slodkatrojeczka
Fanka BB :)
Trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze. Miałam zagrażające poronienie w 22 tygodniu pierwszej ciąży. Syn urodzil sie w 42. Lepiej sto razy spanikować, niż raz olać.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
My też tak mieliśmy. Teraz się na rodzinne już nie łapiemy ale pewnie po porodzie znów wróci.U nas bida, łapiemy się na wszystko nawet nie wiem czy rodzinne nam nie będzie przysługiwać po tym roku..
O kebsa też bym zjadła, ale mam dziś jeszcze obiad, może jutro?:>
Ja zalapalam sie na rodzinne doatalam becikowe a dodatek 1000 zl juz mi nie przyslygiwal bo przekroczylismy prog dochodowy@Dorka88 Jest jeszcze dodatek do rodzinnego 1000zl z tytułu urodzenia dziecka ale musisz się łapać na rodzinne a tam jest dużo niższy próg. Niektóre gminy dają też dodatkowy 1000zl ale już od siebie. U mnie tego nie ma. Szwagierka 30km ode mnie ma. Zależy od gminy warto się popytać.
Dziwne. Ale odebrali Ci też rodzinne?Ja zalapalam sie na rodzinne doatalam becikowe a dodatek 1000 zl juz mi nie przyslygiwal bo przekroczylismy prog dochodowy
wyjątkowa marta ja tak samo się dziś źle czuje a pogoda taka cudna aż szkoda..., zamiast na spacer to ledwo obiad ogarniam. Rano byłam u pediatry z młodszą i tak się zmeczyłam przygotowaniem wyjścia że od razu mdłości się nasiliły.
Hej dziewczyny jestem z wami już trzy tygodnie i tak myślę że chyba czas najwyższy się odezwać bo jak czytam,że macie się przenosić to smutno byłoby już nie wiedzieć co u was.U mnie dziś 12 tydzień to moja pierwsza ciąża i wcale nie potrafię się w tym wszystkim odnaleźć. Ale chciałam napisać o prenatal duo-jeśli modlą wszystkie witaminy to te też okropnie dwie godziny muszę je odpokutowaćPrenatal duo ma chyba najlepszy skład wg Pana Tabletki
Dostalam tylko polowe nie cale 50 zl a teraz od Pazdziernika mi je odebrali ale 500+ mamy. W sumie za to ich rodzinne to nie wiadomo co kupic ☺ starczalo na paczke pampersow a przez msc na poczatku idzie ich multumDziwne. Ale odebrali Ci też rodzinne?
U Nas teraz w Sierpniu jak bedzie sie skladalo znowu dokumenty to podejzewam ze tez odpadnie nam 500 bo maz dostal podwyżkę chociarz w sumie dojdzie nam nowy czlonek rodziny☺ a sklada sie pit 20018 gdzie jeszcze mial male zarobki . Cholera wie nam kasy nie brakuje ale jak wchodzi to 500 to wiem ze moge zaszalec w sklepach dzieciecych bo w koncu to kasa malegoNo przy jednym małym dziecku to śmieszne pieniądze. Choć teraz prawie100zł. Nam odpadło prawie 1000 z rodzinnego i piencset na pierwsze dz jak poszłam do pracy.