reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Pisalam o kocie ostatnio, a dzien pozniej moj przyszedl z informacja ze ktos tam ma koty ktore mniej uczulaja i chce dac mu jednego. No i maja isc z Julka na wizyte, sa tam 4 koty egipskie jak dobrze zapamietalam i zobacza jaka bedzie reakcja. Szczerze mala sie napalila a ja krece nosem na ponowna siersc w domu.

Ja uwielbiam sphinxy, ale cena powala. One mają super charaktery, są takie „psie”. Lgną do człowieka. Tylko sporo uwagi trzeba pielęgnacji poświecić - pamiętać żeby smarować tego łyska i nawilżać, latem koniecznie filtry, jak jest chłodniej to ubranie. A tych mau na żywo nie miałam okazji widzieć nigdy.

Ja uwielbiam sphinxy, ale cena powala. One mają super charaktery, są takie „psie”. Lgną do człowieka. Tylko sporo uwagi trzeba pielęgnacji poświecić - pamiętać żeby smarować tego łyska i nawilżać, latem koniecznie filtry, jak jest chłodniej to ubranie. A tych mau na żywo nie miałam okazji widzieć nigdy.
To czy kot lgnie do człowieka bardziej zależy od charakteru niż rasy. Moje są mieszance a przytulasne że szok.

Hej. No to skończyłam smażyć paczki. Dwa już zjadłam [emoji1]

My wczoraj daliśmy radę pochować świąteczne dekoracje i rozebrać choinkę. Jak stała i się nie spała już miesiąc tak teraz jak zaczęliśmy ja ruszać to poszło że hej. Ale już po wszystkim.

Byliśmy dzisiaj oglądać autko i spodobało nam się, ale jeszcze się rozejrzymy.

Poduszkę do karmienia zamówiłam, wcześniej miałam theraline i była super, tak więc teraz postawiłam na gen sam model. W poniedziałek powinna być.

cześć mamuśki !
Nie miałam kiedy napisać, ale jestem na bieżąco. Poruszyłyście kilka fajnych tematów. Co do smarowania używam bio oil ale drażni mnie jego zapach. czasami używam po prostu oliwki w żelu po kąpieli. W poprzedniej ciąży dorobiłam się rozstepów na brzuchu :( były okropne..... a smarowałam się naprawdę konkretnymi kosmetykami. Niestety, mam bardzo delikatną skórę.
Z kotami doświadczenia nie mam za to z psami aż za duże. Mam trzy psy z czego jednego oddajemy bo odkąd jestem w ciąży pies mnie już kilka razy ugryzł, gryzie inne psy, załatwia się w domu i generalne- jest piekło. To pitbulica, której nie pomogły ani szkolenia z behawiorystą, ani cierpliwość, ani inne treningi...
Weekend mam pracowity, całe dnie sprzątanie prasowanie, gotowanie a wieczorami praca przy kompie. Do tego w weekendy m,o Max to najchętniej nic by nie robił tyko kwitł na konsoli co mnie do szału doprowadza.
dziś pierwszy raz skorzystałam z kasy pierwszeństwa 8-) a właściwie pan kasjer w Makro podszedł do mnie i zapytał czy ja w ciąży jestem i zaprosił przed kolejkę :D:D

Co do tematu kotów, to moja kuzynka ma neva masquerade i te koty maja włosy także nie uczulają. Do tego zachowują się jak pieski i sa piękne. [emoji1]
I wiem, ze jest jeszcze kilka ras nieuczulających.
Co do rozstępów, to ja w pierwszej ciąży się smarowałam drogimi kosmetykami dzień w dzień i nie pomogło. Na nogach mam, a brzuch czysty. Także teraz chyba sobie daruje, jak maja być to i tak będą. [emoji4]

mam pytania do Was:
- Czy kojec dla ciężarnych był przez Was użytkowany po porodzie do karmienia ?
- jaki kojec wybrac? mam na myśli kształt i wypełnienie
- jak wybrać otulaczek dla noworodka?

Nie, po porodzie używałam malego rogala do karmienia. Ja miałam C z kulkami takimi plastikowymi, potem ją dopchalam kulką silikonową, bo się zbiła. Teraz będę szyć tylko z kulką. Wazne dla mnie było też,żeby dało się uprać poszewkę.
Otulacz? Co masz na myśli? Bo widziałam już różne opcję typu woombie (chyba tak to się nazywa?) Po zwykle duże tetry,czy bambusowe. Ja preferuję duże takie min 80*80cm i sama spowijam dziecko. Z rozkow nie korzystalam wcale. Coś juz o tym było na wątku wyprawkowym

Ja to fanatyczka bengali jestem, ale wlasnie cena mnie przeraza. Jakos ciezko mi z wydac tyle na zwierzaka.

Hej. No to skończyłam smażyć paczki. Dwa już zjadłam [emoji1]
.

Moj mi jutro robi oponki, na zas bo zakladamy ze wykryja mi cukrzyce i bede obchodzic sie ze smakiem.

Co do tematu kotów, to moja kuzynka ma neva masquerade i te koty maja włosy także nie uczulają. Do tego zachowują się jak pieski i sa piękne. [emoji1]
I wiem, ze jest jeszcze kilka ras nieuczulających. ]
U nas ten problem ze nawet swinka morska uczulala, tzn byl wieczny kaszel. Nie zyla za dlugo, ale byli przyjaciolmi najlepszymi.

Nie, po porodzie używałam malego rogala do karmienia. Ja miałam C z kulkami takimi plastikowymi, potem ją dopchalam kulką silikonową, bo się zbiła. Teraz będę szyć tylko z kulką. Wazne dla mnie było też,żeby dało się uprać poszewkę.
Otulacz? Co masz na myśli? Bo widziałam już różne opcję typu woombie (chyba tak to się nazywa?) Po zwykle duże tetry,czy bambusowe. Ja preferuję duże takie min 80*80cm i sama spowijam dziecko. Z rozkow nie korzystalam wcale. Coś juz o tym było na wątku wyprawkowym

Czyli z kulka bedzie lepszy? Ja mysle zeby do tego uszyc pokrowiec, zeby prac tylko to. Mam stara poduszke, ale ciagle mi ja podkradaja. A
Co to otulaczy, my stosowalismy duza tetre a i tak przez tydzien, dwa a potem jej sie juz nie podobalo.

reklama
Weszlam na wage, tylko 2,5 od poczatku ciazy. Czy w drugiej ciazy mniej sie tyje czy jakos swiadomie zaczelam jesc?

Do góry