reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Jabłka i inne owoce fermentujace też mają alkohol [emoji23]jak ci sfermentuja w brzuchu to się wydziela. To może jabłek też nie jeść? Takie coś mnie poraża naprawdę. Ja nie pijam alkoholu ale ostatnio wypiłam ciderka niby 0% a z tyłu że mniej niż 0.005%.
Zrobiłam research i tyle samo jest w owocach także...jeden co jakiś czas nie zaszkodzi nikomu.
I broń Boże kefiru nie pić, tam to dopiero jest alkoholu [emoji85]
Ale okropna pogoda, wieje tak,że łeb urywa, wszystko się topi, mokro okropnie.
Wycinam właśnie spodnie dla mojego strażaka sama;)

reklama
A juz myślałam, że jestem jedyna [emoji854] to tak samo jak z piwem 0%. Przeczytałam na którymś wątku, że piwo 0% i tak ma alkohol i jak można to pic w ciąży. A ja piłam i aż mnie ze stresu zemdliło bardziej. Tak, gdyby ktoś pytał to jestem nienormalna i jestem histeryczką [emoji29]

I tez jestem Gdańszczanką! Dokładnie Wrzeszcz Niedźwiednik. Aż mi się słabo zrobiło jak zobaczyłam co się stało ... a Pana Adama znam osobiście, bo kiedyś cyklicznie organizowałam imprezy sportowe dla
Dzieci w Gdańsku. Naprawdę fajny gość prywatnie [emoji29]
Piwo 0,0 nie ma alkoholu a wiem co mówię bo pracuję w Browarze [emoji846] piwo bezalkoholowe jest dużo zdrowsze od napoi gazowanych i jest naturalnym izotonikiem. Jesli ktoś ma chęć to polecam [emoji846]

Piwo 0,0 nie ma alkoholu a wiem co mówię bo pracuję w Browarze [emoji846] piwo bezalkoholowe jest dużo zdrowsze od napoi gazowanych i jest naturalnym izotonikiem. Jesli ktoś ma chęć to polecam [emoji846]
Nie każdy producent piwa bezalkoholowego ma 0.0%
Nie wiem czy w Polsce są takie ale tutaj są np piwa bezalkoholowe które mają 0.1% i według klasyfikacji są bezalkoholowe. Ja tam piwa pić nie mogę ale 0.1% to bezalkoholowe dla mnie nie jest. Co innego 0.005

Nie każdy producent piwa bezalkoholowego ma 0.0%
Nie wiem czy w Polsce są takie ale tutaj są np piwa bezalkoholowe które mają 0.1% i według klasyfikacji są bezalkoholowe. Ja tam piwa pić nie mogę ale 0.1% to bezalkoholowe dla mnie nie jest. Co innego 0.005
W ostatnim roku w Polsce 0,0% zyskało dużą popularność i jest naprawdę powszechnie dostępne. Dla nas super [emoji846]w końcu jakaś alternatywa i możliwość. Poza tym naprawdę super smakują

Oj, ja na początku ciąży kiedy miałam mdłości piłam cole zwykłą że 2 razy w tygodniu po szklance. Bardzo pomagała na mdłości. Myślę że umiar ma tu duze znaczenie bo znam osoby które są niemal uzależnione od coli to wtedy może być problem. Z piwem myślałam że nie będę miała problemu bo nie lubię jego smaku aż tu nagle, mąż otworzył puszkę piwa i tak mi zapachniało że wygnałam go wieczorem w 10stopniowy mróz po piwo bez procentów. Wypiłam je w kilka sekund [emoji23][emoji23][emoji23]

@Althea u mnie dziś też 16 tydz skończony. [emoji4] Wizyta dopiero 24 stycznia.
W nocy obudził mnie ból brzucha. Taki inny niż dotychczas. Jakby ktoś mi ścisnął cała macicę. I dziś od rana mam stres co to mogło być. Teraz wszystko jest ok.
Jestem w szoku że robicie już wyprawkę dla dzidziola. Ja nawet jeszcze nie myślę o tym. W połowie lutego przeprowadzamy się do swojego domu i nie chce gromadzić tu rzeczy żeby łatwiej było przewozić rzeczy. Ale korci mnie strasznie żeby już coś kupić [emoji39]
Ja dzisiaj zaczynam 17ty tydzien. Coraz blizej polowa [emoji4]
Kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji4] pochwalcie się potem jak maluchy [emoji7]
Ja od rana zgrzeszyłam [emoji53] tak mnie mdlilo, ze pepsi w puszce wypiłam i mam straszne wyrzuty sumienia [emoji17][emoji17] biorę witaminy mamaDHA i do tego folian firmy Solgar i mam takie mdłości po tym zestawie, ze jest naprawdę słabo. Nie wiem co zmienić. Witaminy czy folian?
Narobiłam się wczoraj z pokojami a tu się okazuje, ze mi 3 pokoje odpadają, bo dzieci gości anginę mają i musiałam poprosić o anulowanie rezerwacji... nie będę ryzykować . Za to po południu umówiłam się na pazury, bo moje łapy wyglądają juz tragicznie. Strasznie szybko zaczęły mi rosnąć paznokcie.
Mi po nocach sni sie ta cola i pepsi, a normalnie nie pije. Mimo wszystko w pierwszej i drugiej ciazy mam ogromna ochote na nia. Pewnie sobie pozwole jak zaczna sie upaly na jakas szklaneczke.

Co do piwa czy kiedys walkowanego wina. Serio 9 miesiecy nie potraficie bez alkoholu wytrzymac? Nie to ze sie czepiam, tylko tak sie zastanawiam. Ja to ogolnie od kilku lat sporadycznie pije, chyba po prostu sie wyszalalam na studiach [emoji6]

Hmm.. piwo bezalkoholowe to nie jest alkohol. Ja bardzo lubię rzemieślnicze piwa, brakuje mi ich smaku, nie pije po to, zeby się nawalić (z reszta przy piwie za 12zl za butelkę to mało ekonomiczne [emoji23]), tylko dla smaku, to czy mają alkohol, czy nie to w sumie żadna różnica:) i będę pić od czasu do czasu,bo lubię:) szczegolnie jak się zacznie sezon grillowy

reklama
Hmm.. piwo bezalkoholowe to nie jest alkohol. Ja bardzo lubię rzemieślnicze piwa, brakuje mi ich smaku, nie pije po to, zeby się nawalić (z reszta przy piwie za 12zl za butelkę to mało ekonomiczne [emoji23]), tylko dla smaku, to czy mają alkohol, czy nie to w sumie żadna różnica:) i będę pić od czasu do czasu,bo lubię:) szczegolnie jak się zacznie sezon grillowy

W takim razie polecam Ci Motocyklowe z Browaru na Jurze. Ostatnio mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło, chyba najlepsza APA bezalkoholowa jaka na razie piłam. A z lagerów polecam Bakalar - raczej dostępny w Czechach, ale może gdzieś w Polsce tez dorwiesz:)

Do góry