reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama

To wynik prawdopodobieństwa A wiadomo jak z nim jest. Dlatego ja osobiście nie lubię tego badania bo to tylko stres. Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze. Nie martw się.[/QUOTE]
no właśnie tym się pocieszam. Teraz też juz bym nie robiła tego badania. Mądry Polak po szkodzie. Zamiast przed badaniem poczytać, to ja juz po fakcie się naczytałam. Ale niepokój pozostał. Nie da się zupełnie nie myśleć o tym, co powiedział genetyk

Wiesz ja zawsze na start kupowałam z pampersa. Ale potem Dada i tak już do odpampersowania. Ja nie robię zapasu ani chusteczek ani pampersów. Boje się, że nie będą maluchowi podchodziły i dostanie jakiejs wysypki czy czegos.
My do 6 miesiaca tylko pieluszki bambosowe wielorazowego uzytku. Pampersy uczulaly.

My do 6 miesiaca tylko pieluszki bambosowe wielorazowego uzytku. Pampersy uczulaly.
Współczuję, uważam że jednak pampers to swego rodzaju wygoda.

Tak samo nie robie zapasu żadnych kosmetyków. Wolę kupować na bieżąco niż mieć masę czegoś, co się nie sprawdzi. W ogóle muszę poczytać składy, bo już nie jestem na bieżąco.

reklama
My od początku do teraz lecimy na Pampersach Premium Care. A rozważam też wielo-pielo. Zobaczymy, bom leniwa :)

Co do usg 11/13 tydz pamiętajcie, że ono daje 70% pewności bez badań krwi. Wiele wad wskazujących na genetykę (np wady serca) widoczne są najwcześniej w połówkowym usg. A niektóre dopiero po porodzie - zwłaszcza te rzadkie. Nie pisze tego żeby kogoś straszyć, ale świadomość warto mieć.

O wyprawce nie myślę wcale jeszcze, choć płeć znam. Z „grubych” rzeczy w sumie tylko nowy materac do łóżeczka i dostawka do sypialni, chyba, że tak jak przy synu zostaniemy przy kołysce na pierwsze miesiące. Musimy za to jego pokój przearanżować na podwójna sypialnie dzieci, a na dole w moim niedoszłym gabinecie, z którego zostanie tylko biurko zrobimy bawialnie i miejsce na zabawki.

Do góry