reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze. Miałam zagrażające poronienie w 22 tygodniu pierwszej ciąży. Syn urodzil sie w 42. Lepiej sto razy spanikować, niż raz olać.

reklama
U nas bida, łapiemy się na wszystko:( nawet nie wiem czy rodzinne nam nie będzie przysługiwać po tym roku..
O kebsa też bym zjadła, ale mam dziś jeszcze obiad, może jutro?:>
My też tak mieliśmy. Teraz się na rodzinne już nie łapiemy ale pewnie po porodzie znów wróci.

@Dorka88 Jest jeszcze dodatek do rodzinnego 1000zl z tytułu urodzenia dziecka ale musisz się łapać na rodzinne a tam jest dużo niższy próg. Niektóre gminy dają też dodatkowy 1000zl ale już od siebie. U mnie tego nie ma. Szwagierka 30km ode mnie ma. Zależy od gminy warto się popytać.
Ja zalapalam sie na rodzinne doatalam becikowe a dodatek 1000 zl juz mi nie przyslygiwal bo przekroczylismy prog dochodowy

wyjątkowa marta ja tak samo się dziś źle czuje a pogoda taka cudna aż szkoda..., zamiast na spacer to ledwo obiad ogarniam. Rano byłam u pediatry z młodszą i tak się zmeczyłam przygotowaniem wyjścia że od razu mdłości się nasiliły.

Współczuję [emoji17] ja tez przy zmęczeniu gorzej... dziś tak się środków czystości nawdychałam, ze zaraz mi głowa odpadnie [emoji35] znów się narobiłam a tu jeszcze żarcie zrobić trzeba. Ehhh...

Prenatal duo ma chyba najlepszy skład wg Pana Tabletki :)
Hej dziewczyny jestem z wami już trzy tygodnie i tak myślę że chyba czas najwyższy się odezwać bo jak czytam,że macie się przenosić to smutno byłoby już nie wiedzieć co u was.U mnie dziś 12 tydzień to moja pierwsza ciąża i wcale nie potrafię się w tym wszystkim odnaleźć. Ale chciałam napisać o prenatal duo-jeśli modlą wszystkie witaminy to te też okropnie dwie godziny muszę je odpokutować

No przy jednym małym dziecku to śmieszne pieniądze. Choć teraz prawie100zł. Nam odpadło prawie 1000 z rodzinnego i piencset na pierwsze dz jak poszłam do pracy.

reklama
No przy jednym małym dziecku to śmieszne pieniądze. Choć teraz prawie100zł. Nam odpadło prawie 1000 z rodzinnego i piencset na pierwsze dz jak poszłam do pracy.
U Nas teraz w Sierpniu jak bedzie sie skladalo znowu dokumenty to podejzewam ze tez odpadnie nam 500 bo maz dostal podwyżkę chociarz w sumie dojdzie nam nowy czlonek rodziny☺ a sklada sie pit 20018 gdzie jeszcze mial male zarobki . Cholera wie nam kasy nie brakuje ale jak wchodzi to 500 to wiem ze moge zaszalec w sklepach dzieciecych bo w koncu to kasa malego

Do góry