reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja miałam spokojny weekend. Za to wczoraj chwyciła mnie taka migrena... cała noc budziłam się przez ból, rano było jeszcze gorzej. Musiałam wziąć urlop w pracy. Leżałam z okładami do 11:30 i jakby nieco lepiej. Muszę wstać i wziąć euthyrox i coś wcisnąć na sile do jedzenia.
W ogóle jestem z Gdańska i wczoraj naszego prezydenta zaatakowano nożem na finale WOŚP. Jestem tym tak wstrząśnięta. Co dzieje się na tym świecie...
No straszne to jest co się dzieje zaatakował bezbronnego człowieka....

reklama
Kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji4] pochwalcie się potem jak maluchy [emoji7]
Ja od rana zgrzeszyłam [emoji53] tak mnie mdlilo, ze pepsi w puszce wypiłam i mam straszne wyrzuty sumienia [emoji17][emoji17] biorę witaminy mamaDHA i do tego folian firmy Solgar i mam takie mdłości po tym zestawie, ze jest naprawdę słabo. Nie wiem co zmienić. Witaminy czy folian?
Narobiłam się wczoraj z pokojami a tu się okazuje, ze mi 3 pokoje odpadają, bo dzieci gości anginę mają i musiałam poprosić o anulowanie rezerwacji... nie będę ryzykować . Za to po południu umówiłam się na pazury, bo moje łapy wyglądają juz tragicznie. Strasznie szybko zaczęły mi rosnąć paznokcie.
Ja pije czasami pepsi max tą bez cukru tak sobie tłumacze że to mniejsze zło;)

Ja też piję czasem cole, klasyczną. Nie jestem z siebie dumna, ale staram się wypić max. 1 szklankę raz na jakiś czas. Poza tym piję tylko wodę i naturalne soki (nie słodzone), wiec chyba aż taka wyrodna matka nie jestem :D

A ja wracam do domu. Zrobiłam co mogłam w labie, zajęli mi maszynę więc dopiero jutro dam radę cokolwiek zrobić. U taki UJ [emoji23] mogłam zostać w domu

Ja w pierwszej ciąży przez cały czas piłam coca cole bo tylko ona przynosiła mi ulgę w wymiotach i żadnej cukrzycy dziecko zdrowe 4150 także każdy organizm inaczej będzie takie napoje traktował

Myśle ze w coli nie tylko o cukier chodzi, w końcu zawiera tez kofeinę ale moje zdanie jest takie ze w umiarze można sobie na cole pozwolić. Ja co prawda w ogóle coli nie pije ale nie piłam tez przed ciąża.

Właśnie przyszła nasza "pomoc" w mówieniu bliskim o ciąży :)
IMG_20190114_125757.jpeg
IMG_20190114_125808.jpeg

Ja pije dość często Cole zero i nie mam wyrzutów Też jestem z Gdańska i strasznie mi przykro.

Ja pije czasami pepsi max tą bez cukru tak sobie tłumacze że to mniejsze zło;)

Ja też piję czasem cole, klasyczną. Nie jestem z siebie dumna, ale staram się wypić max. 1 szklankę raz na jakiś czas. Poza tym piję tylko wodę i naturalne soki (nie słodzone), wiec chyba aż taka wyrodna matka nie jestem :D

A juz myślałam, że jestem jedyna [emoji854] to tak samo jak z piwem 0%. Przeczytałam na którymś wątku, że piwo 0% i tak ma alkohol i jak można to pic w ciąży. A ja piłam i aż mnie ze stresu zemdliło bardziej. Tak, gdyby ktoś pytał to jestem nienormalna i jestem histeryczką [emoji29]

I tez jestem Gdańszczanką! Dokładnie Wrzeszcz Niedźwiednik. Aż mi się słabo zrobiło jak zobaczyłam co się stało ... a Pana Adama znam osobiście, bo kiedyś cyklicznie organizowałam imprezy sportowe dla
Dzieci w Gdańsku. Naprawdę fajny gość prywatnie [emoji29]

reklama
A juz myślałam, że jestem jedyna [emoji854] to tak samo jak z piwem 0%. Przeczytałam na którymś wątku, że piwo 0% i tak ma alkohol i jak można to pic w ciąży. A ja piłam i aż mnie ze stresu zemdliło bardziej. Tak, gdyby ktoś pytał to jestem nienormalna i jestem histeryczką [emoji29]

I tez jestem Gdańszczanką! Dokładnie Wrzeszcz Niedźwiednik. Aż mi się słabo zrobiło jak zobaczyłam co się stało ... a Pana Adama znam osobiście, bo kiedyś cyklicznie organizowałam imprezy sportowe dla
Dzieci w Gdańsku. Naprawdę fajny gość prywatnie [emoji29]
Jabłka i inne owoce fermentujace też mają alkohol [emoji23]jak ci sfermentuja w brzuchu to się wydziela. To może jabłek też nie jeść? Takie coś mnie poraża naprawdę. Ja nie pijam alkoholu ale ostatnio wypiłam ciderka niby 0% a z tyłu że mniej niż 0.005%.
Zrobiłam research i tyle samo jest w owocach także...jeden co jakiś czas nie zaszkodzi nikomu.

Do góry