reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja w końcu dziś wybrałam się z mężem i dzieciakami na mój wymarzony kebab. Jako, że w głowie mi siedział jeden konkretny, to trzeba się było wybrać w strony, w których rzadko bywamy :) Ale był przepyszny. Potem zaliczyliśmy kręgle. A teraz odpoczynek. Zaraziłam się od córki i znowu jestem przeziębiona...

reklama
U mnie nadchodzący tydzień zapowiada się ciężko jutro krew na tokso w środę kolejna wizyta u zakaźnego a w piątek wyczekane prenatalne wkońcu a że jestem bez auto bo M zabrał na wyjazd na szkolenie więc zostaje tramwaj

Ja się wzięłam za zmienianie pościeli bo kot się uparl w jednym miejscu lizać pościel. Zmieniam patrzę a tam krew. I teraz nie wiem moja nie moja... Po mojej stronie. Ale nic dziś nie zauważyłam przy toalecie, brzuch mniej boli niż zwykle. I teraz siedzę i myślę dzwonić do szpitala czy olać..

Ja się wzięłam za zmienianie pościeli bo kot się uparl w jednym miejscu lizać pościel. Zmieniam patrzę a tam krew. I teraz nie wiem moja nie moja... Po mojej stronie. Ale nic dziś nie zauważyłam przy toalecie, brzuch mniej boli niż zwykle. I teraz siedzę i myślę dzwonić do szpitala czy olać..
A może w innym miejscu się skaleczylaś albo przy goleniu?

Chyba bym obserwowała spokojnie. Zwłaszcza jeśli jest możliwość że to z innego miejsca krew. Nic Cię nie boli?

Ja musze usiąść i pomyśleć nad pierogami bezglutenowymi... Chłop w pracy do 19 a j sama zalegam cały dzień w łóżku
Moja mama zawsze bratanicy lepi, mowi ze bardzo ciezko sie je robi.
Ja wlasnie trzasnelam ponad 130 z miechem i teraz L gotuje.
A duzo tej krwi?

Moja mama zawsze bratanicy lepi, mowi ze bardzo ciezko sie je robi.
Ja wlasnie trzasnelam ponad 130 z miechem i teraz L gotuje.A duzo tej krwi?
Już mi się odechciało.
Czy duzo... Więcej niż z płacą czy zaciecia przy goleniu ale mniej niż z krwawienia z nosa jeśli to w ogóle ma jakiś sens. Kilka kropli tak wielkosci 50p

reklama
Hmm 16 chyba[emoji848]
A bajaderki robi się prosto, trzeba mieć jakieś resztki ciasta, mogą być z zakalcem, herbatniki, biszkopty, jakies owsiane -byle bez masy i galaretek. W sumie około pół kilo. Blendujesz to wszystko na pyl, dodajesz 1/3 kostki masła rozpuszczonego, rodzynki (normalnie namoczone w rumie), orzechy pokruszone, czekoladę pokruszoną-ja wszystko blendowalam na wyczuwalne pod językiem okruchy, można dać też inne bakalie, 150-200g marmolady, łyżkę nutelli, jak z białych ciastek to jeszcze ze 3-4 łyżki kakao, można dać aromat migdałowy lub rumowy,lub rum po prostu. Do tego jeszcze mleko, ja dałam 1/3 szklanki bo zakalec był dość mokry- lepiej na oko,żeby się fajnie dały lepić kuleczki, część obtoczylam w wiórkach koko, część w posiekanych orzechach wloskich i laskowych. I do lodówki na jakieś 4 godziny. Robiłam pierwszy raz i wyszło, więc nie jest zbyt trudne - fita z lodówki [emoji6]Zobacz załącznik 933068
O Ty łobuzie... Masz szczęście że lody jem bo bym teraz zwariowała przez to Twoje zdjęcie ;)

Załączniki

• 15474063839423754024466587850189.jpg
    15474063839423754024466587850189.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 81
Do góry