reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Przepraszam ja ostatnio wciągam paprykarz jak głupia ... Dziwne smaki mam hehe
No i juz wiem co muszę zjeść [emoji7]

Ciekawe czy poznamy jutro płeć.

Ale się stresuję tymi prenatalnymi! Nie widziałam dzidzi prawie miesiąc. Trzymajcie kciuki. [emoji6]

Kciukasy zaciśnięte! Nie stresuj się tak [emoji4] na bank będzie Ok!

Witajcie! Jestem w 15 tygodniu ciąży (14t1d). To moja druga ciąża, mam synka z marca 2017 urodzonego przez cc z powodu ułożenia pośladkowego.
Po USG prenatalnym, które miałam na początku 13 tygodnia wyszło wszystko ok, testu pappa nie robiłam. Prawdopodobnie to będzie dziewczynka Tak bardzo się cieszę!
Cześć :) gratulacje córci!

Powodzenia wizytującym! Ja w poniedziałek [emoji33] jajo zniosę przez weekend..

Weekendy mają to do siebie, że szybko mijają [emoji854]

Ja dziś też wizytuję, ale mam kontrolę w Centrum Onkologii. Nie dość że stres czy z dzidziolem ok to jeszcze badania. Pani dr ma dziś zdecydowac czy będą mi robić tomografie ale myślę że odpuszczą bo badanie markerów nowotworowych jest ok. Tak bardzo bym chciała już tam nie jeździć. Czeka mnie dzisiaj kilkugodzinne czekanie w kolejce z paniami w trakcie chemioterapii. Niestety w takich momentach wspomnienia wracają [emoji22]

Bardzo współczuję tych wspomnień. Muszą być trudne... dobrze, ze markety wyszły dobrze. To super informacja! A z dzidziem jest z pewnością super [emoji9]

My po wizycie. Zasygnalizowałam stawianie się macicy. Lekarz zbadał szyjkę i jest 45 mm, więc ok. Następna wizyta za 3 tygodnie - 31 stycznia.
Mała rośnie ok. 7 cm. Piękny mały ludzik. :-) :)
Wzięłam się za wagę... 5,5 kg w 3 miesiące. Dałam do pieca niestety. :oo:
Czy któraś w was też tak dużo przytyła? :rolleyes2:

U nas już świąteczne dekoracje zniknęły.

Duży ludzik juz [emoji847] mamy taką samą długość szyjki [emoji23] tez mi się macica stawiała i od razu lekarz szyjkę sprawdzał.

Dzien dobry, ja siedzie w szpitalu u czekam na swoja kolej. Mam nr 2, wiec tragedii nie ma. Jestem glodna jak wilk...
Jak wizyta? U mnie naleśniory były wczoraj [emoji4]

A mi weszła na ostatnią chwilę rezerwacja z bookingu. Biorę się do roboty, bo trochę tego jest [emoji33]
Tak na dobre zamknięcie tygodnia zadzwonił do mnie księgowy z dosyć dobijającym informacjami. Jak Boga kocham, prowadzenie małej spółki w naszym kraju jest kompletnie nieopłacalne [emoji35] do tego była Ksiegowa narobiła mi takiego bałaganu, ze zastanawiam czy tego nie zgłoszę [emoji35]

reklama
Ja również trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. U mnie od początku prawie 4.5 kg na plusie. Nic mi się dzisiaj nie chce. Nocka jak zwykle nieprzespana.

Wyjatkowa Marta, wspolczuje. Napewno placic troche ksiegowej, wiec ja bym zglosila i ja zmienila.
Ja malo jajka nie znilose a jeszcze 45 min. Co chwile czuje jak wszystko pochodzi mk do gardla. Jedno jest pewne, nie rusze pomaranczy do konca ciazy.

Hejka dziewczyny! nie było mnie ostatnio, bo dużo działo się w pracy,ale już spokojniej , ciężko nadrobić tyle stron:-) :), u mnie 3,5 kg na plusie :no:, a to 14 tyg + 5dni, nocki też rzadko przespane się zdarzają. Co polecacie na przeziębienie, bo jakoś tak od rana czuję się niewyraźnie:o Trzymam kciuki za same dobre wiadomości.

Doszliśmy do wniosku z mężem, że w sumie jakbyśmy nie powiedzieli daleh rodzicom o ciąży, to nikt by się dalej nie zorientował. Brzuch mam, widoczny. Ale jak bluzę ubiorę, to wyglądam jakbym się najadła po prostu ;)

Ja dziś też wizytuję, ale mam kontrolę w Centrum Onkologii. Nie dość że stres czy z dzidziolem ok to jeszcze badania. Pani dr ma dziś zdecydowac czy będą mi robić tomografie ale myślę że odpuszczą bo badanie markerów nowotworowych jest ok. Tak bardzo bym chciała już tam nie jeździć. Czeka mnie dzisiaj kilkugodzinne czekanie w kolejce z paniami w trakcie chemioterapii. Niestety w takich momentach wspomnienia wracają [emoji22]
Wiem o czym myślisz i jak się czujesz. Ja jestem po usunięciu nerki z nowotworem złośliwym. Każde badanie to stres, plus różne myśli w głowie. Ale musimy żyć normalnie, dlatego zdecydowaliśmy się z mężem na kolejne dziecko za zgodą lekarzy i po badaniach kontrolnych typu tomograf. Trzymam kciuki za badania:)

Daj znać co tam zobaczyłaś ;) ja być może na usg coś zobaczę hihi
USG wypadło ok :) teraz czekamy 2 tygodnie na opis + wyniki z krwi - test Pappa :) najważniejsze że lekarz nie zobaczył nic niepokojącego :) dziękuję za kciuki i pozytywną energię :)) aaaa.. i prawdopodobnie to będzie chłopiec ;)

Załączniki

• IMG_20190111_083725.jpg
    IMG_20190111_083725.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 80
Wiem o czym myślisz i jak się czujesz. Ja jestem po usunięciu nerki z nowotworem złośliwym. Każde badanie to stres, plus różne myśli w głowie. Ale musimy żyć normalnie, dlatego zdecydowaliśmy się z mężem na kolejne dziecko za zgodą lekarzy i po badaniach kontrolnych typu tomograf. Trzymam kciuki za badania:)

@malina2312 przepraszam że pytam jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj. Dawno wykryto u Ciebie chorobę? U siostry właśnie wykryto złośliwego raka nerki z przerzutami na węzły ,jest po usunięciu nerki i od poniedziałku zaczęła chemię A my jesteśmy przerażeni :(

reklama
USG wypadło ok :) teraz czekamy 2 tygodnie na opis + wyniki z krwi - test Pappa :) najważniejsze że lekarz nie zobaczył nic niepokojącego :) dziękuję za kciuki i pozytywną energię :)) aaaa.. i prawdopodobnie to będzie chłopiec ;)
Gratuluję chłopca :)

Czy tylko moje dziecko na prenatalnych ustawiło się przodem do usg?

Do góry