reklama
Janka86
Fanka BB :)
Odnosnie badan .. to moje ryzyka po samym usg nie wygladaly jakos super pieknie. Skorygowane pappa juz znacznie bardziej przypadly mi do gustu. Wiec to dziala w dwie strony. Ja zawsze traktuje to badanie i jego wynik jako wyznacznik, czy drazyc temat dalej... Robic inne badania. Czy zamknac temat. Nigdy nie traktowalabym go jako wyrocznie. Dla mnie prenatalne skladaja sie z dwoch komponentow.. i bez nich sa niepelne. Ale to moja opinia. Pewnie tez inaczej bym o tym myślała gdyby nie przyniosly dobrych wiesci.My od początku do teraz lecimy na Pampersach Premium Care. A rozważam też wielo-pielo. Zobaczymy, bom leniwa
Co do usg 11/13 tydz pamiętajcie, że ono daje 70% pewności bez badań krwi. Wiele wad wskazujących na genetykę (np wady serca) widoczne są najwcześniej w połówkowym usg. A niektóre dopiero po porodzie - zwłaszcza te rzadkie. Nie pisze tego żeby kogoś straszyć, ale świadomość warto mieć.
O wyprawce nie myślę wcale jeszcze, choć płeć znam. Z „grubych” rzeczy w sumie tylko nowy materac do łóżeczka i dostawka do sypialni, chyba, że tak jak przy synu zostaniemy przy kołysce na pierwsze miesiące. Musimy za to jego pokój przearanżować na podwójna sypialnie dzieci, a na dole w moim niedoszłym gabinecie, z którego zostanie tylko biurko zrobimy bawialnie i miejsce na zabawki.
Myslniczek
No właśnie w rodzinie kilka dzieci miało uczulenie na peluszki z pampers. I tez były albo dady albo te z lidla.Wiesz ja zawsze na start kupowałam z pampersa. Ale potem Dada i tak już do odpampersowania. Ja nie robię zapasu ani chusteczek ani pampersów. Boje się, że nie będą maluchowi podchodziły i dostanie jakiejs wysypki czy czegos.
Aguu
U nas dady albo lidlowe. Te z rosmanna w małych paczkach też były fajne ale nam mniej po drodze byłoJakich pampersow używacie przy swoich dzieciach? W sensie jakie firmy.
U
użytkownik 902
Gość
Ale naskrobalyscie. Byłam na wizycie. Wszystko ok, pochwalił mnie, że nie przytyłam. Słyszałam serduszko. I widziałam jak dzidziuś ssie łapkę. Niezłą imprezę tam ma, wierci się strasznie. Widziałam też już kość nosową. Wszystko wygląda dobrze, wyniki ok
U mnie dziś tez okropna pogoda, strasznie wieje i pada śnieg. Wybrałam się z młoda na szybkie zakupy i jakoś tak z głupia wstąpiłam na "ciuchy" i udało mi się upolować spodnie ciążowe nowiutkie jeszcze z metkami za 30 zł. Ale jestem zadowolona, aż musiałam się Wam pochwalić
Wyjątkowa Marta
I to są super wieści [emoji4]Ale naskrobalyscie. Byłam na wizycie. Wszystko ok, pochwalił mnie, że nie przytyłam. Słyszałam serduszko. I widziałam jak dzidziuś ssie łapkę. Niezłą imprezę tam ma, wierci się strasznie. Widziałam też już kość nosową. Wszystko wygląda dobrze, wyniki ok
Jeśli chodzi o dziecko to nic mu się nie stanie. Chodzi o to jak Ty zniesiesz sapach farby itp.Nie wiem czy przewinęło się już to pytanie ale farbujecie włosy dziewczyny? Tyle nadluchałam się riznych opinii że już nie wiem jestem ruda farbowana i zaczyna pojawiać mi się odrost
reklama
Ons
AleRefundowane zgadza się
może lekarz nie ma umowy z NFZ i nie może zdać skierowania na bezpłatneCoś Ty aż niemożliwe po 35 roku życia jest refundowane na 100% więc chyba trzeba Panią doktor uświadomić