czy moczyć i czekać 3 dni aż się pralka nazbiera ? To ile wtedy trzeba by ich było mieć, poza tym też słabo pieluchy prać razem z ubraniami .
Ja mam dwuletnią córeczkę i miesiąc temu sama zrezygnowała z pampersa , zaczęła płakać że nie chce go zakładać . Więc odpieluchowanie to nie zawsze musi być problem .
Dzisiaj są różne systemy, wiec wybierasz dobry dla dziecka i siebie. Za dużo informacji do jednego posta Na pewno jest więcej prania ale tez jest to jednak bardziej zdrowe dla dziecka. Nie ma odparzeń i tez do końca nie wiadomo, jak cała ta chemia w jednorazowkach działa. No ale wiadomo, życie weryfikuje wszystkie „systemy”. Wiec ja chce spróbować ale jak się nie uda bo coś, to pampersy.
Ja mam teraz jedna noc bez snu, idę spać o 24, budzę się o 1 i nie śpię do 4 albo 5. A druga noc, tak jak dzisiaj, odsypiam. Średnio to przyjemne, ale trzeba się przygotować))))