reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

:errr:U mnie śniadanie zrobione zakupy zrobione pies na spacer zabrany i na tym moje siły się skończyły obiad jakoś może jeszcze ogarnę
A do piątku do prenatalnych to chyba osiwieje całkiem

reklama
Ja dziś tez już rozebrałam choinkę ale nie było tak źle bo zapakowalismy ja w ogromny wór wiec udało się uniknąć sprzątania całego domu Mam w planach dziś zrobić kilka rzeczy ale póki co musiałam się położyć bo sił brak

Czesc dziewczyny
U mnie choinka jeszcze stoi i dopiero pierwsza igle spod niej sprzątnela wiec niech stoi.
Zastanawiam się czy jakbym byla mlodsza czy bym się w ogóle decydowala na badania prenatalne. W poprzednich ciazach o czymś takim nie słyszałam i dzieci sa zdrowe a napewno mniej nerwów było.
Co do rozstępów to chyba zalezy od tendencji danej osoby, a kosmetyki niewiadomo czy pomagaja, ale nie zaszkodza wiec dla lepszego samopoczucia wg mnie mozna stosowac.
Ja po 3 ciszach mam rozstepy tylko na udach, a tak naprawde smarowalam się tylko jak mnie brzuch swedzial

Moja córka ma dziś studniówke wiec przezywam jej pierwszy bal.
Miłego weekendu

Ja siedzę w samochodzie pod sklepem 60km od domu [emoji23] chłop jest dziś "na telefon" i zadzwonili że CCTV nie działa to pojechałam z nim. I siedzę w tym aucie, jem lody i czytam #instaserial o miłości mamy ginekolog. Ebooki wypuściła po 12zl cała kasa idzie na WOŚP to kupiłam. Najwyżej mózg mi zryje [emoji23]

Chciałam właśnie sobie zamówić taką poduszkę, bo ja też już z tych pań co mają problemy z krzyżem :-D:-D
Nałaziłam się dziś po galerii. O jak się zmęczyłam, a co będzie dalej?

Dzień dobry sobotnio :)
Kto korzysta z weekendu i śpi do południa ?
Ja właśnie wstałam i na spokojnie racze się kawusią tak sobie myśląc że trzeba korzystać z ostatnich spokojnych chwil bo jeszcze kilka miesięcy i kawka to będzie wyzwanie [emoji14] chyba ze lipcowe dzieciaczki będę aniołkami ;)

Miłego weekendu kochane :D
Ja spalam do 13tej i boli mnie glowa teraz.
PaMinka albo wcale kawki nie będzie;) moje dzieci średnio reagowały na kawę i raczej nie piłam tak do pół roku karmienia, ale znam mamy które piły litrami i nic. Też dopiero wyłażę z łóżka. Katar mnie dobija, w nocy spać nie mogłam, mam zatkana jedna dziurkę i ciężko oddychać, zaraz irygację chyba sobie zrobię.. głodna jestem potwornie, co by tu zjeść?[emoji848]
Juz jak urodzilam to litarami pilam ale bez kofeiny. Teraz tesknie za kawa, ale moj nos i reszta ja odrzuca. Pewnie w 3trymwstrze dopiero sie napije. Nawet inki nie moge.
Małgo dla mnie to konieczność! Jak już kupiłam to żałowałam że tak późno:) teraz zdążyłam sprzedać, ale.na dniach zamierzam uszyć, bo to jednak odciąża kręgosłup i pozwala wygodnie się ułożyć, szczególnie, gdy brzuch już większy.
Tez bede szyc, tylko nie wiem czym lepiej wypelnic bo mam i kulke sylikonowa i mam te kuleczki co sa w workach do siedzenia (mozg nie pracuje, zapomnialam nazwy).
Jak ja się cieszę że w UK ksiądz nie chodzi po koledze bo to dla mnie w ogóle jakis takie przypał jest. No ale każdy ma swoje sumienie i robi co chce :)

Co do poduszek ciążowych ja mam od 5tyg ciąży[emoji23] i życia sobie nie wyobrażam. Mam problemy z plecami i jak jedna noc bez teraz śpię to rano chodzę jak 80letnia kobita i wszystko boli. Także polecam.

