reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Ja bez kawy się rano nie ogarnę,a co najgorsze musi być mielona parzona z mlekiem i cukrem,próbowałam zbożową jeden raz i nigdy więcej,rozpuszczalna też nie wchodzi i tak zostało. Jeden grzeszek chyba krzywdy nie zrobi
Ogólnie kofeina jest dozwolona w ciąży. Tylko w rozsądnych ilościach ;) obyś tylko zgagi nie miała :)

Ogólnie kofeina jest dozwolona w ciąży. Tylko w rozsądnych ilościach ;) obyś tylko zgagi nie miała :)
Jeszcze zgagi na szczęście nie ma

Jak już rozmawiamy o napojach to jak jest u was z płytami?Mi nic nie wchodzi wszystko mdli jedynie ciepłą wodę z cytryną wmuszam bo to jedyne co smakuje.Oczywiście nie licząc tego kubka kawki z rana

Ja na jedną kawę od 2 trymestru sobie pozwalam, ale czarna tylko przechodzi, woda jak najbardziej i sok pomarańczowy, którego w pierwszej ciąży nie byłam w stanie przełknąć

Mi kawa parzona nie przejdzie przez gardło. A przed ciążą piłam 3-5 kaw dziennie. Czarnych, bez cukru. Co do płynów, ja pije bardzo dużo. 2-3 litry Cisowianki lekko gazowanej albo sredniozmineralizowanej Muszynianki na luzie wypijam. Nawet przy łóżku mam. I ciagle tez latam do wc.

Mi kawa parzona nie przejdzie przez gardło. A przed ciążą piłam 3-5 kaw dziennie. Czarnych, bez cukru. Co do płynów, ja pije bardzo dużo. 2-3 litry Cisowianki lekko gazowanej albo sredniozmineralizowanej Muszynianki na luzie wypijam. Nawet przy łóżku mam. I ciagle tez latam do wc.
Może powinnam spróbować lekko gazowanej wody na to nie wpadłam może lepiej się przyswoi niż zwykła o dziwo teraz mi nawet cola smakuje nad wyraz dobrze,a nie piłam wcale gazowanego

Ja piję wode lekko gazowana- jak zawsze, kawa, herbata, czasem jakis sok, raz na dłuższy czas kakao. W sumie niczego nie zmieniłam. Na początku nie mogłam kawy i herbaty,było mi niedobrze po nich, a teraz już normalnie piję

Ja też piję raczej normalnie, to co zawsze, choć ostatnio mam zachcianki na różne soki.
Ciśnienie też czasem mierze w domu. Mam ciśnieniomierz od 1 ciąży bo w każdej od połowy mam wysokie i muszę kontrolować.
Dziś mnie zmogło, zasnęłam, pojechalam po dziecko godzine pozniej niz zwykle..

reklama
Do góry