Dziś sobota, goowno robię [emoji23] ogarnę może trochę dom, chłop robi śniadanie i będę się lenic bo od poniedziałku spowrotem na uczelnie
Oj chodzi, chodzi jak sie jest do parafi zapisanym. Tylko nie widac, bo nie idzie od domu do domu i przychodzi tylko na zaproszenie.
Pisalam o kocie ostatnio, a dzien pozniej moj przyszedl z informacja ze ktos tam ma koty ktore mniej uczulaja i chce dac mu jednego. No i maja isc z Julka na wizyte, sa tam 4 koty egipskie jak dobrze zapamietalam i zobacza jaka bedzie reakcja. Szczerze mala sie napalila a ja krece nosem na ponowna siersc w domu.

Ja spalam do 13tej i boli mnie glowa teraz.Juz jak urodzilam to litarami pilam ale bez kofeiny. Teraz tesknie za kawa, ale moj nos i reszta ja odrzuca. Pewnie w 3trymwstrze dopiero sie napije. Nawet inki nie moge.Tez bede szyc, tylko nie wiem czym lepiej wypelnic bo mam i kulke sylikonowa i mam te kuleczki co sa w workach do siedzenia (mozg nie pracuje, zapomnialam nazwy).Oj chodzi, chodzi jak sie jest do parafi zapisanym. Tylko nie widac, bo nie idzie od domu do domu i przychodzi tylko na zaproszenie.
Pisalam o kocie ostatnio, a dzien pozniej moj przyszedl z informacja ze ktos tam ma koty ktore mniej uczulaja i chce dac mu jednego. No i maja isc z Julka na wizyte, sa tam 4 koty egipskie jak dobrze zapamietalam i zobacza jaka bedzie reakcja. Szczerze mala sie napalila a ja krece nosem na ponowna siersc w domu.
Koty egipskie nie mają sierści. Są całe gole i mnie to odrzuca. Plus są wymagające bo w zimie muszą nosić ubranka specjalne bo łatwo się wyziebiaja. Ale to sphinx a jest jeszcze mau z którą sierścia
Plus masz pewność że to na sierść jest uczulona córka a nie np na sline czy pot kota?

Sfinksy są obrzydliwe. Moja koleżanka ma całe stado.. ja w ogóle kotow nie lubię, a te golasy to już zupełnie..
Zrobiłam pranie, obiad, surówki i padłam, dosyć mam dzisiaj. Chciałam upiec murzynka, ale nie mam siły. Salon ogarnelismy, gadżety swiateczne spakowane, a reszta błaga o sprzątanie. Trudno, na pewno już nie dzis. Jeszcze mąż mi firankę uciapal ta choinką [emoji849] niech teraz sam ją zdejmuje i wiesza. W ogóle dzieciaki dają dzis do pieca, mam serdecznie dosyć ich wszystkich, najchętniej bym się gdzieś zaszyla z książką.

Koty egipskie nie mają sierści. Są całe gole i mnie to odrzuca. Plus są wymagające bo w zimie muszą nosić ubranka specjalne bo łatwo się wyziebiaja. Ale to sphinx a jest jeszcze mau z którą sierścia
Plus masz pewność że to na sierść jest uczulona córka a nie np na sline czy pot kota?
Nie to nie sphinx, to te kropkowane mau (?). Na siersc nie ma uczulenia, to slina uczla a nie ktore koty maja mniej bialka czy czegos tam w slinie. Wlasnie syn tych ludzi tez ma uczulenie i te koty ktos im tam polecil. Tak sie rozkrecili ze maja 4 a malemy nic nie jest. No ale musimy sprawdzic, koty i tak dopiero w marcu bede gotowe. Mysle ze jak nic nie bedzie jej to jeszczd kilka razy pojda, zanim sie zdecydujemy. Chociaz moja panna chce tez ciulale [emoji6]

reklama
Do góry